Koen Janssen en LRC nemen zonder morren afscheid
Koen Janssen en LRC nemen zonder morren afscheid regio-voetbal.nl

Koen Janssen en LRC nemen zonder morren afscheid

Nieuws 137 keer gelezen

LEERDAM – Het vertrek van trainer Koen Janssen van LRC naar zondaghoofdklasser SDO uit Bussum kwam vlak voor de voorbereiding niet echt op een natuurlijk moment. Toch kwamen beide partijen vrij makkelijk tot overeenstemming.

Janssen zegt dat dit een kans is die hij niet zomaar wilde laten lopen. “SDO is in veel opzichten een stap vooruit”, zegt Janssen. “Het is een stabiele hoofdklasser, ze spelen komend jaar in de KNVB Beker en het is voor mij vanuit Amersfoort naar Bussum de helft van de reisafstand. En hoewel ik me nooit laat leiden door geld, is het ook financieel aantrekkelijk. En door al die factoren heb ik bij de club aangegeven deze kans te willen pakken.”

Het rommelde op Bruinsdeel
De afgelopen jaren onder Janssen waren op z’n zachtst gezegd roerig. Kort na zijn aanstelling en vlak voor hij aan zijn klus begon stapte het toenmalige bestuur van de Leerdammers op. Janssen hoopte bij zijn stap van Roda’46 naar het toen net uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC weer de stap omhoog te gaan maken. In de eerste klasse kon LRC, waar het spelersbudget terug geschroefd werd, met twee klasseringen in het rechterrijtje geen serieuze potten breken.

Afgelopen jaar rommelde het op Bruinsdeel. Enkele spelers stapten op of werden uit de selectie gezet en ook leden en supporters waren kritisch.

Van de hand wijzen
De suggestie dat Janssen en LRC zo op een chique manier van elkaar af komen, wijzen beide partijen echter resoluut van de hand. “Ik heb het hier prima naar mijn zin en was gewoon gebleven als deze kans zich niet had voorgedaan”, zegt Janssen. “Natuurlijk kwam ik hier met andere ambities naartoe. Maar het is nu niet realistisch om met LRC de hoofdklasse in te gaan. En dan is het geen slechte prestatie dat we een stabiele eersteklasser zijn.”

LRC-voorzitter Raf Montezinos vult aan: “Ik lees ook dat het alles zegt dat wij hier als bestuur niet voor gaan liggen in deze periode. Nou, dat zegt helemaal niets. Alleen dat wij onze trainers niet in de weg willen staan als zij zo’n kans krijgen. Wij hebben een goede relatie met Koen. En ik denk dat hij een goede en ambitieuze trainer is. En ook heel fanatiek. Dat brak hem wel eens op langs de lijn en daar waren niet alle supporters blij mee.”

Netjes afgehandeld
Dat het moment niet ideaal is, beamen zowel Janssen als Montezinos. “Natuurlijk is dit geen handig moment, maar ik heb ook niet zelf gesolliciteerd. En toen dit ging spelen zijn de club en ik om tafel gegaan om dit op een nette manier op te lossen.”

Dat proces liep ook volgens Montezinos tot tevredenheid. “Natuurlijk hebben wij aangegeven dat we dit niet fijn vinden. Het is niet echt een plezierig moment en dat hebben we Koen ook gezegd. Hoe het daarna afgehandeld is, is echter wel netjes. We zijn er goed uitgekomen.”

Weten wat we willen
LRC moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer. En hoewel er enige haast geboden is, laat LRC zich niet onder druk zetten. “We nemen hier echt wel de tijd voor”, vertelt Montezinos. “Natuurlijk is de situatie anders als je al in november weet dat je moet zoeken naar een trainer. Maar we weten wel wat we willen. We willen een trainer die goed is met jeugd en die het leuk vindt om aan een groep te bouwen. Of dat een jonge of meer ervaren trainer is, maakt niks uit. We staan er open in anders beperk je jezelf alleen maar.”  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 6 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 6 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 7 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 16 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 16 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 20 uur geleden