De Muijck: ‘Kozakken Boys heeft zich in de eerste wedstrijden tekort gedaan’
De Muijck: ‘Kozakken Boys heeft zich in de eerste wedstrijden tekort gedaan’ regio-voetbal.nl

De Muijck: ‘Kozakken Boys heeft zich in de eerste wedstrijden tekort gedaan’

Nieuws 161 keer gelezen

WERKENDAM - De competitiestart van Kozakken Boys gaat niet bepaald geruisloos voorbij. Trainer Jasper de Muijnck weet na twee duels dat hij bij een speciale club is terechtgekomen. De Zwijndrechter heeft nationaal en internationaal ervaring.

In de eerste wedstrijd tegen AFC verloor hij twee keepers en moest hij mandekker Sven van Ingen onder de lat plaatsen. Bovendien ging het duel ook nog eens ongelukkig met 0-1 verloren.

In de aanloop naar wedstrijd nummer twee werd al vroeg duidelijk hoe beladen de wedstrijden Katwijk tegen Kozakken Boys zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van het amateurvoetbal werd voorafgaand al afgesproken dat Kozakken Boys-supporters uitsluitend via een buscombiregeling naar Katwijk konden afreizen.

Halverwege de eerste helft vloog op sportpark De Krom de vlam in de pan nadat een bal in de Kozakken Boys dug-out terecht kwam, waarna Katwijk-aanvoerder Robbert Suzan en Kozakken Boys’ assistent-trainer Ton Cornelissen van scheidsrechter Sander de Brito Roque de rode kaart kregen.

Andere wereld
De telefoon van De Muijnck maakte zaterdag na 18.00 uur overuren. “In het verleden werd je door twee kranten gebeld, maar nu duiken allerlei voetbalwebsites er ook op. Het is duidelijk een andere wereld geworden. Wij zijn op zoek naar rust rond de groep, want het incident mag niet afleiden in de richting van de wedstrijd van zaterdag tegen Jong Vitesse. Daar zijn wij nu volledig op gefocust. Als wij mee willen gaan doen dan zal zaterdag toch gewonnen moeten worden. Eén punt uit twee duels is te weinig. Tegen AFC verdienden wij niet te verliezen en bij Katwijk hadden wij beslist gewonnen als zij die strafschop niet cadeau hadden gekregen.”

De Muijnck kon wel weer over zijn eerste doelman Richard Arends beschikken. Tweede keeper Niels den Hartog heeft nog minstens twee weken nodig. Zijn wond op de knie is nog te gevoelig.

Onbekend
Jong Vitesse, zaterdag om 15.00 uur de tegenstander van Kozakken Boys, is een gesloten boek. “Voor mij onbekende spelers, maar ongetwijfeld een jonge en talentvolle groep, die zaterdag bijna uit bij VVSB won”, vertelt De Muijnck, die verwacht zaterdag op de tweede doelman na weer over een volledige groep te beschikken. Jeffrey Rijsdijk heeft voor het eerst een hele wedstrijd gespeeld. “Nog even afwachten hoe zijn reactie is”.

Kozakken Boys begon het vorige zo succesvolle seizoen met slechts één punt uit de eerste drie wedstrijden. Zaterdag kan de ploeg op vier punten uit de eerste drie wedstrijden komen.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden