West II: Samenvoeging 3e en 4e klasse zondag
West II: Samenvoeging 3e en 4e klasse zondag regio-voetbal.nl

West II: Samenvoeging 3e en 4e klasse zondag

Nieuws 97 keer gelezen

REGIO - In het district West II zullen de 3e en 4e klasse zondag komend seizoen worden samengevoegd. Clubs die hiermee te maken krijgen zijn onder meer Cabauw, Haastrecht en Stolwijk.

Het valt al enkele seizoenen op dat het aantal zondagelftallen in West II afneemt. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van de competitie, met name in de vierde klasse. Om te kijken welke mogelijkheden er zijn om volwaardige competities te kunnen blijven aanbieden waarbij voetballers op hun eigen niveau in de regio spelen, is de KNVB in de maand mei in gesprek gegaan met clubs uit het district.

Bijna tweederde van de verenigingen was aanwezig bij de bijeenkomsten en heeft met KNVB, ledenraadsleden en ambassadeurs gesproken over de toekomst van de standaardteams op zondag in West II. Op basis van de inzichten die daar zijn opgedaan, is een plan gevormd om voor het seizoen 2018/’19 tot een betere competitie-indeling te komen te komen voor de derde en vierde klasse zondag.

Samengevoegd
In het seizoen 2018/’19 worden de derde en vierde klassers samengevoegd. Via een alternatieve opzet van de competitie vindt halverwege een scheiding plaats tussen de elftallen die gaan spelen om het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse enerzijds en de elftallen die gaan spelen om behoud van het derde klasserschap en degradatie naar de nieuw te vormen vierde klassen.

Een jaar later is er dan weer sprake van een indeling waarbij voetballers op hun eigen niveau kunnen spelen. In het komende seizoen wordt toegewerkt naar de vorming van twee derde klassen en twee vierde klassen.

Exacte invulling
Om tot exacte invulling van de gewijzigde competitie-opzet voor het seizoen 2018/’19 te komen, heeft de KNVB verenigingen uit de derde en vierde klasse gevraagd hun mening te geven over twee voorstellen. De KNVB hoopt op deze manier gezamenlijk te komen tot een zo breed mogelijk gedragen model.

(bron: KNVB West II)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 13 uur geleden