Sil van Putten (Heukelum) benut drie penalty’s
Sil van Putten (Heukelum) benut drie penalty’s regio-voetbal.nl

Nieuws 171 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In het eerste competitieweekend vielen in de regio Leerdam enkele opvallend grote uitslagen te noteren. Bij de daverende zeges van Heukelum en Vuren op eigen veld scoorde bij beide thuisclubs zaterdag een speler driemaal. Voor het met liefst 9-2 tegen Wilhelmina’26 fors uithalende Heukelum benutte aanvoerder Sil van Putten liefst drie strafschoppen: één penalty na een half uur voor rust en zelfs twee penalty’s in de tweede helft.

In Vuren maakte Bas van der Vliet zaterdag bij de verrassende 7-2 overwinning van zijn thuisploeg tegen Haaften ook drie goals, al kreeg hij bij één doelpunt wel ongewilde assistentie van Haaften-speler Michael Smit via wie de bal in diens eigen doel verdween. De eerste twee treffers in dit duel werden al vroeg door Vuren-voetballer Timothy Bonthuis gefabriceerd.

Naast Bonthuis scoorden dit weekend nog drie spelers twee keer. Benjamin Meijdam deed dat  voor Heukelum bij de al eerder genoemde monsterzege op Wilhelmina’26. In Hellouw maakte ook ASH-captain Danny Bijl zaterdag al voor de rust twee goals, waardoor ASH na een 1-0 voorsprong tot 3-0 uitliep en tenslotte met 3-1 van Lekvogels won. Zondag had Ferry Hellingerwerf met zijn twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 4-0 overwinning die DSS’14 in Heesselt tegen SCZ uit Zoelen dankzij louter goals na de pauze behaalde.

Na één competitieronde ziet de complete topscorerslijst in de regio Leerdam, die behoort bij de KONTAKT-editie Leerdam, er als volgt uit:

1 en 2 Sil van Putten (Heukelum) en Bas van der Vliet (Vuren) met 3 goals.

3 tot en met 6 Danny Bijl (ASH), Timothy Bonthuis (Vuren), Ferry Hellingerwerf (DSS’14), en Benjamin Meijdam (Heukelum) met 2 goals.

7 tot en met 41 Sander van Alphen (DSS’14), Bart van Andel (SVS’65), Martijn van Blitterswijk (Rhelico), Gerard Breider (Asperen), Rens Bronk (Beesd), Joshua Cohen (Leerdam Sport), Nicky van Dam (HSSC’61), Thijmen Gerringa (Haaften), Gijs van Heerewaarden (Ophemert), Luuk van der Harst (SC Everstein), Patrick van de Hurk (MVV’58), Robin Jager (MVV’58), Ray Kant (Leerdam Sport), Floris Kool (Heukelum), Koen Looy (HSSC’61), Ferry Meijdam (Heukelum), Sam Muilenburg (SVS’65), Edwin van Noord (ASH), Bram Nijhoff (WNC), Robbie de Roos (SC Everstein), Joël Sanaky (WNC), Enes Sarikaya (Leerdam Sport), Tim Schwebke (Heukelum), Arwin van Soest (LRC), Robin Stappershoef (DSS’14), Michael Tahamata (Vuren), Luuk Uitman (WNC), Danny Verwolf (Haaften), Jesse van Vliet (Herovina), Berry van Waarden (MVV’58), Fabian van der Wel (Leerdam Sport), Ryan van Wijk (Vuren), Robin IJselstijn (SVS’65), Reynaldo Zandhuizen (Leerdam Sport), en Simon van Zante (SC Everstein) met 1 goal.