Recordaantal goals voor Robin van den Noort van Be Ready
Recordaantal goals voor Robin van den Noort van Be Ready regio-voetbal.nl

Recordaantal goals voor Robin van den Noort van Be Ready

Nieuws 5 keer gelezen

HANK - Robin van den Noort schoot en kopte er in het afgelopen seizoen maar liefst 44 binnen voor Be Ready. Een ongekend aantal. Hij werd daarmee uiteraard topscorer van het land van Heusden en Altena en winnaar van de Jakko Sport topscorers-bokaal. Van Jakko Bouman van Jakko Sport ontving hij een waardebon. Sinds de registratie van topscorerslijsten in het Land van Heusden en Altena is een dergelijk aantal nog niet voorgekomen. Ooit zaten Wilko van Tongerloo (Giessen) en John van Bergeijk (NOAD’32) er dichtbij.

Van den Noort - hij maakte in 2017 de overstap van SCO naar Be Ready - kan het zelf nauwelijks geloven. “En dat terwijl ik in het seizoen slechts zes keer echt in de spits heb gespeeld. Ik ben eigenlijk een schaduwspits. Een echte nummer tien. Dat is mogelijk de reden dat ik zo gemakkelijk tot scoren kom. Ik heb bij Be Ready een meer vrije rol en scoor vooral vanuit die positie.”

Robin van den Noort was voor de helft van zijn productie trefzeker vanuit dode spelmomenten. Hij benutte vijf penalty’s en schoot zo’n vijftien vrije trappen binnen. “De meeste goals kwamen toch uit voorzetten van onder meer mijn broer Bas. Dat is wel mooi, want juist voor hem ben ik naar Be Ready gekomen.”

De Oosterhouter kwam eerder uit voor NAC, Oosterhout en SCO. “Bij die clubs scoorde ik met name met gele kaarten. Dat is er gelukkig nu wel uit, want dit seizoen ben ik niet geschorst geweest.”

Plaatje moet passen
Natuurlijk valt de hoge productie van Van den Noort bij hoger geklasseerde clubs op. “Ik ben door een aantal clubs benaderd. Ik heb serieus met die mensen gesproken, maar ben tot de conclusie gekomen dat Be Ready het beste bij mij past. Dat betekent niet dat ik nooit de stap hogerop ga maken, maar dan moet het hele plaatje wel bij mij passen.”

Van den Noort bekijkt trots de namen die op de zojuist ontvangen cup staan vermeld. “Ik zie onder meer Berry Powel van Kozakken Boys erbij staan. Dat is toch geen kleine jongen. Mooi om in dat rijtje te staan.”

Be Ready speelt volgend seizoen haar thuiswedstrijden op kunstgras. “Ik ben daar een groot voorstander van. Ik vind dat de bal er nog beter op loopt en dat is in het voordeel van mij.”

Top tien topscorers Jakko Sport Topscorersbokaal: Robin van den Noort (Be Ready) 44; 2. Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys) 27; 3. André Segeren (Dussense Boys) 24: 4. Sen Aerts (Achilles Veen), Anrico Visser (Sparta’30) 17; 6. Lars Branderhorst (Dussense Boys) 16; 7. Ahmad Mendes Moreira (Kozakken Boys) 15: 8. Ayhan Uslu (Altena), Nick Linnenbank (Wilhelmina’26) 14.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 52 minuten geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 5 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 5 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 14 uur geleden