Kevin Kroeze: 'Laatste wedstrijd voor Brederodes beste duel uit mijn carrière'
Kevin Kroeze: 'Laatste wedstrijd voor Brederodes beste duel uit mijn carrière' regio-voetbal.nl

Kevin Kroeze: 'Laatste wedstrijd voor Brederodes beste duel uit mijn carrière'

Nieuws 312 keer gelezen

VIANEN/AMEIDE - Kevin Kroeze stapte, en dat was voor iedereen een grote verrassing, aan het einde van vorig seizoen over van Brederodes naar derdeklasser Ameide.

Als ventje van zes en amper drie turven hoog werd Kroeze lid van Brederodes. Hij begon bij de F4 en doorliep daarna de hele jeugdafdeling in de hoogste elftallen. In zijn laatste jaar als A-junior maakte hij deel uit van een goede lichting die naar de hoofdklasse promoveerde.

Afgescheurde spier
“Iedereen die senior werd koos voor de zondagafdeling”, vertelt Kevin Kroeze. “De eerste twee seizoenen haalden we de nacompetitie waarin we beide keren werden uitgeschakeld door ZSGO/WMS. In het laatste duel misten we zelfs drie pingels!”

In 2007 raakte Kroeze ernstig geblesseerd. Een afgescheurde spier in de linkerkuit bleek na verloop van tijd helemaal verteerd. Na een intensieve behandeling, waarbij het littekenweefsel is weggemasseerd, stond Kroeze ruim een jaar later weer op het veld.

Scorende kwaliteiten
Na zijn rentree werd de rechtsback een linie naar voren geschoven en al snel bleek dat hij zowel op het middenveld als voorin op alle posities uit de voeten kon. In die periode kwamen ook zijn scorende kwaliteiten aan het licht.

Kroeze, die het niet van zijn verfijnde techniek moest hebben, maar van kracht, doorzettingsvermogen en intuïtie, had doorgaans een vrije rol. “In seizoen 2012/2013 maakte de zaterdagtak een herstart, met aan aantal jongens waar ik mijn hele jeugd mee had gevoetbald. Ik wilde ook over, maar doordat ik op zaterdag werkte kon dat niet in. Twee jaar later lukte het me een ander weekrooster te krijgen en maakte ik de overstap naar de zaterdagselectie. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, want Brederodes was toen nog erg zondagminded. Brederodes zaterdag was in opbouw en inmiddels al van de vijfde naar de derde klasse gepromoveerd. De komst van spelers als Leo Faber en Ivo Toxopeus was precies wat het elftal nodig had om naar de tweede klasse te promoveren.”

Memorabel
Brederodes handhaafde zich daar tot twee keer toe en haalde vorig seizoen, tegen alle voetbalwetten in, zelfs de nacompetitie. “Het laatste duel, uit tegen SVL, was een van de meest memorabele en misschien wel de beste wedstijd uit mijn carrière. Dat kwam ook doordat ik die dag had laten weten naar Ameide te vertrekken. Het was een soort Champions League finale die we met 5-4 verloren en waarin ik twee keer scoorde. ‘s Avonds werd ik gekozen tot speler van het jaar: een grote eer die mijn afscheid extra mooi maakte.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 10 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 10 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 17 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44