Alblasserwaardse regioclubs werken toe naar nacompetitie
Alblasserwaardse regioclubs werken toe naar nacompetitie regio-voetbal.nl

Alblasserwaardse regioclubs werken toe naar nacompetitie

Nieuws 120 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor het merendeel van de Alblasserwaardse clubs staat er zaterdag 26 mei in de laatste speelronde weinig meer op het spel, al zijn er enkele uitzonderingen. De meeste prijzen zijn echter al verdeeld, waardoor de blik al op de nacompetitie gaat.

Hoofdklasser SteDoCo is één van de clubs die al zeker is van de nacompetitie, maar vertrekkend trainer Frans Adelaar heeft al aangegeven van RVVH te willen winnen. Wellicht dat hiermee het Rijsoord van de nieuwe trainer Gijs Zwaan een handje kan worden geholpen.

Oude Maas - Nieuw-Lekkerland in de westelijke 1e klasse gaat om des keizers baard. Dat geldt zeker niet voor SVL-GJS. GJS moet zich definitief in veiligheid zien te spelen tegen een tegenstander die er alles aan zal doen om directe degradatie te ontlopen. Bij WNC-Sliedrecht staat er nog een prijs op het spel. Alleen niet voor Sliedrecht maar voor WNC, dat zich kan plaatsen voor de nacompetitie.

2F
SV Meerkerk heeft de focus al helemaal op de nacompetitie om lijfsbehoud. De punten zullen dan ook met Nivo Sparta en voormalig Meerkerk-trainer Theo de Boon meegaan. Hardinxveld-SVW is na de degradatie van de streepjes van alle belangen ontdaan. Al zal Hardinxveld wellicht met een schuin oog naar de eerste nacompetitietegenstander kijken; is het 'gunstiger' om als 13e of als 12e te eindigen? In de duels Woudrichem-Papendrecht en Drechtstreek-Heukelum kan er vrijuit worden gespeeld.

3C
In 3C zijn de kaarten bovenin geschud, want de kans die De Zwerver nog heeft om kampioen te worden is louter theoretisch. En dat weten ze op De Schans ook. Tegenstander Asperen staat net boven de streep en zal met meer dan gewone belangstelling de stand bij Vuren-Ameide in de gaten houden. Voor De Zwerver geldt dus wel de sportieve plicht.

Streefkerk en De Alblas bereiden zich voor op de nacompetitie. Wel is het zo dat de resultaten van zaterdag bepalen wie achter EBOH tweede, derde en vierde wordt.

DFC en Schelluinen zijn inmiddels veilig. Alblasserdam ook, maar opponent ZBC'97 nog allerminst. ZBC'97 kan eventueel nog wel stijgen van 13 naar 12, maar daar is enig rekenwerk voor nodig. ZBC'97 moet dan hoe dan ook winnen op Souburgh en Vuren moet verliezen van Ameide. Met Vuren-Ameide is meteen een degradatieclash genoemd. De kans is groot dat één van beide clubs met ZBC'97 de nacompetitie om lijsfbehoud in gaat, al kan dat ook Asperen worden.

In de westelijke derde klasse gaat het bij HSSC'61-SC Everstein louter om de derby-eer. Lange tijd hadden beide clubs uitzicht op de nacompetitie, maar die kans is inmiddels uiterst klein.

4D
In de 4e klasse D is er geen sprake van ranglijstspanning bij MVV'58-Arkel, VVAC-Brakel, SV Noordeloos-Kerkwijk en Peursum-Well. Bij Groot-Ammers - Rhelico en Unitas-SVS'65 ligt dat een tikkie genuanceerder. Groot-Ammers en Unitas willen allebei graag tweede worden, omdat er dan thuis in één wedstrijd om promotie gestreden mag worden. Het moet raar lopen willen de geelhemden (+3) de tweede plek nog ontlopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 12 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden