Alem wordt als één van favorieten gezien voor toppositie
Alem wordt als één van favorieten gezien voor toppositie regio-voetbal.nl

Alem wordt als één van favorieten gezien voor toppositie

Nieuws Voorbeschouwingen 630 keer gelezen

Het wordt smullen in de vierde klasse E met vier clubs uit de Bommelerwaard. Alem, DSC, Jan van Arckel en Hedel zorgen voor die inbreng. Bij de eerste drie clubs staat een nieuwe trainer voor de groep. Alleen bij Hedel zit een vertrouwd gezicht in de dug-out.

Opvallend dat Alem van velen een favorietenrol krijgt toebedeeld. DSC wil voor promotie gaan en behoort ook tot de favorieten. Jan van Arckel en Hedel gaan als promovendi allereerst maar eens voor handhaving.

We lieten de vier trainers vertellen hoe ze er voor staan.

- Wie zijn dit seizoen de titelfavorieten?

Peter Burg (trainer Alem): â€œIk denk dat DSC een favoriet is. Maar ook Wilhelmina en SCR zijn kandidaten. En Maliskamp schaar ik onder de outsiders.”

Roland Timmermans (trainer DSC): â€œIk kan de sterkte van de teams nog niet erg goed inschalen. Ik hoor dat Alem een behoorlijke groep heeft. Die hebben het vorig jaar ook goed gedaan. Na een wedstrijd of zes krijgen we pas een goed beeld denk ik.”

Marco van Loon (trainer Jan van Arckel):  â€œSCR, Alem, Wilhelmina en DSC lijken mij de favorieten.”

Wilco van Houtum (trainer Hedel): â€œIk tip Wilhelmina als favoriet. Maar ook DSC en Alem zie ik hoge ogen gooien.”

- Wat mogen we komend seizoen van je club verwachten?

PB: “Piet Saaman heeft het met Alem geweldig gedaan. Ik wil daar op voortborduren maar dan wel met verzorgder voetbal van achteruit. Mijn doelstelling is om bij de eerste vier te eindigen. Maar alles hangt natuurlijk samen hoe compleet we blijven.”\

RT: “Wij willen sowieso voor promotie gaan. We willen mee gaan spelen. Het team is vorig seizoen goed geëindigd en daar moeten we mee verder gaan. Maar op voorhand is het allemaal moeilijk te zeggen.” 

MvL: “We zijn gepromoveerd dat was niet verwacht. Dus moet je reëel zijn dat we blij mogen zijn als we er in blijven. Maar ik maak pas een doelstelling na vijf of zes wedstrijden. Dan weet je een beetje waar je staat. Maar als we zo spelen als tegen BLC dan kunnen we middenmoot spelen. Het was een genot.”

WvH: “Onze doelstelling is klassebehoud. We gaan wel proberen dat via directe handhaving te verwezenlijken. Als we vierde of vijfde van onderen eindigen zijn we tevreden. Alles wat we beter doen is meegenomen.”

 

Vijfdeklassers
Door de promotie van Hedel en Jan van Arckel en het overstappen van RKVSC naar het zaterdagvoetbal missen de vijfdeklassers HRC’14 en Heerewaarden een aantal derby’s. Voor HRC’14 het sein om ook maar eens te promoveren? Trainer Harald van Deelen: “Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant zijn wij ook nog bezig met opbouwen. Natuurlijk gaan we proberen een gooi naar een periodetitel te doen. Maar we willen eerst vooral ook plezier in het spelletje hebben.” 

Een welkome versterking is spits Kevin de Vries. “Dat zal ons aan doelpunten helpen. We zijn blij met Kevin.” Van Deelen denkt dat DESO de grote kanshebber is voor de titel.

Bij Heerewaarden staat vanaf dit seizoen Eugène van Geenen voor de groep. Hij is Marien van Tussenbroek als trainer opgevolgd. Van Geenen durft geen concrete toekomstverwachting te doen ook al omdat topschutter Christian Broekmeulen is vertrokken. “Het zal allemaal heel lastig worden. Er is een aantal jeugdspelers bijgekomen waarvoor het eigenlijk nog te vroeg komt. De groep die er staat is bereid om alles te geven. Daar baseer ik mijn verwachtingen maar op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden