Poloshirts voor na de zomer [advertorial]
Poloshirts voor na de zomer [advertorial] regio-voetbal.nl
advertorial

Poloshirts voor na de zomer

Nieuws 129 keer gelezen

Het poloshirt is een van de meest gedragen kledingstukken ter wereld. Het poloshirt is vooral enorm populair in de zomer en in warme streken van de wereld. Nu het weer wat kouder wordt, is het poloshirt nog steeds populair.

Langzamerhand worden de poloshirts met lange mouw uit de kast gehaald. Iedere man heeft wel een polo met korte mouw of lange mouw in de kast liggen. Wil jij nou alles weten over het poloshirt? De geschiedenis, de verschillende soorten kwaliteiten, hoe het gemaakt wordt en hoe werkt het nou met pasvormen? Lees dan snel verder!

Poloshirt stoffen en kwaliteiten
Poloshirts kunnen gemaakt zijn van verschillende stoffen. Hieronder de stoffen kort op een rij.

• Puur katoen: alhoewel katoen kan krimpen en kan kreuken is het wel de favoriete stof bij uitstek. het gaat lang mee en ademt goed. De meeste poloshirts worden (nog steeds) van katoen gemaakt.

• Half synthetisch/half katoen: gemengde stoffen zijn een combinatie van een synthetische stof zoals polyester en katoen. Deze stof wordt het meest gebruikt bij poloshirts die voor werk worden gedragen en lang mee moeten gaan.

• Performance: performance polo's worden gemaakt speciaal voor atleten.

• Polyester. Ze zullen niet zo snel verkreukelen en niet zo snel krimpen en zelfs niet zo snel vies worden.

• Katoen/Zijde: Zijde en katoenen poloshirts zien er werkelijke "zijde zacht" uit. Enkel is zijde een slappe stof en gaan poloshirts gemiddeld niet lang mee.

• Linnen: Linnen wordt steeds populairder. Het ziet er fris en stevig uit met bijna ingecalculeerde kreukels.

Poloshirts en de pasvorm
Een poloshirt dient lekker aan te sluiten Zoals eerder toegelicht raadt men 1-2 vingers om de biceps aan en een stevige hand stof in de zijstreek. De naad van de schouder van het poloshirt moet netjes op het been vallen. De mouwen vallen dan 2/3 tot over de biceps. Korter = origineler, langer = trendy. Traditionele poloshirts zijn ietsjes langer aan de achterkant.

Er zijn een drietal pasvormen die het meest voorkomend zijn. Tegenwoordig zijn er vele fits en pasvormen. Helaas zijn deze pasvormen tussen merken niet altijd vergelijkbaar. We lichten de drie belangrijkste toe:

• Slim fit poloshirts: De slim fit poloshirts zijn voor heren in perfect conditie (wasbordje). De shirtjes sluiten heel nauw aan en de taille is veel smaller dan de borst.

• Classic Fit poloshirt: classic fit shirts hebben voldoende ruimte onder de oksels en voor de buikstreek. De mouwen zijn ietsjes langer en het poloshirt wordt relaxed gedragen.

• Custom Fit Poloshirts: Dit is de middenmaat - de okselstreek ligt wat hoger en de mouwtjes zijn wat korter gemaakt.

Poloshirts zijn gebreid!
Er zijn eigenlijk twee hoofdvormen van hoe een poloshirt gebreid wordt.

• Jersey: Jersey polo's hebben een gladder uiterlijk vergelijkbaar met een T-shirt. De weving wordt meestal gebruik voor de wat goedkopere poloshirts. Het resultaat is een ander uiterlijk en gladder van structuur wanneer je het vergelijkt met een pique weving.

• Pique: De pique weving heeft een driedimensionaal wafel-achtig uiterlijk (vergelijkbaar met Marcella Pique, alhoewel dat een weving is). Pique is niet alleen lekker flexibel het is ook nog eens lekker luchtdoorlatend.

Korte geschiedenis van de polo
De werkelijke origine van het poloshirt is onzeker. Men gaat ervan uit dat René Lacoste de uitvinder is in de "roaring twenties" (20-er jaren in de 20e eeuw). Maar het lijkt alsof vergelijkbare kledingstukken voor heren ook al voorkwamen midden 1800 in Manipur India. Eén van de eerste polowedstrijden werd gespeeld door Indiase mensen, waarna de Engelse de sport hebben geadopteerd. Gedurende die tijd bestond de klederdracht uit het dragen van dikke katoenen shirt met een brede boord. Als gevolg van de hitte en het 'kriebelen' tijdens de sport zijn de bekende 3 knoopjes / open voorkant bedacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden