DSC versterkt zich met Hagenaar Jerry Palstra
DSC versterkt zich met Hagenaar Jerry Palstra regio-voetbal.nl

DSC versterkt zich met Hagenaar Jerry Palstra

Nieuws 323 keer gelezen

KERKDRIEL – Hij trainde al sinds de winterstop mee bij DSC, maar nu maakt Jerry Palstra daadwerkelijk de overstap naar de zondagvierdeklasser uit Kerkdriel.

De 35-jarige geboren Hagenaar is sinds 2016 woonachtig in Kerkdriel. Palstra speelde in de jeugd van Feyenoord samen met spelers als Jason Oost, Robin van Persie, Leonardo, Civard Sprockel en Glen Loovens. Waar zij de stap naar het betaald voetbal konden maken, is dat Palstra niet gelukt.

Hij vertrok naar het Katwijkse Quick Boys om daarna terug te keren richting ‘het Haagse’. Palstra speelde bij VUC, Wilhelmus, HBS en DWO uit Zoetermeer. Recentelijk keerde hij terug naar VUC, maar de reistijd naar Den Haag vanuit Kerkdriel ging hem danig tegen staan.

Enigszins per toeval kwam hij bij DSC terecht, waar hij dus in de tweede seizoenshelft op sportpark Ipperakkeren heeft meegetraind. Palstra toont zich content met de voorbije periode bij DSC: “Het is een gezellige en hechte dorpsclub, een beetje vergelijkbaar wat ik heb ervaren bij Quick Boys in Katwijk. Ook bij DSC spelen er veel jongens uit het dorp, of nabije omgeving van Kerkdriel. Dat schept direct een band. Ik merk wel dat ik nog niet alle ins en outs van DSC en het dorp ken, omdat ik pas kort hier woon en uiteraard wat ouder ben dan de gemiddeld DSC-selectiespeler.”

Na het vertrek van Arian Meeuwsen zal DSC aanstaand seizoen onder leiding staan van Roland Timmermans. Dit tot tevredenheid van Palstra: “Met de nieuwe trainer begint iedereen weer op nul. Dan zullen we zien wie op welke positie speelt. In de jeugd heb ik met name veelal hangend als links- of rechtsbuiten gespeeld. Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder en kom ik beter tot mijn recht in de as van het elftal.”

Palstra is na Christian Broekmeulen (Heerewaarden) en Thijs Goesten (RKVSC) de derde nieuwe aanwinst voor de winnaar van de tweede periodetitel in de vierde klasse E.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 9 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 20 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45