Derde klasse C de snoepwinkel voor iedereen die van derby's houdt
Derde klasse C de snoepwinkel voor iedereen die van derby's houdt regio-voetbal.nl

Derde klasse C de snoepwinkel voor iedereen die van derby's houdt

Nieuws 31 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - De indelingen voor amateurvoetbalseizoen 2018-2019 zijn bekend. Voor de zeven teams uit de West-Alblasserwaard is de periode van koffiedikkijken daarmee aangebroken. Voor de supporters trouwens ook. Zeker de fans van clubs uit de derde klasse C mogen zich gaan voorbereiden op heel wat interessante streekderby’s.

In  de eerste klasse C treft Nieuw-Lekkerland weer aardig wat verschillende poulegenoten van het voorbije seizoen, onder wie Heerjansdam, VVGZ, Oranje Wit. Daarnaast komen de nieuwe hoofdtrainer Maarten van Gastelen en zijn manschappen teams als Almkerk, GJS, LRC Leerdam, Sliedrecht en WNC tegen, alsmede voor de Lekkerlanders onbekende grootheden als SVL, Geinoord en Sportlust’46. Groot voordeel van de nieuwe indeling is dat er een grote favoriet à la SC Feyenoord ontbreekt. Het kon dus wel eens een interessant voetbaljaar worden voor de groenwitten, die er verstandig aan doen om zich eerst te richten op een plek in de middenmoot.

Gereserveerd
Papendrecht en Drechtstreek zijn terechtgekomen in de ‘zuidelijke’ 2F-poule met daarin Altena, Brederodes, EBOH, Heukelum, NOAD'32, Nivo Sparta, Pelikaan, Roda Boys, Tricht, Wilhelmina'26, Woudrichem, Zwaluwe. “Voor het kampioenschap zijn we in ieder geval volkomen kansloos”, schampert Drechtstreek-trainer Miguel Munoz. “Uit een interview op Regio-Voetbal heb ik namelijk kunnen opmaken dat Nivo Sparta de titel al voor zichzelf heeft gereserveerd. Lekker slim, dat soort uitspraken. Temeer omdat er in deze afdeling nog wel wat ploegen zijn die kampioenswaardig zouden kunnen zijn, zoals Roda Boys en Pelikaan.”

Met Drechtstreek hoopt Munoz zich te kunnen positioneren in de middenmoot. "Als we met onze deels vernieuwde en verjongde ploeg boven aan het rechterrijtje eindigen, dan hebben we het in principe goed gedaan.” Munoz verheugt zich in ieder geval al op de dubbele derby met vv Papendrecht. “Dat zijn  de krenten in de pap, hè”, glimacht hij. “Mooi dat die wedstrijden weer op de kalender staan.”

Snoepwinkel
Alblasserdam, Ameide, Arkel, De Alblas, De Zwerver, Groote Lindt, Hardinxveld, IFC, SV Meerkerk, SVW, Schelluinen, Streefkerk, Unitas, VVAC; da’s een mooi lijstje. Tezamen vormen deze clubs de nieuwe derde klasse C, oftewel de snoepwinkel voor iedereen die van regionale voetbalclashes houdt. “Heerlijk!”, smult ook Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil alvast van wat komen gaat. “We weten nu al dat we een zwaar en uitdagend seizoen tegemoet gaan. Als Alblasserdam zijn mouwen goed opstroopt, dan moet de middenmoot minimaal haalbaar zijn. Ik heb in ieder geval positieve verwachtingen. We zullen stabieler zijn dan de voorbije competitie het geval was. Daarin ontbrak het ons aan teamgeest, zeker in de derby’s met De Zwerver en De Alblas. Dat moet straks anders!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden