Competitie begint met Waalderby Vuren-Haaften
Competitie begint met Waalderby Vuren-Haaften regio-voetbal.nl

Competitie begint met Waalderby Vuren-Haaften

Nieuws 71 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend begint de competitie. In de derde klasse D staat zaterdag meteen de Waalderby Vuren-Haaften op het programma. Het offensief sterke Haaften wil in zijn derde jaar op dit niveau hoge ogen gaan gooien. Vuren handhaafde zich vorig seizoen bij zijn debuut nipt en mikt ook ditmaal op handhaving in de derde klasse.

In de beker plaatste Haaften zich met drie zeges simpel voor de volgende cupronde. Vuren presteerde minder goed en werd kansloos uitgeschakeld na twee kleine nederlagen en een gelijkspel. Haaften start in Vuren zaterdag ook voor de competitie dan ook als favoriet.

LRC-Oranje Wit
LRC begint in de eerste klasse met een thuismatch tegen Oranje Wit, dat vorig seizoen pas in de nacompetitie in Rotterdam door Xerxes DZB voor promotie naar de hoofdklasse werd uitgeschakeld. LRC en Oranje Wit bereikten in de voorbije weken tegen drie tweedeklassers allebei de volgende bekerronde, maar LRC deed dit met ongeslagen poulewinst iets overtuigender dan de Dordtse ploeg die na een doelpuntrijk slotduel in Prinsenbeek via nipt verlies net bovenaan in de poule bleef. Twee seizoenen geleden ontmoetten LRC en Oranje Wit elkaar ook in de competitie en toen verloor LRC wel tweemaal. In Leerdam hoopt LRC zaterdag beter te presteren dan destijds.

WNC-Heerjansdam
WNC speelt in Waardenburg tegen Heerjansdam. In de beker scoorde WNC erg moeizaam. De consequentie voor WNC na één kleine zege en twee 2-0 nederlagen was teleurstellende uitschakeling voor de beker. Heerjansdam verloor in Rijsoord ook haar slotmatch en werd zo door een ongunstiger doelsaldo dan Bruse Boys eveneens voor de beker geëlimineerd. Zaterdag zal blijken welk team zich het eerst herstelt en de competitie in de eerste klasse met succes kan beginnen.

Heukelum-Wilhelmina’26
Heukelum ontvangt in de tweede klasse Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Beide teams bereikten keurig de volgende bekerronde. Vorig seizoen wonnen deze ploegen tegen elkaar in de competitie ieder juist de uitwedstrijd. Dat zal Heukelum zaterdag thuis niet weer willen laten gebeuren.

Papendrecht-Tricht
Tricht wacht met een flink verjongd team in de tweede klasse een loodzwaar seizoen. Papendrecht is zeker ook nog niet in topvorm, maar start thuis wel veruit als favoriet. Vorig seizoen won Papendrecht in de eerste thuismatch van de competitie ook al ruim met 4-1 van Tricht.

Asperen-Sparta’30
Asperen begint aan zijn vijfde seizoen op rij in de derde klasse. Sparta’30 doet dat al veel langer; want dit wordt reeds het zeventiende jaar. Asperen redde zich vorig seizoen via de nacompetitie, die Sparta’30 net wist te ontlopen. Het krachtsverschil tussen deze teams zal zaterdag op het kunstgras in Asperen vermoedelijk niet groot zijn.

HSSC’61-SV Capelle
HSSC’61 en SV Capelle worden in klasse 3 D allebei tot de kanshebbers gerekend. De Brabanders sneuvelden in juni via opponent Altena pas over de laatste horde tijdens de promotienacompetitie. Het belooft dus zaterdag in Hei- en Boeicop spannend te worden. Na de mooie bekerresultaten is HSSC’61 evenwel zeker vol goede moed.

SC Everstein-GVV’63
SC Everstein liet vorige week thuis tegen Zuilichem door een 3-3 gelijkspel ten gunste van zondagclub SCR de bekerpoulewinst lelijk glippen. In Everdingen zal SC Everstein het zaterdag tegen GVV’63, een andere club uit Bommelerwaard, voor de competitie in de derde klasse D beter willen doen.

Zuilichem-Leerdam Sport
Leerdam Sport heeft in de vierde klasse na de degradatie van vorig seizoen met een nieuwe ploeg ambities, maar het bezoek aan Zuilichem wordt zaterdag meteen een pittige opgave. Immers, de thuiskracht van Zuilichem bleek in de vorige competitie vaak groot. Leerdam Sport is dus gewaarschuwd.

Well-Herovina
Ook Herovina degradeerde in de zomer naar de vierde klasse en begint eveneens met een uitwedstrijd. In Well zal Herovina met een zege willen starten. Dat moet voor de equipe van de nieuwe trainer Glenn Calor tegen één van zijn vroegere clubs ook mogelijk zijn.

Rhelico-Groot Ammers
Rhelico krijgt het in de vierde klasse meteen zwaar want titelkandidaat Groot Ammers komt zaterdag naar Rumpt toe. In juni liep Groot Ammers thuis tegen RFC uit Raamsdonksveer in de nacompetitie net promotie mis. Vorig seizoen won Groot Ammers eerder in de reguliere competitie bij Rhelico royaal en ook nu starten de bezoekers als favoriet.

ASH-Lekvogels
ASH ontvangt Lekvogels, dat na één jaar in de Utrechtse vierde klasse weer in de eigen regio is teruggekeerd. In Hellouw aast het wat versterkte ASH op een goed competitiebegin tegen de equipe uit Lexmond.

SVS’65-Noordeloos
In Spijk moet SVS’65 tegen Noordeloos met een overwinning kunnen beginnen. De ruime thuiszege van vorig seizoen rechtvaardigt voor SVS’65 die positieve verwachting ook.

MVV’58-Brakel
MVV’58 en Brakel worden in de vierde klasse allebei zeker tot de subtoppers gerekend. In Meteren moet duidelijk worden welke club de beste competitiestart zal hebben.

Beesd-Alem
Beesd rekent in de zondagse vierde klasse op een moeilijk seizoen. Alem bereikte vorig seizoen de promotienacompetitie en geldt ook nu als één van de favorieten. Beesd zal dan ook content zijn als er net als in de vorige competitie thuis een gelijkspel uit de bus zou komen.

GVV-RKTVC
GVV en RKTVC waren vorig seizoen in de vierde klasse allebei middenmoters. In Geldermalsen hoopt GVV zondag niettemin op een eerste zege, want RKTVC werd op eigen veld ook in de vorige competitie met een duidelijke nederlaag naar Tiel teruggestuurd.

DSS’14-SCZ
DSS’14 en SCZ lijken in de vijfde klasse geen hoogvliegers te gaan worden. Vorig seizoen werd het in Heesselt een gelijkspel en ook zondag zal het krachtsverschil gering zijn.

HRC’14-Ophemert
Ophemert wil in de uitmatch tegen HRC’14 in Hurwenen/Rossum een beter resultaat halen dan vorig seizoen in de vijfde klasse toen daar met 2-0 werd verloren. Nu zou een remise voor Ophemert al een mooie uitslag betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden