Jasper de Muijnck wil puzzel definitief in elkaar leggen
Jasper de Muijnck wil puzzel definitief in elkaar leggen regio-voetbal.nl

Jasper de Muijnck wil puzzel definitief in elkaar leggen

Nieuws 34 keer gelezen

WERKENDAM – Kozakken Boys-trainer Jasper de Muijnck heeft na vijf weken stevig trainen en het spelen van zes oefenwedstrijden zijn puzzel nog niet klaar.

“Ik heb veel moeten improviseren. Er waren nogal wat blessures en spelers kwamen laat terug van vakantie. Daardoor zijn wij aan het puzzelen met de opstelling. Maar er is goed en keihard gewerkt door de spelers. Deze week gaan we de echte scherpte erin brengen om klaar te zijn voor AFC.”

De Muijnck, die zijn ploeg in die zes wedstrijden slechts één keer winnend van het veld zag stappen, houdt zich vooral vast aan de wedstrijd tegen RKC toen de veldbezetting wel goed was en geen kans werd weggegeven.

Met het oog op de komst van AFC, dat met Raily Ignacio en Jordy Teijsse een gevaarlijke voorhoede heeft, oefent Kozakken Boys al twee wedstrijden met vijf verdedigers. “Mogelijk dat wij zo tegen AFC starten, maar duidelijk is dat de beginopstelling van ons tegen Achilles Veen niet de basis van komende zaterdag zal zijn.”

Ahmed El Azzouti en Irvingly van Eijma waren nog lang niet fit en speelden een halve wedstrijd. Charlton Vicento en Hermon Tecleab komen er nog aan.

Voetbalgevecht
“Wij zijn echt aan de start van de competitie toe”, vindt De Muijnck. “Ik wil voorkomen dat Kozakken Boys, net als vorig jaar, heel lang achter de feiten aanloopt omdat in de eerste drie wedstrijden acht punten werden verloren. En vergis je niet, AFC heeft sterk ingekocht. Ik verwacht een geweldig voetbalgevecht en wij gaan de punten absoluut in eigen huis houden.”

De Muijnck vond de wedstrijd van zaterdag tegen Achilles Veen (uitslag 2-2) geen echte maatstaf. “Mijn spelers hadden in de ochtend geholpen bij de open dag. Prima, want dat hoort erbij, maar ik zag het in de wedstrijd wel terug. Donderdag weet ik wie honderd procent fit is en op basis daarvan maak ik de opstelling voor zaterdag.”

Aanvallende versterking
Kozakken Boys zoekt al weken, na het late vertrek van Mahmut Sönmez, naar aanvallende versterking. “Dat valt niet mee. Wij zoeken naar goed niveau. Een speler die ons op tweededivisieniveau sterker maakt. En dat is een lastige zoektocht. Mogelijk komt er deze week een speler bij. Wij hebben nog tot 31 augustus de tijd. Het is afwachten of iemand zich aandient.”

Doelstelling van Kozakken Boys blijft een plaats bij de bovenste vijf. “Maar pas op hoor, daar komen er dit seizoen wel veel voor in aanmerking."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden