Ook deze (oud-)profs scoorden voor Kozakken Boys
Ook deze (oud-)profs scoorden voor Kozakken Boys regio-voetbal.nl

Ook deze (oud-)profs scoorden voor Kozakken Boys

Algemeen 708 keer gelezen

WERKENDAM – Charlton Vicento beleefde zaterdag een fijn debuut voor Kozakken Boys. De oud-speler van onder meer Willem II en ADO Den Haag was bij zijn officieuze debuut meteen trefzeker in het met 3-5 verloren duel met Quick Boys. Desondanks was hij zeker niet de eerste (en laatste) voormalig Eredivisie-speler die scoorde voor de Werkendammers. Een lijstje overige spelers.

Danny Buijs: de huidige trainer van FC Groningen en in het verleden onder meer actief voor Excelsior, FC Groningen, Feyenoord en ADO Den Haag. Kwam in 207 Eredivisieduels tot 23 treffers. In Werkendam maakte hij vijf goals in vier wedstrijden en greep hij eenmaal een rode prent.

Nasser El Khayati: op De Zwaaier al een sensatie, afgelopen seizoen ook succesvol bij ADO Den Haag. Kwam in zijn periode in Werkendam tot een prima gemiddelde van 12 goals in 17 wedstrijden en stapte vervolgens over naar Burton Albion, waarna Queens Park Rangers hem oppikte en aan ADO verhuurde. Het afgelopen seizoen goed voor acht treffers in 32 duels. Nog steeds een graag geziene gast in Brabant.

[[{"fid":"5439","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Thijs Houwing: inmiddels alweer 37 jaar oud, maar zijn streken vast nog niet verleerd. Tikte er in de Eredivisie 31 binnen voor FC Twente en droeg in 2006/07 de clubkleuren van Kozakken Boys. Maakte in 2010/11 nog 20 goals voor Spakenburg op het derde niveau van Nederland.

Leo Koswal: met slechts vijf doelpunten in 65 Eredivisieduels was Leo Koswal voor FC Dordrecht, Vitesse en Excelsior absoluut geen veel scorende spits. In het rood-witte shirt van De Boys wist de ervaren beachsoccer-player ook wel degelijk te scoren, al bleef zijn aanwezigheid beperkt tot twee seizoenen.

Samuel Scheimann: de verdediger met Israëlische roots speelde tussen 2006 en 2008 voor Kozakken Boys en werd daarna overgenomen door FC Den Bosch en speelde later nog voor Excelsior. Kwam in de Eredivisie tot één goal en twee rode kaarten. Zal bij menigeen nog bekend staan door zijn tackle op Ajacied Miralem Sulejmani, maar speelt inmiddels bij de kampioen van Israël, Hapoel Beer Sheva. In mei van dit jaar won hij met Hapoel Haifa nog de landelijke beker waar hij deze geweldige goal maakte.

Berry Powel: mag in dit lijstje uiteraard niet ontbreken. Op De Zwaaier weer terug van even weggeweest, nadat hij in 2017 koos voor een avontuur bij IJsselmeervogels. Was op het hoogste niveau in Nederland actief voor FC Den Bosch, De Graafschap, FC Groningen, ADO Den Haag, Heracles Almelo én Roda JC. Scoorde in 36 duels voor Kozakken Boys liefst 23 keer.

[[{"fid":"26221","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Berry Powel: derde seizoen Kozakken Boys. (foto: Teus Admiraal)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Berry Powel: derde seizoen Kozakken Boys. (foto: Teus Admiraal)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Berry Powel: derde seizoen Kozakken Boys. (foto: Teus Admiraal)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Rowin van Zaanen: vorig seizoen nog in de A-selectie bij hoofdklasser Achilles Veen, voormalig FC Volendam en Willem II in de Eredivisie en in 2015 nog scorend voor Kozakken Boys. Ook Rowin van Zaanen droeg ooit het shirt van de huidige tweededivisionist en mocht daarin een paar keer juichen. 

Zij redden het net niet..
Raily Ignacio: de naam van Ignacio is in Werkendam uiteraard geen onbekende. Scoorde weliswaar niet op het hoogste niveau van Nederland, maar was in de Jupiler League wél trefzeker. En wel namens FC Dordrecht. De huidige aanvaller van AFC was tussen 2016 en 2018 goed voor 20 doelpunten voor Kozakken Boys in een kleine 40 wedstrijden.

Theo Lucius: in de regio wellicht bekend van zijn seizoenen voor Sliedrecht; in een eerder stadium nog onder contract bij Kozakken Boys. Ook Theo Lucius, voormalig speler van PSV, FC Utrecht, Feyenoord en FC Groningen, vertoonde zijn kunsten – met Champions League-ervaring in de benen – was tussen 2013 en 2014 actief op De Zwaaier. Hij kwam in 16 duels echter niet tot scoren.

Alje Schut: rots in de branding, die na dertien jaar FC Utrecht nog kwam afbouwen bij Kozakken Boys. Prikte er tien binnen in de Eredivisie, kwam in het shirt van Kozakken Boys niet tot scoren.

[[{"fid":"24947","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Teus Admiraal)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Teus Admiraal)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Teus Admiraal)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"5"}}]]

Yoann de Boer: de trotse aanvoerder van Fortuna Sittard met Franse roots die ruim 300 potten in de Jupiler League speelde. Kwam nooit uit in de Eredivisie, maar scoorde wel in op het tweede en derde niveau van Nederland. Nam in 2016 afscheid van Kozakken Boys na twee jaargangen waarin hij twee keer scoorde.

Met Ismaïl Yildirim (RKC Waalwijk), Jeffrey Rijsdijk (Sparta, FC Groningen, Go Ahead Eagles), Arda Havar (FC Den Bosch) en mogelijk ook Everton Pires Tavares (Sparta) en Ahmad Mendes Moreira (FC Groningen) is de lijst uiteraard nog groter. Aanvullingen en/of correcties? Altijd welkom! Bericht ons op info@regio-voetbal.nl.

Aanvullingen
Ons alerte lezerspubliek kwam snel na afloop van dit gepubliceerde artikel al snel tot nog meer namen, onder wie Antoine Wellens (FC Eindhoven), Mark Noorlander (Sparta, ADO Den Haag), Marcel van der Net (o.a. FC Utrecht, RBC en Dordrecht), Wilco van Buuren (Ajax, PEC Zwolle, Willem II) en Elroy Asmus (FC Utrecht, Heracles Almelo).

Ook Ries Fok (voormalig FC Dordrecht), Gerard den Haan (NAC Breda, FC Eindhoven - en in de regio gespeeld voor Schelluinen, SteDoCo, Woudrichem en Arkel), Dick Salm (FC Den Bosch), Loek Bijl (Sparta, Dordrecht, De Graafschap), Marcel Lindenaar (Utrecht, Vitesse, ADO) en Nabil Bouchlal (Willem II, Helmond Sport) - komend seizoen trainer van Zuilichem - konden nog worden toegevoegd aan het rijtje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden