Willem Looijen prolongeert topscorerstitel en wint de gouden schoen
Willem Looijen prolongeert topscorerstitel en wint de gouden schoen regio-voetbal.nl

Willem Looijen prolongeert topscorerstitel en wint de gouden schoen

Nieuws 210 keer gelezen

ZALTBOMMEL - De naam Willem Looijen, spits van Nivo Sparta, staat synoniem voor het maken van doelpunten. Looijen is geen begaafd technicus, maar eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel is hij dodelijk effectief. In het afgelopen voetbalseizoen was het weer 28 keer raak. Het leverde hem de gouden schoen van het Stehmann Sport Topscorersklassement op.

De gouden schoen heeft nu een prominente plaats in de woonkamer van de familie Looijen in Spijk. “Ik geniet er echt elke dag van. Het is de mooiste sportprijs die ik mijn lange voetballeven heb ontvangen. Ik ben er echt verschrikkelijk trots op.”

Looijen ontving naast de gouden schoen van Stehmann Sport ook een waardebon, waarvoor hij in de aanloop naar het nieuwe seizoen een paar nieuwe voetbalschoenen kan aanschaffen.

310 goals
Willem Looijen staat na dit seizoen op een totaal van 310 doelpunten. Hij produceerde zijn voltreffers voor SVS’65, LRC Leerdam, Kozakken Boys, SteDoCo en de laatste twee seizoenen in totaal 58 keer voor Nivo Sparta. Zijn bekendste treffer aller tijden was met Kozakken Boys tegen Ajax in 2007. Hij scoorde in de bekerwedstrijd de gelijkmaker, waardoor Kozakken Boys een verlenging afdwong. “Daar word ik tot op de dag van vandaag nog aan herinnerd.”

Dubbel gevoel
Looijen nam de gouden schoen met een dubbel gevoel in ontvangst. “Dit is voor mij persoonlijk leuk, maar ik baal nog steeds verschrikkelijk dat wij met Nivo Sparta voor het tweede seizoen achtereen niet zijn gepromoveerd naar de eerste klasse. Dat ligt als een grote sluier over deze gezellige club heen. De sfeer blijft gelukkig wel uitstekend.”

Deze week presenteerde Nivo Sparta de selectie voor het nieuwe seizoen. “Het ziet er weer goed uit. De club spreekt opnieuw de ultieme wens uit om de stap naar de eerste klasse te maken. Dat moet nu echt gebeuren.”

Terug naar SVS'65
Terugkijkend op het seizoen laat hij zijn goals nog eens de revue passeren. “De mooiste herinnering heb ik aan de twee doelpunten in de derby tegen Roda Boys, waarin wij met 2-1 wonnen.”

Willem Looijen wordt volgende week 34 jaar en gaat genieten van een vakantie in Turkije. “Ik sluit daardoor een weekje later aan in de voorbereiding op mogelijk mijn laatste seizoen bij Nivo Sparta. Ik wil promoveren en die gouden schoen nog een jaar op de schoorsteen hebben. In 2019 ga ik mijn belofte inlossen en mijn voetballoopbaan afsluiten bij SVS’65 in mijn dorp Spijk.”

Top tien topscorers Bommelerwaard: 1. Willem Looijen (Nivo Sparta) 28; 2. Jeroen de Groot (Jan van Arckel) 24; 3. Bas Vos (DSC) 22; 4. Kevin Broekmeulen (Alem), Christian Broekmeulen (Heerewaarden) 21; 6. Lukasz Junatowski (Hedel), Freek van Eembergen (Roda Boys/Bomm.) 19; 8: Bas van der Star (Hedel), Jim Floor (RKVSC) 18; 10. Jordy de Wit (Roda Boys/Bomm.) 16.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden