Poulefase beker start met Asperen-Leerdam Sport
Poulefase beker start met Asperen-Leerdam Sport regio-voetbal.nl

Poulefase beker start met Asperen-Leerdam Sport

Nieuws 49 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend zijn de eerste bekerduels. Zaterdag vindt om drie uur de bekerderby Asperen-Leerdam Sport plaats. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar nog in de derde klasse. Leerdam Sport degradeerde echter roemloos als hekkensluiter. Asperen handhaafde zich nipt via de nacompetitie. Vooral Leerdam Sport heeft nu een flink veranderde ploeg. In Asperen zal zaterdag blijken hoe beide teams er nu voor staan.

SVS’65-Vuren en HSSC’61-Lekvogels
In Spijk is de wedstrijd tussen vierdeklasser SVS’65 en derdeklasser Vuren een Lingewaalse bekerderby met gast Vuren als licht favoriet. Het duel tussen derdeklasser HSSC’61 en vierdeklasser Lekvogels is zaterdag in Hei- en Boeicop een Zederikse cupderby. Vier seizoenen geleden ontmoetten deze beide clubs elkaar voor het laatst in competitieverband.

LRC en Heukelum
In dezelfde poule voor eersteklassers en tweedeklassers spelen LRC en Heukelum zaterdag allebei thuis tegen een club uit IJsselstein. LRC ontvangt om vijf uur zondagploeg VVIJ, dat verrassend in de Rotterdamse tweede klasse van district West 2 is ingedeeld. Heukelum treft zaterdagtweedeklasser IJFC gewoon om half drie. Twee clubs uit deze poule bekeren verder.

WNC en Tricht
Dat geldt voor de bekerpoules van WNC en Tricht eveneens. WNC treedt in Waardenburg aan tegen zondagtweedeklasser EVVC uit Vinkel, dat in de nacompetitie promotie naar de eerste klasse net misliep. In Beneden Leeuwen heeft Tricht tegen de na een kampioenschap kersverse zondageersteklasser Leones een zware bekeropgave.

Regionaal tintje
De bekerpoule met ASH, DSS’14, GVV en Haaften heeft een sterk regionaal tintje. ASH begint zaterdag in Hellouw na twee oefenthuiszeges om vijf uur als favoriet tegen DSS’14 en derdeklasser Haaften start in Geldermalsen tegen GVV tegelijkertijd met een lastig uitduel. Voor Beesd is er al donderdagavond om acht uur een thuismatch tegen derdeklasser Ameide. Later volgen voor Beesd nog regioduels uit bij Leerdam Sport en thuis tegen Asperen.

Herovina-ASV Arkel
In Herwijnen speelt Herovina tegen ASV Arkel, dat precies in tegenstelling tot de thuisclub juist de vierde klasse voor de derde klasse inruilde. SC Everstein neemt het in het Gelderse Rijswijk tegen de sterke zondagvierdeklasser SCR op. MVV’58 treft zaterdag in Buren ook al een zondagvierdeklasser. Rhelico voetbalt thuis in Rumpt tegen het naar de derde klasse gepromoveerde Gorkumse Unitas, nog bekend uit de voorbije competitie. Alleen Ophemert bekert zondag. In Den Bosch is derdeklasser BVV dan de opponent, die veruit favoriet is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden