Het Kontakt-bokaal na een jaar terug bij Almkerk
Het Kontakt-bokaal na een jaar terug bij Almkerk regio-voetbal.nl

Het Kontakt-bokaal na een jaar terug bij Almkerk

Nieuws 3 keer gelezen

ALMKERK - Voor Almkerk-aanvoerder Jelle Stalenhoef was het een geweldig voetbalseizoen. Met zijn team werd hij kampioen in de tweede klasse F en het team werd ook nog eens beloond met de Het Kontakt-bokaal. Een eerbetoon aan de meest constante voetbalploeg in Het Land van Heusden en Altena. Almkerk verloor pas op de voorlaatste speeldag voor het eerst een wedstrijd, maar herstelde dat meteen door uit bij concurrent Pelikaan het kampioenschap te pakken.

De enorme Het Kontakt-bokaal werd door Frans van der Wiel van Kontakt Mediapartners aan Stalenhoef en zijn hele team overhandigd. De cup met de grote oren zal, na een onderbreking van een jaar, weer een seizoen lang in de Almkerk-kantine te bewonderen zijn. Stalenhoef ziet het winnen van de Het Kontakt-bokaal als een extra beloning voor de stabiele prestatie van zijn team. “Het is toch hartstikke leuk om ook de beste ploeg van je eigen regio te zijn.”

Almkerk moest lang strijden met Kozakken Boys, dat natuurlijk ook een topseizoen kende, maar het kampioenschap net miste. Als dat was gelukt, had de bokaal wel eens in Werkendam kunnen staan. Uiteindelijk kwamen de Werkendammers net één doelpunt tekort om het kampioenschap van de tweede divisie binnen te halen. Kozakken Boys haalde meer punten dan Almkerk, maar speelde ook acht duels meer.

Stalenhoef: “Wij verdienen deze prijs natuurlijk wel. Wij hebben even een mindere periode gekend, waarin wij drie keer op rij gelijkspeelden. Daar zijn wij goed uitgekomen. Wij beschikken over een hechte groep, waarbij iedereen zijn taak goed uitvoert. De spelers gaan voor elkaar door het vuur. Dat is de kracht van dit Almkerk.”

Geduldig
Natuurlijk mag de inbreng van trainer Robert Roest niet vergeten worden. De inwoner van Soest heeft dit team gesmeed tot een machine die zelden haperde. Stalenhoef: “Met Robert Roest hebben wij het spelletje dat wij spelen bedacht: veel balbezit en weinig weggeven. De trainer heeft ons geleerd geduldig te blijven en te wachten op die kans die altijd komt. Wij zijn toe aan de eerste klasse en ik verwacht dat wij het langer volhouden dan de laatste keer, toen wij er direct weer uitvlogen. Het maakt mij niet eens uit in welke klasse wij worden ingedeeld. Ik hoop wel op een aantal mooie wedstrijden tegen teams als GJC en GRC 14.”

Stalenhoef kijkt persoonlijk terug op een goed en stabiel seizoen. “Ik was voor het eerst aanvoerder en dat vind ik een hele eer. Volgend seizoen wil ik nog belangrijker zijn voor het team en mogelijk wat meer doelpunten meepakken. Hopelijk doen wij het zo goed dat die prachtige Het Kontakt-bokaal een jaar langer mag blijven staan.”

Top tien Het Kontakt-bokaal: 1. Kozakken Boys 65 ptn.; 2. Almkerk 60 (na herberekening is Almkerk als eerste geëindigd); 3. NOAD’32 53; 4. Achilles Veen 46; 5. Be Ready 45; 6. Altena 42; 7. Woudrichem 36; 8. GDC 35; 9. Wilhelmina’26 31; 10. GRC 14.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden