Trainer Gertjan Potters zegt Asperen af
Trainer Gertjan Potters zegt Asperen af regio-voetbal.nl

Trainer Gertjan Potters zegt Asperen af

Algemeen Trainerscarrousel 45 keer gelezen

ASPEREN - Gertjan Potters wordt tóch geen hoofdtrainer van Asperen. Hij heeft de club die zich afgelopen zaterdag via de nacompetitie handhaafde in de derde klasse afgezegd.

Na de eenmalige terugkeer van Richard Smaal en het stoppen van Ron Kool, vorige week, dus andermaal trainersperikelen bij Asperen.

Steeds drukker
Werkendammer Potters degradeerde afgelopen weekend met Herovina naar de vierde klasse. Hij heeft drukke werkzaamheden opgegeven als reden voor zijn besluit.

“Ik heb met de club gesproken en gezegd dat ik twijfelde”, vertelt de als uitvoerder in de bouw werkzame Potters. “Ik heb bij Herovina ook wel eens moeten verzuimen en dat is niet leuk en niet goed. Als je weet dat dit steeds vaker kan gaan voorkomen, moet je eerlijk zijn en dat kun je beter nu nog doen. Nu kan de club nog een nieuwe trainer zoeken. Het wordt gewoon steeds drukker. Niet alleen wat werk betreft, maar ook op de weg. Vroeger was ik een uur onderweg, nu gemiddeld drie kwartier langer. Ik wil geen drie of vier avonden en ook nog op zaterdag van huis zijn. Dat wil mijn vrouw ook niet trouwens.”

Niet meegespeeld
De situatie rond Smaal en Kool heeft niet meegespeeld, zegt Potters. “Nee joh, daar ben ik niet mee bezig. Ik kom bij een club als nieuweling en buitenstaander. Dan zie ik dan wel wie er in de staf zitten.”

Begrip
Patrick de Ridder, bestuurslid Technische Zaken bij Asperen, heeft begrip voor de situatie van Potters. “We vinden het heel jammer, maar snappen het wel. Dit heeft verder ook niet echt met voetbal te maken. Ook als we vijfde waren geworden of waren gedegradeerd, was dit gebeurd.”

De Ridder is wel blij dat Potters het nu heeft aangegeven. “De timing is bij zoiets natuurlijk nooit perfect, maar ik ben blij dat dit nu speelt. Hij had het ook kunnen proberen en dan waren we er over een halfjaar misschien achter gekomen dat het niet ging.”

Snel nieuwe trainer
Asperen hoopt zo snel mogelijk de nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. “Zulke dingen gaan tegenwoordig snel. Uiteraard zijn we daar zelf ook al mee bezig geweest en er zijn ook mensen die al reageren. We willen zo snel mogelijk iemand aanstellen, zodat we duidelijkheid hebben en al aan de voorbereiding van komend seizoen kunnen beginnen”, besluit De Ridder. 

Eventueel geïnteresseerden kunnen mailen naar: tcsasperen@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 12 minuten geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 2 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden