LRC ontvangt koploper SVL
LRC ontvangt koploper SVL regio-voetbal.nl

LRC ontvangt koploper SVL

Nieuws 169 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC speelt zaterdag thuis tegen SVL, de verrassende koploper in de eerste klasse. Eind vorig seizoen handhaafde SVL zich pas op dit niveau na drie gewonnen duels tijdens de knock-out nacompetitie. In de nieuwe competitie begon de club uit Langbroek met twee 1-0 zeges.

Zo is SVL als enige eersteklasser met de maximale puntenoogst nu na twee wedstrijden alleen lijstaanvoerder. LRC heeft na een gelijkspel en een kleine nederlaag nog pas één punt en scoort tot nu toe moeizaam. Om beter te presteren zal LRC zaterdag in Leerdam productiever moeten worden. Vorig seizoen lukte dat met twee ruime zeges op SVL prima. Dat geeft zaterdag thuis tegen de koploper toch enige hoop op de eerste Leerdamse competitiezege.

WNC-GRC 14
WNC voetbalt in Waardenburg tegen GRC 14, dat nog pas één punt bezit. De thuisclub zelf heeft drie punten en zal zich na het nipte verlies bij SVL willen herstellen. Tijdens de vorige twee seizoenen boekte WNC tegen GRC 14 vaak gunstige resultaten. Vooral thuis ging dat evenwel moeizaam. Dat moet voor WNC tegen het immer strijdlustige GRC 14 een geduchte waarschuwing zijn.

Heukelum-Tricht
Over de streekderby Heukelum-Tricht liet Heukelum-speler Tim Schwebke op Regio-Voetbal al zijn licht schijnen. Heukelum is tot nu toe erg wisselvallig, want na de monsterzege op Wilhelmina’26 volgde in Zaltbommel tegen Nivo Sparta een dikke nederlaag. Tricht staat puntloos onderaan en lijkt met een erg jonge ploeg van gemiddeld amper twintig jaar te licht voor de tweede klasse. Heukelum is op eigen veld dan ook veruit favoriet voor de winst.

Asperen-SV Capelle
Asperen ontvangt het nog ongeslagen SV Capelle, één van de titelkandidaten in de derde klasse D. De thuisclub heeft nog pas één punt en mag zaterdag in Asperen op het eigen kunstgras tegen het sterke SV Capelle met een tweede gelijkspel al heel tevreden zijn.

SSC’55-Vuren
Vuren speelt in Sprang Capelle tegen SSC’55 een uitmatch. Na de eerste nederlaag van vorige week in Gameren moet Vuren na de daverende start tegen Haaften oppassen om in Brabant bij SSC’55 niet opnieuw te verliezen en al direct verder op de ranglijst onder deze opponent terug te vallen.

Haaften-Sparta’30
Haaften heeft tegen Sparta’30 weer een thuiswedstrijd. De Andelse ploeg is de vorige club van Haaftens trainer Adrie van Steijn en speelde in deze competitie al twee keer met 1-1 gelijk. Haaften herstelde zich vorige week tegen RFC overtuigend van de zeperd in Vuren en zal nu tegen Sparta’30 weer willen winnen. 

HSSC’61-GVV’63
HSSC’61 wacht na de zware duels tegen SV Capelle en Sleeuwijk in klasse 3 D nog op de eerste zege. GVV’63 heeft die eerste winst inmiddels al wel te pakken. In Hei- en Boeicop is HSSC’61 zaterdag dringend aan een overwinning toe.

BLC-SC Everstein
SC Everstein staat door twee duidelijke zeges in de derde klasse D ongeslagen bovenaan. In Den Bosch aast de lijstaanvoerder tegen BLC op de derde winst. Beide teams wonnen al met 4-1 van NEO’25 en dus mag een spannend duel worden verwacht. BLC is thuis vaak productief en mikt op herstel van het eerste verlies. SC Everstein is dus gewaarschuwd.

SVS’65-Leerdam Sport
SVS’65 en Leerdam Sport zijn in de vierde klasse met de maximale buit allebei nog ongeslagen, zij het dat SVS’65 nog pas één partij speelde. Leerdam Sport staat na twee gewonnen duels samen met Groot Ammers bovenaan. Toch zal de Leerdamse equipe het op het Spijkse kunstgras lastig krijgen want SVS’65 mikt thuis op een stunt.

Rhelico-ASH
Rhelico is nog puntloos en wil thuis tegen ASH het eerste succes boeken. De vraag is evenwel of ASH dit zal toestaan. Net als vorig seizoen zal ASH de streekderby in Rumpt immers willen winnen. De Hellouwse equipe start ook als licht favoriet.

MVV’58-Groot Ammers
MVV’58 moet in Meteren tegen titelpretendent Groot Ammers optornen zonder de geschorste keeper Rick van Ginkel en sleutelspeler Morris van den Brink. Na de nederlaag in Herwijnen kan MVV’58 zich echter geen nieuw verlies veroorloven. Groot Ammers heeft evenwel niet voor niets al tweemaal gewonnen.

Herovina-SV Noordeloos
Herovina is nog ongeslagen en moet in Herwijnen ook over Noordeloos kunnen zegevieren. Dan handhaaft Herovina zich in de kopgroep van de vierde klasse en die ambitie heeft de thuisclub beslist.

Beesd-SCR
Beesd staat zondag in de vierde klasse voor een zware opgave want de ongeslagen koploper SCR uit het Gelderse Rijswijk komt op bezoek. De kans op een derde achtereenvolgende nederlaag voor Beesd lijkt dus groot. Ook vorig seizoen verloor Beesd immers tegen SCR beide wedstrijden met twee goals verschil.

GVV-DSC
In Geldermalsen wordt de wedstrijd GVV-DSC zondag een topper in de vierde klasse tussen twee van de vijf lijstaanvoerders met de maximale oogst. Beide clubs wonnen namelijk tot nu toe al twee keer. De vraag is wie ongeslagen blijft. Misschien wel allebei door een remise.

Maaskantse Boys-Ophemert
Ophemert voetbalt zondag in Maren-Kessel tegen Maaskantse Boys, dat de competitie in de vijfde klasse niet zo best is begonnen. Ophemert hoopt daarom na de derbywinst tegen Wadenoijen in Brabant op een nieuw succes.

DSS’14-DESO
DSS’14 staat na twee royale zeges op kop in de vijfde klasse. Gast DESO uit Oss is echter ook nog ongeslagen en scoort eveneens vlot. Toch mikt DSS’14 zondag thuis in Heesselt op de derde competitiewinst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden