Nacompetitie voor SV Meerkerk en VVAC een pittige klus
Nacompetitie voor SV Meerkerk en VVAC een pittige klus regio-voetbal.nl

Nacompetitie voor SV Meerkerk en VVAC een pittige klus

Nieuws 7 keer gelezen

MEERKERK/OTTOLAND - VVAC verloor na de derbywinst op Groot-Ammers drie keer op rij en moet twee wedstrijden flink aan de bak om vanaf september een stapje hoger te kunnen acteren.Tweedeklasser SV Meerkerk wacht in de nacompetitie een mogelijk nog zwaardere taak om in drie finales het vege lijf te redden.

"De spelersgroep is supergemotiveerd. Iedereen komt trainen en als we ergens een mannetje tekort komen, dan springt het tweede of de junioren bij", aldus interimtrainer Arwin van Dijk, die samen met Michael de Boon de kar trekt na het vertrek van hoodtrainer De Raad bij SV Meerkerk.

"Voorin kampen we met blessures. Bart Koomans, Floren Streefkerk en Joop Friedeman zijn niet inzetbaar. Maar gelukkig is Ruud Vink bereid om onze voorhoede te versterken. Die maak je de pis niet lauw. SSC'55 (in de winterstop nog een degradatiekandidaat, TS) is gewaarschuwd."

De geelzwarten kunnen zich geen misstap veroorloven, want de nacompetitie gaat volgens het knockoutsysteem. Voordeel: SV Meerkerk speelt de eerste twee wedstrijden thuis, de mogelijke finale is een uitduel.

VVAC
De laatste voordeel heeft VVAC niet. Om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen, moeten twee uitduels worden gewonnen.

VVAC moet de draad weer op zien te pakken. "Na de prima pot tegen Groot-Ammers en het verlies tegen Peursum ontbrak bij ons de scherpte. Met drie nederlagen op rij tot gevolg. Het terugvalletje is te verklaren. Het seizoen is lang. Bijna een jaar geleden hadden we onze eerste training. Maar geen zorgen, ik ben er van overtuigd dat we het gaan redden. We kijken van week tot week", zegt trainer Marten Boverhof.

"Eerst zaterdag bij ZBC'97 winnen. Een wisselvallige ploeg, die sterk begon, soms nipt verloor, maar ook grote nederlagen leed." Als VVAC de Zwijndrechtse horde neemt, wacht een week later de allesbeslissende wedstrijd tegen ONI in 's-Gravenmoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden