HSSC'61 en Lekvogels blij met terugkeer naar Zuid I
HSSC'61 en Lekvogels blij met terugkeer naar Zuid I regio-voetbal.nl

HSSC'61 en Lekvogels blij met terugkeer naar Zuid I

Nieuws 16 keer gelezen

ALBLASSERWAARD – Vrijdag de 13e juli was voor veel verenigingen geen ongeluksdag. De indelingen van de nieuwe voetbalcompetitie werden in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden doorgaans goed ontvangen.

Gerrit Molenaar is met zijn HSSC’61 terug in de regio. “Een jaartje in de provincie Utrecht voetballen is niks mis mee, maar je mist toch de binding met de omgeving Gorinchem. We hebben een prima seizoen gedraaid. Het was jammer dat de start stroef was, want daardoor misten we de boot aan het eind. Vanaf november haalden we net zoveel punten als kampioen Benschop.”

Ook om een andere reden baalt Molenaar. “De spelersgroep heeft zich heel goed ontwikkeld, maar wel met een duur prijskaartje. Floris Kool, Arwin van Soest en Mark Steenbeek hebben de club verlaten en dat verlies vang ik vanuit de eigen jeugd niet zomaar op.  Lucas van Dam keert terug, maar Marko Luksen is pas na de winterstop inzetbaar. Ik ben er daarom niet rouwig om dat we niet in 3C zijn ingedeeld, maar 3D. Voetballen tegen Asperen, SC Everstein, Vuren en Haaften heeft toch meer onze voorkeur.”

Lastig maken
“Een pittige, maar wel een leuke indeling voor VVAC”, vindt Marten Boverhof, voor het tweede seizoen hoofdtrainer op De Put. “Niet alleen voor mijn jonge spelersgroep, die veel kan leren in deze competitie, maar ook voor de club. Een echte win-winsituatie. Want elke week worden er in 3C meerdere derby’s gespeeld en dat is weer goed voor de omzet in de kantine. In een straal van tien tot vijftien kilometer kunnen we bij wijze van spreken altijd op de fiets.”

Een voorspelling durft Boverhof niet te doen. “Elke wedstrijd zal speciaal zijn. Wij komen uit de vierde klasse. Hardinxveld en SV Meerkerk speelden vorig seizoen nog twee klassen hoger. De start is belangrijk, dan moeten we punten pakken. Mijn elftal zal het weer moeten hebben van collectiviteit en hard werken. Dan kunnen we het elke tegenstander lastig maken. Gelukkig blijft de selectie nagenoeg in tact. Bob van Oosterhout (Groot-Ammers) en Aljan Dekker (Woudrichem) zijn vertrokken, maar daar tegenover staat de terugkeer van Bart Koomans en Wilco Slob. Mijn team, in tegenstelling tot SVW en Schelluinen, staat al. We gaan het zien.”

Vlag uit
In Lexmond hangt de vlag uit, of niet voorzitter Jan de Jong? “Een klein groepje bij Lekvogels vond Utrecht best, maar de meeste leden snakten weer naar Zuid I. Ik ook, want je bent verzekerd van 26 wedstrijden en drie periodetitels. Afgelopen jaar begonnen we met dertien ploegen en eindigden we met elf verenigingen. Drie ploegen hadden wekelijks een vrije zaterdag. Met alle respect voor de stadsploegen, maar wij voetballen liever tegen dorpjes uit de streek."

"Er is getrokken aan onze spitsen, maar gelukkig besloten Swen van Dorp, Ralf van Klij en Jesse Kersbergen te blijven. Robin Bikker is vertrokken, maar Rocco van Dam is eindelijk fit en verder beschikken we over talentvolle jeugdspelers. Die staan te trappelen om aan te sluiten bij de selectie van onze nieuwe trainer Ton Delfgou. De voorbereiding start op 11 augustus, op het nieuwe kunstgrasveld. We zien het echt zitten”, lacht De Jong.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden