Danny van Steijn neemt in stijl afscheid van LRC
Danny van Steijn neemt in stijl afscheid van LRC regio-voetbal.nl

Danny van Steijn neemt in stijl afscheid van LRC

Nieuws 21 keer gelezen

LEERDAM - De carrière van LRC’er Danny van Steijn zit erop. In een rond het 60-jarige jubileum georganiseerde wedstrijd tussen LRC’s nieuwe selectie en een team van oud-LRC’ers stond de Leerdamse club stil bij het afscheid van Van Steijn.

Danny van Steijn was de afgelopen dertien seizoenen vrijwel onafgebroken de betrouwbare  rechtsback op Bruinsdeel. In die jaren maakte hij deel uit van de meest succesvolle ploegen in de geschiedenis van LRC. Ondanks een aantal degradaties maakte hij toch vooral sportieve hoogtepunten mee. LRC handhaafde zich bijvoorbeeld in de hoofdklasse, destijds nog het hoogste amateurniveau van Nederland; de Leerdammers wonnen de districtsbeker en in de langverwachte derby tegen Leerdam Sport’55 scoorde Van Steijn op schitterende wijze het enige doelpunt van die wedstrijd.

In die jaren speelde Van Steijn met nogal wat spelers samen en zo’n twintig daarvan vormden het team dat het opnam tegen de spelers die komend jaar voor LRC uitkomen.

VAR
Het team van voormalig LRC’ers, onder leiding van Michel Langerak, bestond uit enkele wat oudere spelers die het tegenwoordig wat rustiger aan doen, zoals Johan Bruggeman, Roland Stout, Arie van Houwelingen, Arno van Noord, Bart Muilenburg en Sebastiaan Gielens. Daarnaast waren er nog spelers die nog altijd op een heel behoorlijk niveau spelen als Willem Looijen, Luciano van Harlingen en Mark Vosselman. Dit geroutineerde ploegje kwam met 4-1 als winnaar uit de strijd.

Van Harlingen (2x) en Looijen maakten de eerste drie doelpunten. Tussendoor scoorde Arwin van Soest voor het huidige LRC. Het slotakkoord was uiteraard voor Van Steijn. Na raadplegen van de VAR besloot scheidsrechter Ron Collé LRC terecht een strafschop te geven. Kort nadat Van Steijn al een vrije trap op de lat schoot, was hij van elf meter nu wel succesvol.

“Dat was het dan”, zei Van Steijn, die na afloop toch wel genoot van de belangstelling. “Eigenlijk houd ik er niet zo van om in het middelpunt te staan. Maar het is wel leuk dat er zoiets georganiseerd is. Het was een leuk potje en het altijd leuk om met oude bekenden te voetballen. Dit was prima zo. Het is mooi geweest.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33