Topper Herovina-Brakel
Topper Herovina-Brakel regio-voetbal.nl

Topper Herovina-Brakel

Algemeen 82 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In Herwijnen is de wedstrijd tussen de overburen Herovina en Brakel zaterdag een topper in de vierde klasse. Titelfavoriet Groot Ammers is met vier zeges in deze afdeling overtuigend koploper. Herovina en Brakel staan op de tweede en derde plaats.

Na een mager gelijkspel in Well is Herovina met drie bescheiden overwinningen nog ongeslagen met nu tien punten. Brakel heeft slechts één punt minder want na nipt openingsverlies in Meteren werd er net als Herovina drie keer op rij gewonnen. Dat belooft zaterdag in Herwijnen dus een spannend duel te worden, temeer daar Herovina en Brakel op één Brakelse uitzondering na zelden uitslagen met grote verschillen weten te realiseren.

LRC-Sliedrecht
LRC speelt in Leerdam tegen Sliedrecht, dat in de eerste klasse na twee zeges en twee remises nog ongeslagen is. Opvallend is dat Sliedrecht beide overwinningen in uitmatches behaalde. LRC boekte vorige week in Giessen de eerste volle winst. Toch zal thuis een nieuw gunstig resultaat voor LRC lastig worden, want Sliedrecht staat niet voor niets op de derde plaats. Ricardo Papilaja ging er op Regio-Voetbal ook al kort op in.

WNC-Oranje Wit
WNC leed na de openingszege drie nederlagen op rij en zakte net onder de streep. Thuis tegen Oranje Wit is herstel daarom dringend nodig. De Dordtse gasten hebben één punt meer dan de thuisclub. In Waardenburg kan het zaterdag met de uitslag van dit duel alle kanten uit, want de krachtsverschillen in de eerste klasse lijken dit seizoen vrij gering.

Heukelum-Pelikaan
Met elk negen punten staan Heukelum en Pelikaan in de tweede klasse vlak achter de ongeslagen lijstaanvoerder Roda Boys in de kopgroep. Zowel Heukelum als Pelikaan won al drie keer. Heukelum werd alleen in Zaltbommel door Nivo Sparta royaal geklopt en Pelikaan verloor alleen in Aalst van de koploper. De winnaar van deze topper blijft volop bovenin meedoen. Pelikaan bracht Woudrichem na drie 1-0 zeges vorige week de eerste nederlaag toe en wordt dus voor Heukelum een zware tegenstander. Net als vorig seizoen toen Heukelum thuis de periodeprijs aan Pelikaan verspeelde.

Tricht-EBOH
Tricht werkte zich vorige week dankzij de ongedachte zevenklapper thuis tegen Brederodes in de tweede klasse ineens net boven de streep op. Om verder op de ranglijst te klimmen zal Tricht opnieuw op eigen veld tegen EBOH weer moeten winnen. De Dordtse debutant bezit drie punten meer en kan bij een Trichtse zege dus door de thuisclub worden achterhaald.

Asperen-RFC
Asperen staat in de derde klasse D met slechts één punt alleen onderaan. Debutant RFC uit Raamsdonksveer pakte vorige week in Eethen na drie nederlagen verrassend de eerste zege en heeft drie punten. Om de benarde positie te verbeteren heeft Asperen op het eigen kunstgras juist tegen naaste rivaal RFC een eerste overwinning dringend nodig.

Haaften-Sleeuwijk
Haaften is in deze competitie in klasse 3 D erg wisselvallig met twee debacles en twee productieve zeges. Het regent bij Haaften doelpunten, zowel voor als tegen. Tegenstander Sleeuwijk scoorde nog net iets vaker en staat na drie zeges en één remise ongeslagen op de tweede plaats. Thuis tegen Sleeuwijk zal het Haaften dus niet meevallen om na de mooie stunt bij SV Capelle zaterdag weer een sterke Brabantse opponent het eerste verlies te bezorgen.

Vuren-SC Everstein
SC Everstein is in de derde klasse D met vier zeges fraai ongeslagen alleen koploper. Bij Vuren is er een levensgroot verschil in de prestaties thuis en uit. Tegenover twee kleine uitnederlagen tegen zwakkere clubs staan twee overtuigend behaalde thuiszeges. Lijstaanvoerder SC Everstein komt dus gewaarschuwd naar Vuren, zeker omdat de laatste twee overwinningen van de koploper nogal krap waren.

HSSC’61-NEO’25
HSSC’61 ontvangt zaterdag NEO’25, dat twee punten meer dan de thuisclub bezit en zich na een zwak begin goed hersteld heeft met twee zeges op rij. In Hei- en Boeicop verloor HSSC’61 in deze competitie nog niet. Winst op NEO’25 is trouwens voor HSSC’61 ook zeker nodig om minstens een gedegen middenmoter te kunnen worden.

RKVSC-Leerdam Sport
Na eerst twee overwinningen is Leerdam Sport in de vierde klasse teleurstellend door twee achtereenvolgende nederlagen naar de middenmoot teruggevallen. In Velddriel zal zaterdag van het vrij zwakke RKVSC beslist gewonnen moeten worden. Anders dreigt Leerdam Sport al erg vroeg bij de top af te haken.

Rhelico-SV Noordeloos
Rhelico staat in de vierde klasse alleen puntloos onderaan, maar hoopt thuis tegen SV Noordeloos op het eerste succes, want Noordeloos pakte ook nog pas één punt. De verliezer in Rumpt blijft of wordt (mogelijk) hekkensluiter.

Well-ASH
Ook Well draait in de vierde klasse stroef en pakte verrassend genoeg juist tegen Herovina het enige punt. ASH doet het beter en zou in Well een kleine zege moeten kunnen behalen.

SVS’65-MVV’58
SVS’65 is met zeven punten uit drie duels nog ongeslagen en ontvangt MVV’58, dat twee keer won en tussendoor tegen de topteams twee keer verloor. In Spijk won SVS’65 dit seizoen zowel voor de beker als de competitie tot dusverre alles. Het defensief kwetsbare MVV’58 weet dus wat het zaterdag op het Spijkse kunstgras kan verwachten.

Buren-Beesd
Beesd behoort in de zondagse vierde klasse na vier nederlagen tot de drie puntloze hekkensluiters. Buren is net als Beesd evenals vorig seizoen in de onderste regionen beland omdat na een daverende openingszege drie keer nipt werd verloren. In Buren start de thuisclub evenwel tegen Beesd duidelijk als favoriet. Of zorgt Beesd nu eindelijk eens voor een aangename verrassing met wat minder tegengoals?

GVV-Jan van Arckel
GVV speelt zondag in Geldermalsen tegen het prima debuterende Jan van Arckel, dat samen met SCR verrassend ongeslagen koploper in de vierde klasse is. GVV staat na de eerste nederlaag van vorige week drie punten achter de beide lijstaanvoerders en zal dus willen winnen. Dat wordt tegen de ploeg uit Ammerzoden voor GVV echter een fikse opgave. Vooral de GVV-defensie baart met al twaalf tegengoals in vier duels zorgen.

BZS-Ophemert
Ophemert heeft zondag in Beusichem tegen BZS al weer een Betuwse streekderby tegen een gedegradeerde opponent. BZS is in opmars en staat na de eerste zege in de middenmoot van de vijfde klasse één punt boven Ophemert. Daarom mag Ophemert met een gelijkspel uit bij BZS tevreden zijn.

DSS’14-SBV
DSS’14 voetbalt zondag in Heesselt tegen het nog ongeslagen SBV, dat beslist sterker dan vorig seizoen is. DSS’14 kampt inmiddels met blessures en leed vorige week na een sterke competitiestart toch de eerste nederlaag. Desondanks zal DSS’14 zich thuis tegen het Harense SBV willen herstellen. Dat wordt geen simpele opgave.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 3 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 4 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 20 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00