Oud-topvoetballers komen voor het goede doel naar Lekkerkerk
Oud-topvoetballers komen voor het goede doel naar Lekkerkerk regio-voetbal.nl

Oud-topvoetballers komen voor het goede doel naar Lekkerkerk

Algemeen 190 keer gelezen

LEKKERKERK • Andy van der Meijden, Theo Lucius, Glenn Helder, Ruben Schaken, Ricky van den Bergh; ze spelen vrijdagavond 7 september voor KiKa bij vv Lekkerkerk

FC De Rebellen - want zo heet het team - neemt het die avond om 19.30 uur op tegen een combinatie van A-junioren van vv Lekkerkerk. De opbrengst van het bijzondere duel gaat naar Stichting KiKa.

Het is niet de eerste keer dat de oudste junioren van vv Lekkerkerk in actie komen voor het goede doel. Eerder al werd voor KiKa geld ingezameld via onder meer een benefietdiner, een wedstrijd tegen oud-Feyenoord, een KiKa-berenactie, de deelname aan een kwart-marathon.

"En nu dus de benefietpot tegen FC De Rebellen op 7 september", vertelt Wilma van Herk, één van de voetbalmoeders achter de activiteiten. "We hopen uiteraard op veel belangstelling voor deze wedstrijd. Een kaartje kost in de voorverkoop 5 euro, aan de poort betaalt men 7,50 euro. Mooi is ook dat verschillende bedrijven zich hebben aangemeld als sponsor en vv Lekkerkerk heeft toegezegd een percentage van de baromzet aan KiKa te schenken. Het kan kortom een geweldige happening worden, compleet met feestavond en verloting na afloop van de wedstrijd."

Kleurrijke gedrag
Met FC De Rebellen heeft Lekkerkerk-A een aansprekende tegenstander weten te strikken. De ploeg van trainer Mario Been bestaat uit voormalige beroepsvoetballers die gedurende en na hun loopbaan niet alleen opvielen vanwege hun sportieve kwaliteiten, maar ook door hun kleurrijke gedrag. Van der Meijden, Lucius, Helder en Schaken krijgen in Lekkerkerk gezelschap van andere bekende oud-profs zoals Regilio Vrede, René van Dieren, oud-international Martijn Meerdink, Paul Jans, Dennis Gentenaar, Romano Denneboom, Marcel Meeuwis en Geert den Ouden.

De wedstrijd tegen de Lekkerkerkse A-jeugd wordt geleid door een scheidsrechter die prima in het 'flamboyante plaatje' past: Roelof Luinge.

Tegenprestatie
"Het wordt echt een avond om je op te verheugen", glimlacht Anita Burggraaf als ze denkt aan wat komen gaat. "Wat zou het mooi zijn al we ook vrijdag een mooie opbrengst kunnen binnenhalen. Kinderkanker is een onderwerp dat niemand onverschillig laat. Geld voor onderzoek is en blijft hard nodig. Vandaar dat we met z'n allen gaan voor KiKa. Niet alleen de A-junioren, maar ook de mensen daarom heen, waaronder wij als moeders."

Het idee om KiKa te gaan ondersteunen is afkomstig van Edwin Ruberg, sponsor van vv Lekkerkerks A-juniorenafdeling. "Edwin wilde graag sponsoren maar vroeg tegelijkertijd een tegenprestatie", vertelt Wilma van Herk. "In ruil voor zijn support moest de A-jeugd zich gaan inzetten om geld op te halen voor KiKa. Een mooie afspraak die niet alleen veel geld opleverde voor het goede doel, maar ook voor een stuk bewustwording bij de jongens zorgde. Allemaal super positief. En ook voor ons fijn om aan mee te werken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden