LRC en Heukelum duelleren om allebei verder te bekeren
LRC en Heukelum duelleren om allebei verder te bekeren regio-voetbal.nl

LRC en Heukelum duelleren om allebei verder te bekeren

Algemeen 48 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Zaterdag is om half drie in Leerdam de bekerderby tussen eersteklasser LRC en tweedeklasser Heukelum. Beide ploegen zijn na een zege op VVIJ en een gelijkspel tegen IJFC in de beker nog ongeslagen. Met elk vier punten is een plaats in de volgende bekerronde voor zowel LRC als Heukelum echter nog niet zeker, mocht IJFC zaterdagavond in IJsselstein de derby met plaatsgenoot VVIJ weten te winnen.

Dankzij een beter doelsaldo dan Heukelum heeft LRC zaterdag wel aan een gelijkspel reeds genoeg om als één van twee clubs uit deze cuppoule verder te bekeren. Voor Heukelum biedt echter alleen een zege in Leerdam hiervoor absolute garantie.

Nivo Sparta-WNC
WNC gaat zaterdag de Bommelse brug over en ontmoet daar poulekoploper Nivo Sparta, dat al twee keer met 1-0 won en zo reeds zes punten bezit. WNC en EVVC volgen elk met drie punten. De strijd om de twee plaatsen in de volgende bekerronde is dus nog open. In Zaltbommel kan WNC zich zeker geen nederlaag veroorloven. Ook een gelijkspel is mogelijk niet genoeg. Alleen winst met twee goals verschil biedt WNC pas zekerheid, mocht EVVC zondag in Vinkel ook van HVCH winnen.

De tweedeklassers Tricht en Delta Sports kunnen er zaterdag in Houten louter een nuttig oefenduel van maken, want in hun poule zijn de eersteklassers Leones en GJS na elk twee zeges al geplaatst voor de volgende bekerronde.

Leerdam Sport-Ameide
Leerdam Sport kan alleen nog verder bekeren als zaterdag thuis met flink verschil van de ongeslagen poulekoploper Ameide zou worden gewonnen. Dat zal voor de Leerdammers tegen deze derdeklasser een erg zware opgave worden. De andere wedstrijd in deze cuppoule tussen de naburen Beesd en Asperen wordt pas dinsdagavond om 8 uur in Beesd gespeeld.

In Everdingen maakt SC Everstein bij een duidelijke zege op Zuilichem een mooie kans om verder te bekeren. Al hangt dat dan ook af van het feit hoe royaal concurrent SCR zondag in Beusichem in de derby tegen het zwakke BZS weet te zegevieren.

SVS’65, Vuren en Herovina
In de bekerpoule van SVS’65 en Vuren is vierdeklasser Peursum met twee zeges verrassend koploper. In Giessenburg heeft Peursum zaterdag tegen SVS’65 aan een gelijkspel genoeg om verder te bekeren. Vuren is na twee teleurstellende kleine nederlagen tegen vierdeklassers al uitgeschakeld en krijgt het thuis tegen medederdeklasser Hardinxveld weer lastig.

Herovina speelt in Herwijnen tegen de gelijkwaardige zondagclub Teisterbanders uit Kerk Avezaath, maar de poulewinst zal wel naar ASV Arkel gaan omdat vijfdeklasser Wadenoijen te zwak is om de derde Arkelse bekerzege te voorkomen.

Be Ready-HSSC’61
Na twee duidelijke zeges valt voor HSSC’61 zaterdag in Hank de beslissing over een plaats in de volgende bekerronde. Een gelijkspel tegen het ook nog ongeslagen Be Ready is daarvoor voldoende. Maar bij een nederlaag in Brabant moet HSSC’’61 de poulewinst aan zondagclub Be Ready laten. SV Meerkerk en Lekvogels zijn in deze poule al uitgeschakeld.

Voor MVV’58 is de kans om verder te bekeren erg klein, want daarvoor zou in Tiel bij de nieuwe derdeklasser Theole wel erg royaal moeten worden gewonnen. Theole start na twee ruime overwinningen tegen SCZ en Buren als favoriet.

Haaften en ASH
Haaften moet zaterdag in Heesselt tegen het puntloze DSS’14 de volgende bekerronde kunnen bereiken. Al vooraf weet Haaften precies wat daarvoor na al twee zeges voldoende is, want de concurrenten GVV en ASH ontmoeten elkaar al donderdagavond om half acht in Geldermalsen en zijn allebei alleen bij een overwinning nog enigszins gebaat.

Vierdeklasser Rhelico en derdeklasser Sparta’30 verloren beide al tweemaal. Zaterdag treffen deze teams elkaar in Rumpt. In die poule maken Dussense Boys en Unitas (zaterdag) in Dussen onderling uit wie poulewinnaar wordt.

Zondag speelt Ophemert thuis tegen Hedel. Na de keurige zege op Kerkwijk aast Ophemert tegen deze gepromoveerde vroegere competitietegenstander weer op een gunstig resultaat. De poulewinst zal echter al zaterdag in Kerkwijk zeker naar de Bossche derdeklasser BVV gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33