Strafschoppenspecialist Tim Eekman al langer op lijstje Kozakken Boys
Strafschoppenspecialist Tim Eekman al langer op lijstje Kozakken Boys regio-voetbal.nl

Strafschoppenspecialist Tim Eekman al langer op lijstje Kozakken Boys

Nieuws 21 keer gelezen

WERKENDAM - Met Barendrecht won Tim Eekman vaker van Kozakken Boys dan hij ervan verloor. De 2-0 zege in 2015 van Barendrecht bij de kampioenswedstrijd tegen Kozakken Boys, staat nog op zijn netvlies. Sindsdien stond hij bij Kozakken Boys’ technisch directeur Kees Spaan bovenaan zijn lijstje.

Spaan wist dat de wekelijks uitblinkende rechtsback Juriën Gaari voor de Werkendammers niet te behouden zou zijn. Vrijdagavond maakte Gaari inderdaad voor RKC zijn debuut in de Keuken Kampioen competitie.

Toen Spaan zich begin 2018 bij Eekman en Barendrecht meldde, was de 27-jarige voor Ziggo als programmaprogrammeur werkzame Rotterdammer er snel uit. “Ik had nog jaren bij Barendrecht kunnen blijven, want vorig jaar eindigden wij achter Kozakken Boys keurig als derde. Voor Barendrecht was dit naar mijn gevoel een incident. Kozakken Boys speelt altijd voor de prijzen.”

Nu Eekman, bij Barendrecht altijd aangesproken als Ekie, vijf weken op De Zwaaier rondloopt, weet hij dat hij een goede keuze heeft gemaakt. “Kozakken Boys heeft geen toeschouwers maar supporters. Mensen die met hart en ziel voor de club leven en met honderden mee naar uitwedstrijden gaan. Zo ken ik niet veel clubs.”

Het vertrek van trainer Adrie Poldervaart naar Excelsior en ook het vertrek van Eekman, Jongman en het stoppen van de doelman, heeft Barendrecht in mineur gebracht. Zaterdag werd het door DFS/Opheusden uit het bekertoernooi geknikkerd.

Strafschoppenspecialist
Tim Eekman is een vleugelverdediger die weet dat verdedigen zijn kerntaak is, maar als de ruimte er ligt vliegt hij langs de zijlijn richting het strafschopgebied van de tegenpartij.

Bij alle clubs waar Eekman speelde is hij erkend strafschopspecialist. Hij mist zelden. Zaterdag tegen Achilles Veen ging de bal twee keer op de stip. Beide keren mikte Eekman feilloos raak. “Natuurlijk is die specialiteit ook bij Kozakken Boys bekend, dus sta ik bovenaan het lijstje om de strafschoppen te nemen. Fijn dat de eerste twee erin zitten.”

Geen optimale voorbereiding
Eekman kent de top van het amateurvoetbal. “Het ziet er dit jaar naar uit dat de verschillen weer verder zijn genivelleerd. Niemand durft uit te spreken dat men kampioen wordt. Wij doen dat zeker niet. Door blessures en afwezigen was de voorbereiding niet optimaal. Toch zie ik dat wij een uitstekend team met heel veel kwaliteit hebben. Dat werd vorige week in de oefenwedstrijd tegen RKC wel duidelijk. Als wij zaterdag van AFC winnen, heeft niemand het meer over onze voorbereiding.”

Tim Eekman begon met voetballen bij Rijsoord. Vanaf zijn negende maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij werd verhuurd aan Excelsior waarvoor hij vijftig wedstrijden in het betaald voetbal uitkwam. Hij koos vervolgens voor vier jaar Barendrecht om nu op De Zwaaier te voetballen.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden