Weer een Alblasserwaardse Derby Day in 3C
Weer een Alblasserwaardse Derby Day in 3C regio-voetbal.nl

Weer een Alblasserwaardse Derby Day in 3C

Nieuws 20 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In de 3e klasse C rollen we in de ene van de andere derby. Zaterdag 13 oktober staan onder meer De Alblas-De Zwerver, VVAC-SV Meerkerk en Hardinxveld-Schelluinen op het programma. Arkel-SVW gaat niet door, net als in 1C Heerjansdam-GJS.

Na een goede competitiestart is SteDoCo in de derde divisie weggezakt naar de dertiende plaats. Een overwinning is dan ook weer eens nodig en tegen Eemdijk, dat pas twee punten telt, ligt die mogelijkheid er zeker.

Nieuw-Lekkerland staat na drie speelronden op een puike tweede plaats in 1C. Op basis van de ranglijst zou de thuismatch tegen WNC geen problemen mogen opleveren, maar de Waardenburgers zijn de laatste jaren een vaste nacompetitieklant. Nieuw-Lekkerland is dus gewaarschuwd. VVGZ-Sliedrecht is een interessante confrontatie tussen de nummers drie en vier.

Drechtstreek en Papendrecht
Tweedeklasser Drechtstreek zul je met 6 uit 3 zeker niet horen klagen. De tegenstander van zaterdag Wilhelmina'26, die begon met een zware nederlaag bij Heukelum, staat er identiek voor. Papendrecht loopt er twee punten op achter, maar moet de thuisbeurt tegen promovendus NOAD'32 kunnen winnen.

3C
Na de teleurstellende openingsnederlaag tegen Streefkerk heeft De Zwerver de aansluiting weer te pakken. De formatie van Edward Knook zal die lijn willen vasthouden tegen het tot nu toe wisselvallige De Alblas. Promovendus VVAC begon met een gelijkspel tegen Ameide, verloor ongelukkig van Schelluinen, maar had afgelopen zaterdag tegen SVW een volkomen offday. De ranglijstpositie is precair en dus is het zaak voor herstel in de derby tegen SV Meerkerk. Een Meerkerk dat juist afgelopen zaterdag aan de hand van Sander Vink overtuigde tegen Unitas. VVAC kan de borst dus wederom natmaken.

Streefkerk 'verbaast' met 6 uit 3. Het zal verder afstand willen nemen van de onderste zone en Unitas is op voorhand geen opponent om van te schrikken. Ameide en Alblasserdam zijn middenmoters. Aanhaken of afhaken is dus -hoewel het nog vroeg in het seizoen is- het devies. Hardinxveld speelde tot nu toe drie keer gelijk. Wordt het tegen Schelluinen de eerste overwinning? Dan moeten de mouwen worden opgestroopt, want Philip den Haan zal zijn manschappen op scherp zetten na de teleurstellende nederlaag voor eigen publiek tegen Arkel.

Een voorbeschouwing op Vuren-HHSC'61 (3D) staat elders op deze site.

4D
Titelkandidaat Groot-Ammers gaat voorlopig crescendo in 4D. Nieuwkomer RKVSC zal daar geen verandering in kunnen brengen. Lekvogels is een stuk wisselvalliger, maar tegen hekkensluiter Rhelico ligt de winst voor het grijpen. SV Noordeloos gaat het op eigen veld lastig krijgen tegen Brakel.

Peursum volgt in 4C de drie koplopers op drie punten. Degradant Olympia'60 is niet lekker gestart, maar mag door de Giessenburgers niet worden onderschat.

Zondag
UDI'19 strooide zand in de machine van Unitas. Kan een keer gebeuren. De Gorinchemse hoofdklasser zal zich meteen weer willen oprichten, maar moet dan tegen middenmoter RKAVV wel bij de les zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden