Willem Looijen beslist in winterstop over zijn voetbaltoekomst
Willem Looijen beslist in winterstop over zijn voetbaltoekomst regio-voetbal.nl

Willem Looijen beslist in winterstop over zijn voetbaltoekomst

Nieuws 90 keer gelezen

AALST - Spanning? Ja. Spektakel? Nee. De derby van de Bommelerwaard bracht niet wat de likkebaardende voetballiefhebber van de seizoensopener hoopte.

Beiden kunnen ze ermee leven dat de derby een punt heeft opgeleverd. Niet verliezen in de openingswedstrijd van de competitie prevaleerde voor Frank Brands en Theo de Boon zaterdag boven alle registers open gooien om de aartsrivaal een valse start toe te dienen.

Bloedeloos
Een paar minuten leek het erop dat de wedstrijd op een regenachtig sportpark De Maaskant toch ging ontbranden. Willem Looijen opende de score door een veel te korte terugspeelbal van Rick van Pinxten genadeloos af te straffen.

Maar amper vier minuten later was de stand alweer gelijk. Sjors Maas benutte de door Junior van Beers verdiende strafschop. En dus moesten de toeschouwers zich na afloop tevreden stellen met een zo goed als bloedeloze derby en de twee rivalen met een punt.

Dom
Invaller Junior van Beers speelde een belangrijke rol aan Roda Boys-zijde. Waar hij eerst tot tweemaal toe Nivo Sparta in het zadel leek te helpen met een te korte terugspeelbal, wist de van OJC Rosmalen overgekomen speler toch de gelijkmaker te forceren. Over de rechterflank stoomde hij op richting het vijandelijke doel. Nivo-aanvaller Mo Nikbakht moest de 20-jarige verdediger tot in het zestienmetergebied schaduwen en dat had een strafschop tot gevolg, vertelt Van Beers glunderend. 

"Ik zag hem aankomen en ik wist dat hij me sowieso onderuit zou halen. Dus ik wachtte af en ging liggen. Ik zocht hem wel op, maar hij maakte die overtreding. Dat was gewoon dom van hem."

Nivo-spits Willem Looijen was in de vorige editie in Aalst met twee goals de grote man en was ook zaterdag korte tijd onderweg om zich tot matchwinner te kronen. De 34-jarige goalgetter opende de score en vierde dat op bijzondere wijze: "Ja, gelijk naar Jantje toe hè, onze keeperstrainer (Jan Keinemans, red.). Die komt uit Aalst. Hij had al gezegd; 'als je scoort moet je naar mij toe komen. Dan maken we ze gek daar.' Dan is het jammer dat die 1-1 zo snel daarna valt", stelt de topschutter die halverwege dit seizoen beslist of hij langer bij Nivo Sparta blijft. 

"Ik voel me nog superfit. En sowieso wil ik met Nivo een keer promoveren. Of ik dan mee naar de eerste klasse ga, weet ik nog niet. In Spijk (SVS'65, red.) heb ik ook nog een soort belofte lopen. Als ik daarheen ga, ga ik door tot ik niet meer kan lopen. Ik heb sowieso het maximale uit mijn kunnen gehaald. Dat weet ik zeker."

De persoonlijke doelstelling is ook al duidelijk: "In mijn eerste seizoen heb ik dertig goals gemaakt, in mijn tweede 28." Glimlachend: "Dan zou 29 dit seizoen wel prima zijn. Toch?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 12 uur geleden