Bekerderby Haaften-ASH om poulekoppositie
Bekerderby Haaften-ASH om poulekoppositie regio-voetbal.nl

Bekerderby Haaften-ASH om poulekoppositie

Nieuws 83 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Haaften en ASH duelleren zaterdag in Haaften om de koppositie in hun bekerpoule. Beide teams wonnen hun eerste cupduel duidelijk. Alleen de poulewinnaar zal straks verder bekeren. Derdeklasser Haaften start op eigen veld natuurlijk als favoriet, maar vierdeklasser ASH zal zich in deze bekerderby zeker fel verweren.

LRC en Heukelum
Eersteklasser LRC gaat zaterdag al om twee uur in IJsselstein tegen tweedeklasser IJFC proberen de tweede bekerzege te behalen. Dan plaatst LRC zich al voor de volgende cupronde. Heukelum treedt een half uur later tegen zondagclub VVIJ ook in IJsselstein aan. Om straks verder te kunnen bekeren mag Heukelum daar zeker niet verliezen.

WNC en Tricht
WNC voetbalt in Heesch tegen zondageersteklasser HVCH. Beide clubs verloren hun eerste bekerwedstrijd, zodat zaterdagavond in Brabant alleen de volle winst echt telt. Tricht speelt thuis na de royale nederlaag bij Leones weer tegen een eersteklasser. GJS komt vanuit Gorkum naar Tricht toe en is na de eerste winst op Delta Sports favoriet voor de tweede zege.

Ameide-Asperen
De derdeklassers Ameide en Asperen wonnen allebei hun eerste bekermatch. Zaterdag in Ameide heeft de thuisclub in het onderlinge duel de beste winstkansen, als de feestweek ten minste niet al te zwaar in de benen is gaan zitten. Vuren moet zich na een zwakke start thuis herstellen tegen Peursum, dat in Giessenburg overigens wel knap van derdeklasser Hardinxveld won. Herovina speelt in Wadenoijen tegen een zondagvijfdeklasser, die net als Herovina voor de beker zonder goals te scoren met een nederlaag begon.

SV Meerkerk-HSSC’61
In Meerkerk staat in de Zederikse bekerderby tussen de derdeklassers SV Meerkerk en HSSC’61 de bovenste plaats in de poule op het spel. HSSC’61 begon tegen Lekvogels met een ruime zege en daarom zal Meerkerk na het gelijkspel in Hank tegen Be Ready zaterdag perse moeten winnen om HSSC’61 te kunnen passeren. SC Everstein moet in Everdingen van zondagvijfdeklasser BZS uit Beusichem kunnen winnen. Beide clubs startten vorige week overigens met een gelijkspel in een poule waarin ook SCR en Zuilichem zitten.

Leerdam Sport-Beesd
Leerdam Sport en Beesd begonnen het bekeravontuur vorige week allebei met een nederlaag. In Leerdam heeft Leerdam Sport zaterdag de beste vooruitzichten op herstel. Rhelico wacht uit bij de met winst gestarte zondagclub Dussense Boys een zware opgave. SVS’65 won thuis al knap van Vuren en aast in Hardinxveld tegen een andere derdeklasser weer op een bekerstunt.

MVV’58 moet na de kleine nederlaag in Buren zaterdag in Meteren wel van zondagvijfdeklasser SCZ uit Zoelen kunnen winnen. Ophemert ontvangt zaterdagavond Kerkwijk, dat thuis tegen Hedel verrassend met een zege begon. Zondagmiddag strijden DSS’14 en GVV in Heesselt voor hun eerste bekersucces na hun openingsnederlagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden