Leerdam Sport aast tegen Rhelico op tweede zege
Leerdam Sport aast tegen Rhelico op tweede zege regio-voetbal.nl

Leerdam Sport aast tegen Rhelico op tweede zege

Nieuws 50 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Leerdam Sport had met een verrassend ruime overwinning in Zuilichem een goede competitiestart. Thuis tegen streekgenoot Rhelico aast Leerdam Sport zaterdag op de tweede zege.

Rhelico is geen hoogvlieger en dus zal Leerdam Sport op eigen veld ook beslist moeten winnen om de ambities in de vierde klasse waar te maken. De Rumptse gasten zullen zaterdag in Leerdam met hun eerste punt zeker al tevreden zijn, want voor de tweede week op rij is na het sterke Groot Ammers weer een potentiële titelpretendent voor Rhelico de tegenstander.

SVL-WNC
WNC en SVL zijn in de eerste klasse de enige twee teams die de competitie met een overwinning zijn begonnen. SVL wist zich eind vorig seizoen in een knock-out race met drie nacompetitieduels tegen Brederodes, Roda Boys en Woudenberg na een moeilijk jaar toch nog knap in de eerste klasse te handhaven. De nieuwe competitiestart van SVL bij debutant Geinoord in Nieuwegein was met een zege meteen hoopgevend. Ondanks de verdienstelijke winst op Heerjansdam zal WNC de uitwedstrijd tegen SVL dus zeker niet te licht mogen opnemen. Vorig seizoen won WNC wel tweemaal van SVL en die positieve lijn zal WNC zaterdag graag willen doortrekken. De winnaar in Langbroek wordt immers alleen koploper.

VVGZ-LRC
LRC speelt in Zwijndrecht tegen VVGZ, dat vorige week in Gorinchem tegen GJS vlak voor tijd nog een 1-1 gelijkspel uit het Dalemse vuur sleepte. Ook LRC zelf boekte thuis tegen het Dordtse Oranje Wit een 1-1 remise. In zeven wedstrijden waren er zo liefst vijf gelijkespelen op de openingsdag van de competitie in de eerste klasse. Naar verwachting zal het krachtsverschil tussen VVGZ en LRC zaterdag in deze afdeling vol gelijkwaardige teams weer klein zijn. 

Nivo Sparta-Heukelum
Heukelum startte in de tweede klasse met een daverende zege. Zaterdag wacht in Zaltbommel echter een krachtproef tegen Nivo Sparta, één van de absolute titelfavorieten. Tijdens de vorige twee seizoenen verloor Heukelum bij Nivo Sparta beide keren zonder zelf te scoren. Nu lijkt Heukelum wel nog meer aan productiviteit te hebben gewonnen. Toch zou een gelijkspel zaterdag voor Heukelum zeker al een prima resultaat tegen Nivo Sparta zijn.

Tricht-Altena
Tricht en Altena verloren allebei hun eerste wedstrijd. Handhaving in de tweede klasse zal voor beide ploegen dit seizoen het hoofddoel worden. In Tricht zal zaterdag iets duidelijker worden wie daarop meer kans maakt: het jonge Tricht of het via promotie snel op dit niveau teruggekeerde Altena.

GDC-Asperen
Asperen voetbalt zaterdag in de derde klasse D in Eethen tegen GDC, dat knap met de volle winst in een uitmatch begon. Na het gelijkspel tegen Sparta’30 zal Asperen in Brabant met een nieuwe remise dan ook al tevreden zijn.

Haaften-RFC
Haaften heeft thuis tegen RFC zaterdag na het debacle in Vuren meteen heel wat goed te maken. Tegen de debutant uit Raamsdonksveer moet Haaften daartoe op eigen veld ook in staat zijn.

Sleeuwijk-HSSC’61
Na het 2-2 gelijkspel tegen het sterke SV Capelle treft HSSC’61 zaterdag in Sleeuwijk in klasse 3 D al meteen een tweede kanshebber. De productieve Brabanders begonnen zelf met volle winst en dus wordt het in Sleeuwijk tegen HSSC’61 een boeiend en spannend duel.

GVV’63-Vuren
Vuren speelt in Gameren tegen GVV’63, dat in Everdingen met ruim verlies begon. Ondanks de daverende thuiswinst op Haaften zal Vuren deze uitmatch bij GVV’63 zeker niet mogen onderschatten want de thuisclub zal in de Bommelerwaard tegen Vuren op herstel belust zijn.

NEO’25-SC Everstein
SC Everstein gaat zaterdag in Sprang Capelle tegen NEO’25 proberen om ook de tweede competitiematch te winnen. Dat moet voor het goed gestarte SC Everstein in Brabant ook niet onmogelijk zijn.

Kerkwijk-SVS’65
SVS’65 is in de vierde klasse bij en in Kerkwijk te gast. Beide teams begonnen met een zege. De Spijkse ploeg zal het in Kerkwijk beter willen doen dan vorig seizoen toen daar in een doelpuntrijk duel onnodig werd verloren.

Groot Ammers-ASH
Groot Ammers en ASH wonnen allebei hun eerste competitiematch. Zaterdag in Groot Ammers start de thuisclub echter duidelijk als favoriet. Ook vorig seizoen werd op sportpark Gelkenes door Groot Ammers op één gelijkspel na bijna alles gewonnen, behoudens die ene dure thuisnederlaag in de promotienacompetitie. ASH zal in Groot Ammers daarom met een gelijkspel beslist diktevreden zijn.

Herovina-MVV’58
Herovina en MVV’58 willen allebei in de bovenste regionen van de vierde klasse meedoen. Dan moet Herovina na het wat teleurstellende gelijkspel in Well nu wel winnen. MVV’58 zal zaterdag echter na de thuiszege op Brakel vanuit Meteren met heel andere plannen naar Herwijnen komen en zelf willen stunten.

OSC’45-Beesd
Beesd en OSC’45 verloren in de zondagse vierde klasse allebei hun eerste wedstrijd. In de Bossche wijk Orthen strijden beide teams zondag voor het eerste succes. Tegen debutant OSC’45 mag Beesd zeker niet weer verliezen. Anders belandt Beesd al meteen in de zorgen.

Hedel-GVV
GVV gaat zondag in Hedel tegen een pas naar de vierde klasse gepromoveerde ploeg pogen de tweede zege te behalen. Gezien het ruime verlies van Hedel in Buren maakt GVV op die winst ook serieus kans. Zeker als topscorer Marcel van der Heijden en nieuweling Prebibo Okunwie weer zo goed op schot zijn als bij de overwinning tegen RKTVC het geval was.

Ophemert-Wadenoijen
Ophemert moet zondag in de thuismatch tegen nabuur Wadenoijen de eerste zege in de vijfde klasse kunnen gaan boeken. Na een desastreuze bekercampagne is Wadenoijen ook in de competitie zwak begonnen. Ophemert rekent op derbywinst, net als vorig seizoen thuis lukte.

Heerewaarden-DSS’14
DSS’14 wil zondag in Heerewaarden na de mooie winst op SCZ weer zegevieren. Dat presteerde DSS’14 vorig seizoen ook en lijkt nu eveneens mogelijk want Heerewaarden is bepaald geen hoogvlieger in de vijfde klasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 11 uur geleden