Vuren en Ameide strijden in onderling duel voor directe handhaving
Vuren en Ameide strijden in onderling duel voor directe handhaving regio-voetbal.nl

Vuren en Ameide strijden in onderling duel voor directe handhaving

Nieuws 20 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Vuren en Ameide strijden zaterdag tegen elkaar voor directe handhaving in de derde klasse. Asperen is in klasse 3C naast Vuren en Ameide de derde kandidaat om samen met het daartoe al veroordeelde ZBC’97 uit Zwijndrecht de degradatienacompetitie in te gaan.

Vuren-Ameide
Voor Ameide is met één punt voorsprong op Vuren een gelijkspel al genoeg om veilig te komen. Vuren zal perse moeten winnen en dient dus revanche te nemen voor de in Ameide eerder geleden 5-4 nederlaag. Verlies zou Ameide zelf echter afhankelijk maken van de prestatie van Asperen.

Bij een gelijkspel van Vuren redt de thuisclub zich alleen als Asperen in Kinderdijk het betere doelsaldo door een ruime nederlaag nog zou verprutsen. De belangen voor Vuren en Ameide zijn zaterdag dus levensgroot. Scheidsrechter bij dit cruciale duel Vuren-Ameide is de jonge Zeeuwse arbiter Rick Sturm uit Oostkapelle.

De Zwerver-Asperen
Asperen moet zaterdag dus bij het sterke De Zwerver op bezoek. De kampioenskans van De Zwerver lijkt inmiddels louter theoretisch, want koploper EBOH heeft met drie punten voorsprong en een veel beter doelsado thuis tegen de hekkensluiter de titel voor het oprapen. Asperen heeft zelf in Kinderdijk één punt nodig om veilig te komen. Anders is Asperen afhankelijk van het feit of Vuren haar slotduel nog weet te winnen en zich zo ten koste van Asperen weet te redden. Na de 0-2 thuisnederlaag tegen De Zwerver hoopt Asperen daarom op een kostbaar gelijkspel.

EBOH-Leerdam Sport
In Dordrecht zal lijstaanvoerder EBOH dus vrijwel zeker kampioen van de derde klasse C gaan worden. Het al gedegradeerde Leerdam Sport is de tegenstander. In Leerdam won EBOH met 2-3 en zaterdag is een gelijkspel en zelfs gering verlies al genoeg voor het Dordtse kampioenschap. Iedereen rekent daarom op de titel voor EBOH.

WNC-Sliedrecht
WNC heeft zaterdag thuis tegen Sliedrecht in de eerste klasse aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de promotienacompetitie. Dan is WNC immers zeker van de tweede plaats in de eindstand en daardoor neemt WNC de periodetitel van kampioen DUNO D over. Bij winst tegen Sliedrecht is WNC zelfs ongeslagen winnaar van de derde periode.

In geval van een onverhoopte nederlaag tegen Sliedrecht kan WNC echter nog overal naast grijpen, want dan kan rivaal DHSC al via een gelijkspel de derde periode grijpen en kan DTS Ede het andere openstaande ticket voor de nacompetitie via de tweede plaats in de eindstand nog inpikken. Dus zal WNC het thuis beter willen doen dan bij de 2-1 nederlaag in Sliedrecht. De lange recente reeks ongeslagen wedstrijden zal WNC wel enig zelfvertrouwen geven op een gunstige afloop. Scheidsrechter Frans Assink komt helemaal vanuit Hengelo in Overijssel naar Waardenburg toe om deze wedstrijd te fluiten.

LRC-Montfoort
In Leerdam staat er voor LRC en Montfoort weinig meer op het spel. Montfoort won de eerste periode en is al lang zeker van deelname aan de promotienacompetitie. Middenmoter LRC speelt al wekenlang vrijwel louter voor de sportieve eer. Na de ruime 4-0 nederlaag in Montfoort zal LRC het matige seizoen thuis toch waardig willen afsluiten.

Drechtstreek-Heukelum
Heukelum is in de tweede klasse bij Drechtstreek te gast. Voor beide clubs staat er in de middenmoot weinig meer op het spel. Thuis won Heukelum nipt met 2-1 en zaterdag in Papendrecht zal het krachtsverschil weer klein zijn.

Roda Boys-Tricht
Tricht gaat op bezoek bij Roda Boys, dat in de tweede klasse voor de laatste kampioenskans strijdt. Als koploper Almkerk in Zwijndrecht de topper tegen Pelikaan niet wint, kan Roda Boys via een zege op Tricht alsnog kampioen worden. In Tricht won Roda Boys al met 0-3 en ook zaterdag in Aalst is Roda Boys veruit favoriet.

HSSC’61-SC Everstein
Door de uitslagen in de laatste twee weken in de Utrechtse derde klasse zijn de kansen van HSSC’61 en SC Everstein op deelname aan de promotienacompetitie danig geslonken. HSSC’61 kan de derde periode alleen nog winnen als in elk geval SC Everstein in de derby wordt verslagen. In dat geval zal rivaal SV Lopik thuis tegen hekkensluiter FC Driebergen wel onverwachts via hoogstens een remise een steek moeten laten vallen. Als Lopik die derde periode zoals verwacht wel wint, maakt HSSC’61 nog amper kans op een prijs meer omdat het Utrechtse DESTO zelfs bij onverwachts thuisverlies tegen Maarssen dankzij een veel beter doelsaldo in de eindstand voor HSSC’61 niet meer te achterhalen is.

Voor SC Everstein is de kans op de nacompetitie nog minimaler. Naast eigen winst in de derby moet Lopik dan zelfs verliezen en mag DESTO niet te ruim winnen. Wel zal SC Everstein in Hei- en Boeicop revanche willen voor de ruime 1-4 nederlaag tegen HSSC’61 in Everdingen. Thuis zal HSSC’61 evenwel heel andere plannen hebben en weer over de nabuur willen zegevieren.

Haaften-Herovina
Herovina staat in de derde klasse D ondanks een prachtige ongeslagen opmars nog steeds op de fatale twaalfde plaats. Door een ongunstig doelsaldo kan Herovina alleen via winst in Haaften nog boven de streep komen. Dan mag rivaal BLC uit bij kampioen NOAD’32 echter niet winnen of moet Sparta’30 of Sleeuwijk hun uitwedstrijd verliezen. Herovina heeft het lot dus niet helemaal in eigen hand, maar zal in Haaften wel op winst belust zijn en revanche willen voor het 0-3 verlies in Herwijnen. Voor Haaften staat zaterdag alleen de regionale eer op het spel. Scheidsrechter bij deze Waalderby Haaften-Herovina is arbiter Niels Felix uit Alblasserdam.

Groot Ammers-Rhelico
Groot Ammers wil zaterdag thuis royaal van Rhelico winnen om zo de tweede plaats in de vierde klasse veilig te stellen en Unitas in elk geval op doelsaldo voor te blijven. Dan krijgt Groot Ammers immers in de nacompetitie als hoogste periodekampioen een thuismatch voor promotie. In Rumpt won Groot Ammers al met 0-4 en dus is de kans groot dat Groot Ammers inderdaad Rhelico op sportpark Gelkenes weer ruim klopt.

Unitas-SVS’65
Unitas kan Groot Ammers normaliter alleen nog achterhalen als er zaterdag in Gorinchem thuis tegen SVS’65 bij een zege de drie goals achterstand in doelsaldo op Groot Ammers nog zou worden weggewerkt. Daar zal nabuur SVS’65 echter weinig voor voelen. In Spijk verloor SVS’65 slechts nipt met 1-2 van Unitas en dus aast SVS’65 nog op een goed competitieslot.

MVV’58-ASV Arkel
MVV’58 heeft in Meteren de bloemen voor kampioen ASV Arkel klaar liggen. In Arkel verloor MVV’58 met 4-0 van de huidige koploper. Zaterdag zal de Meterense thuisclub het beter willen doen tegen de nieuwe derdeklasser.

ASH-Zuilichem
Na al vier zeges op rij speelt ASH thuis tegen Zuilichem, waarvan in de Bommelerwaard met 2-0 werd verloren. In Hellouw hoopt ASH nu op een gunstiger resultaat ter afsluiting van de competitie.

Beesd-CHC
Voor Beesd en CHC staat er zondag in de vierde klasse erg veel op het spel. In de duels Beesd-CHC en Theole-Buren wordt tegelijkertijd beslist over zowel het kampioenschap als over degradatieduels. Beesd staat na de Pinksterteleurstelling in Buren weer net onder de streep, één punt beneden Buren dat er net boven bivakkeert. Ook MEC’07 is nog bij de strijd om directe handhaving betrokken. Bovenin hoopt CHC met twee punten achterstand op koploper Theole in de titelrace nog op een Tielse misstap tegen Buren, want anders zal de Bossche club helemaal met lege handen staan omdat na Alem en DSC nu ook SCR of Den Dungen een periodetitel gaat pakken. Beesd heeft tegen CHC thuis een stunt nodig om zich te redden en moet dan ook maar hopen dat concurrent Buren in Tiel niet eveneens sensationeel uithaalt. In Den Bosch verloor Beesd met 3-0 van CHC. Ook zondag thuis zal het voor Beesd erg zwaar worden, want ook voor CHC telt alleen winst.

RKTVC-GVV
GVV snakt door veel blessures naar het einde van de competitie. Zondag is in Tiel tegen RKTVC eindelijk het slotduel zonder enig belang. In Geldermalsen won GVV nog met 5-1 maar zo zal het nu waarschijnlijk niet gaan verlopen.

SBV-DSS’14
DSS’14 speelt in het Brabantse Haren in de vijfde klasse tegen hekkensluiter SBV, waarvan eerder in Heesselt met 2-0 werd gewonnen. De vraag is of dit DSS’14 in deze laatste competitiematch weer lukt want zo overtuigend zijn de prestaties al enige weken niet meer.

Ophemert-RKVSC
Ophemert ontvangt RKVSC, waarvan in Velddriel met 3-1 werd verloren. Thuis moet het goed in vorm gekomen Ophemert hiervoor revanche kunnen nemen. Tevens kan Ophemert proberen om Kevin de Haan regiotopscorer te laten worden. Na deze allerlaatste competitiewedstrijd stapt RKVSC overigens over naar het zaterdagvoetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 10 uur geleden