Seizoen van de waarheid breekt aan voor Nivo Sparta
Seizoen van de waarheid breekt aan voor Nivo Sparta regio-voetbal.nl

Seizoen van de waarheid breekt aan voor Nivo Sparta

Nieuws 46 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Theo de Boon's eerste seizoen als trainer van Nivo Sparta eindigde dankzij het mislopen van nacompetitievoetbal zwaar teleurstellend. Hij zint op revanche.

'Willem Looijen prolongeert topscorerstitel'. Het bericht werd met groot leedvermaak gelezen door amateurvoetbalvolgers uit de regio. 'Dan hebben ze in Zaltbommel tenminste toch nog íets te vieren'.

Vooral bij Roda Boys werd het mislopen van nacompetitievoetbal door de aartsrivaal met een bulderende lach gadegeslagen. ''Ze blazen te hoog van de Watertoren' was één van de veelgehoorde opmerkingen aan De Maaskant. 

Nivo Sparta kocht in de zomer van 2017 immers groot in met amateurtoppers als Frenk Schaap en Roel de Kruijk. Dat, aangevuld met het aantrekken van de ervaren hoofdtrainer Theo de Boon, zou na de verloren nacompetitiefinale tegen GJS een garantie voor succes moeten zijn. De eerste doelstelling was voor De Boon kraakhelder: 'We móéten beter aan het seizoen starten dan we de laatste jaren hebben gedaan'.

Klad erin
Nivo Sparta vergaart slechts één punt uit de eerste drie duels en loopt vanaf minuut één achter de feiten aan. Een sterke reeks van tien ongeslagen wedstrijden volgt, maar in april komt toch de klad er weer in. Wederom houdt het één punt over aan een reeks van drie wedstrijden. Het herstel komt te laat om nog aanspraak te mogen maken op nacompetitievoetbal om promotie.

Als nummer vier van de tweede klasse F grijpt Nivo Sparta naast alles. Geen kampioenschap, geen periodetitel, geen enkele kans op promotie naar de eerste klasse. En dat doet zeer in Zaltbommel. Misschien wel des te meer omdat Roda Boys het via het eerste periodekampioenschap wél voor elkaar bokste om aan het toetje deel te nemen.

Kwaliteit
De Boon is eerlijk wanneer hem tijdens de teampresentatie wordt gevraagd hoe hij de drie nacompetitieweken is doorgekomen: "De eerste week was het wel eventjes slikken. Je voelt je leeg. Maar het is nu door de nieuwe opzet allemaal dichter bij elkaar gekomen. Normaal gesproken was je vijf, zes weken verder met wedstrijden uit en thuis. Nu is het soft geworden. Iedereen vindt het niks", stelt De Boon, die daarentegen wel aangeeft dat hij er met Nivo Sparta desalniettemin graag aan had meegedaan. 

"Natuurlijk. Maar we misten een aantal kwaliteiten, dit seizoen. Ik denk dat we die nu wel binnen hebben weten te halen. Ik heb ze allemaal zien spelen, in totaal zijn ze drie keer bekeken. We kijken niet meer naar grote namen, maar naar kwaliteit, versterkingen."

De komst van vijf nieuwe spelers (Aaron van Engelen, Daan Schreuders, Romano Tapirima, Rewien Ramlal en Dennis van Meurs) zal ervoor moeten zorgen dat Nivo Sparta na volgend seizoen in de eerste klasse actief is. Of zoals het treffend in het selectieboek voor het seizoen 2018-2019 wordt gesteld: 'Komend seizoen moeten we echt 'toeslaan'. Daar moet ALLES voor wijken.'

Lat hoger
rij vertaald; de excuses zijn op. Men kan zich nu écht niet meer verschuilen achter het gebrek aan kwaliteit en de kampioenstrijd van het tweede elftal en de JO19-1. En net als in de voorgaande jaren zal de start volgens De Boon beter moeten. "We waren nog niet zo steady en vast in het begin van de competitie als we waren in de fase toen we dertien keer een goed resultaat haalden. Die ondergrens moet eruit. We gaan vanaf het begin af aan de lat hoger leggen."

Dat alles zal moeten leiden tot een kampioenschap of in ieder geval promotie. De Boon weet hoe de club daar naar snakt: "Nivo is in 2004 voor het laatst kampioen geworden. Da's lang geleden. Er waren wel een aantal promoties, maar dat was via de nacompetitie. Er echt bovenuit steken is de laatste jaren dus niet gelukt. Dat is nu wel de bedoeling. Want alleen dan heb je iets te zoeken in de eerste klasse."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 1 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 10 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 12 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 12 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 12 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 14 uur geleden