VV Cabauw viert 60-jarig jubileum
VV Cabauw viert 60-jarig jubileum regio-voetbal.nl

VV Cabauw viert 60-jarig jubileum

Nieuws 283 keer gelezen

CABAUW - Voetbalvereniging Cabauw bestaat komend seizoen -op 1 augustus om precies te zijn- zestig jaar.

Dit wordt op zaterdag 25 augustus, vanaf 16.00 uur, op het sportpark aan de Nicolaas van Catsweg gevierd. De voetbalvereniging nodigt hiervoor graag (oud-)leden, vrijwilligers, donateurs en sponsors uit.

Weiland
Het begon allemaal toen de initiatiefnemers Harry Kuijf, Frans Mulder, Jacob van Vliet, Frans Geurts, Dirk Klinkenberg en Gert Vermeulen een stuk weiland van de behulpzame boer Jan Faaij opkochten. Een ander deel werd gehuurd van de RK kerk.

In september 1960 werd het eerste voetbalveld van vv Cabauw hiermee een feit. In de jaren daarna volgden dankzij de nodige zelfwerkzaamheid een kantine en een aantal kleedkamers.

In 1978 werd het tweede veld aangelegd. De kantine en de kleedkamers werden in 1988 uitgebreid en opgeknapt en in 1992 werd er een nieuw kleedkamergebouw gerealiseerd.

Kroon op het vele werk was de tribune, die in 2003 met elkaar werd gebouwd. In 2017 volgde dankzij tientallen vrijwilligers een metamorfose van het trainingsveld, de verlichting en het parkeerterrein.

Floreren
"Qua ledenaantal en spelplezier floreert de vereniging vanaf het eerste begin", weet voorzitter Ton van Beek. "Geregeld worden goede resultaten behaald, zoals het bereiken van de tweede klasse zondag, het kampioenschap in de tweede klasse in 1970 en de recente kampioenschappen van de damesteams. En dat alles in goede harmonie: gezelligheid is het sleutelwoord binnen de vereniging."

Damesvoetballers zijn bij vv Cabauw meer dan welkom. Van Beek: "In elke leeftijdsklasse hebben we minimaal één meiden-/damesteam. Er zijn twee succesvolle dames-seniorenteams en we hebben zelfs een 7x7 damesteam op de vrijdagavond. Een unieke situatie in de regio."

Afsluitend: "Mede dankzij de jarenlange trouwe vrijwillige inzet van velen voor onze club hebben wij deze mooie mijlpaal kunnen bereiken. Dat gaan wij natuurlijk gepast vieren met iedereen die zich verbonden voelt aan deze vereniging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44