Herovina ondanks opmars in penibele situatie
Herovina ondanks opmars in penibele situatie regio-voetbal.nl

Herovina ondanks opmars in penibele situatie

Nieuws 5 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Herovina zit in de derde klasse D ondanks een prachtige ongeslagen opmars met drie zeges op rij en twee remises tegen topteams toch vlak onder de streep in een penibele situatie. Het restprogramma van de andere kandidaten voor de fatale twaalfde plaats (BLC, Sparta’30 en Sleeuwijk) biedt hen immers met duels tegen mogelijk weinig direct belanghebbende opponenten wel erg veel reddingsperspectieven.

Herovina-NEO’25
Zelfs twee overwinningen in de beide laatste wedstrijden tegen NEO’25 en Haaften garanderen Herovina nog geen veiligheid. Thuiswinst voor Herovina zaterdag op NEO’25 schenkt SV Capelle immers met de tweede plaats zekerheid op de promotienacompetitie, waarmee de zwaarte van de slotmatch van Herovina’s concurrent Sparta’30 zou wegvallen. Toch kan Herovina weinig anders doen dan eerst van NEO’25 en daarna van Haaften te winnen; en dan maar hopen dat het voldoende is. NEO’25 verdedigt zaterdag in Herwijnen wel de nog steeds reële kans op de derde periodetitel.

Plaatsgenoot SSC’55 staat er inmiddels als medekoploper verrassend genoeg overigens wel iets beter voor en heeft een makkelijk restprogramma. Toch zal NEO’25, dat op Hemelvaartsdag in Sprang Capelle tegen Herovina op 1-1 bleef steken, nu willen winnen. Dat geldt voor Herovina zaterdag echter nog veel meer. Weinigen in Herwijnen zullen het op een riskante knock-out nacompetitiewedstrijd tegen een sterke vierdeklasser zoals Unitas, Groot Ammers of VVAC willen laten aankomen, ook al zal dat duel voor Herovina een thuismatch zijn. Scheidsrechter bij Herovina-NEO’25 is zaterdag arbiter Jochem van Akooij uit Gorinchem.

De Merino’s-LRC
In Veenendaal staat er in de eerste klasse voor De Merino’s en LRC weinig meer op het spel. De thuisclub heeft in de derde periode alleen nog een piepkleine theoretische kans op een prijs. LRC speelt zelfs al wekenlang eigenlijk nergens meer voor. Toch zal de Leerdamse ploeg revanche willen nemen voor de thuis tegen De Merino’s geleden 1-2 nederlaag.

Montfoort-WNC
Montfoort heeft dankzij de eerste periodetitel net als vorig seizoen reeds een prijs. Met zes punten meer is WNC ondanks een sterk seizoen hier nog niet zeker van. Zowel via de derde periode (waarin WNC ongeslagen bovenaan staat) als via de totaalstand (waarin WNC samen met DTS Ede tweede is) kan WNC nog wel ook tot die promotienacompetitie doordringen. Een zege in Montfoort zou zaterdag daarbij erg behulpzaam zijn en een voor WNC gunstig resultaat in het duel in Utrecht tussen de prijsrivalen DHSC en DTS Ede eveneens. In elk geval zal WNC het in Montfoort beter willen doen dan in Waardenburg toen medio december met 2-4 werd verloren. Scheidsrechter in Montfoort is arbiter Peter Raven uit Bovenkarspel.

Heukelum-Hardinxveld
Heukelum ontvangt Hardinxveld, dat in de tweede klasse fel strijdt om in ieder geval directe degradatie ten koste van hekkensluiter SVW nog te ontlopen. In Hardinxveld won Heukelum ruim met 0-4. De thuisclub aast nog op de vijfde plaats en wil op eigen veld weer zegevieren.

Tricht-Woudrichem
Voor Tricht en Woudrichem staat er ook in de derde periode met elk tien punten weinig meer op het spel. Tricht zal al lang blij zijn dat de plaats in de tweede klasse inmiddels nog ruim veilig gesteld is. In Woudrichem verloor Tricht met 5-2 royaal van deze debutant. De vraag is hoe het nu zal aflopen.

Leerdam Sport-DFC
Leerdam Sport is in klasse 3 C ondertussen al duidelijk gedegradeerd. Debutant DFC heeft zich juist door een imposante opmars net boven de streep opgewerkt. De Dordtse club heeft echter nog zeker één zege nodig om veiliger te komen. Daarom zal DFC na de 2-0 winst in de heenmatch zaterdag ook in Leerdam willen zegevieren. Dat zou de eer van Leerdam Sport echter wel te na moeten zijn.

Asperen-Vuren
De streekderby Asperen-Vuren is zaterdag in de regio Leerdam de onbetwiste hoofdschotel van dit voetbalweekend. De twee middenvelders Michiel den Hartog (Asperen) en Ian van Wijk (Vuren) gingen op Regio Voetbal al op het grote belang van dit duel in de derde klasse C in. Inzet is zaterdag het straks ontlopen van degradatieduels. Asperen is naar een plaats net onder de streep afgezakt en Vuren verkeert met twee punten meer ook in ernstig gevaar. In Vuren won Asperen met 2-3. Zo’n zege heeft Asperen nu absoluut weer nodig om boven de streep te komen. Debutant Vuren zal echter heel andere plannen hebben. Scheidsrechter bij deze belangrijke derby is de jonge Zeeuwse arbiter Niels Boel uit Vlissingen.

FC Driebergen-HSSC’61
HSSC’61 speelt in Driebergen tegen de hekkensluiter, die nog fel tegen directe degradatie strijdt en vorige week in Zeist zo nog een punt bijeenschraapte. Voor HSSC’61 zijn de kansen op de promotienacompetitie na het 5-4 verlies in Lopik danig geslonken. Alleen twee Heicopse zeges in de resterende duels zouden eventueel nog enig perspectief kunnen bieden. Dan zal er zaterdag net als in Hei- en Boeicop ruim lukte ook in Driebergen moeten worden gewonnen. Dat zal zeker veel lastiger worden dan bij de royale 5-0 thuiswinst het geval was.

SC Everstein-DESTO
SC Everstein staat er in de Utrechtse derde klasse in de derde periode het beste voor. Om die gunstige positie te verzilveren zullen de slotmatches tegen DESTO en HSSC’61 echter wel allebei moeten worden gewonnen. Het sterke DESTO strijdt evenwel ook voor een plaats in de promotienacompetitie. De Utrechtse ploeg deelt met Lopik de belangrijke derde plaats in de totaalstand en kan ook de spanning in periode 3 mede ten eigen nutte nog verder opvoeren, want als het daarin ook kansrijke Lopik die periode zou winnen, kan DESTO via de totale eindrangschikking zelf spekkoper worden. Het wordt in Everdingen dus een heel spannend duel. Net als in Utrecht bij het 1-1 gelijkspel zal het krachtsverschil tussen SC Everstein en DESTO vermoedelijk klein zijn.

SSC’55-Haaften
SSC’55 staat in de derde klasse D bovenaan in de derde periode en heeft die prijs na een imponerende opmars ook voor het grijpen. De komende tegenstanders Haaften en GVV’63 hebben in de middenmoot immers geen enkel belang meer. Haaften presteert de laatste weken behoudens de stuntzege op het inmiddels kampioen geworden NOAD’32 weinig meer. Toch zal Haaften in Sprang Capelle revanche willen nemen voor de 1-2 thuisnederlaag tegen SSC’55. Vooral de andere kandidaten in periode 3 zouden daarbij overigens het meest gebaat zijn.

Rhelico-ASH
ASH won in de vierde klasse reeds drie keer op rij en kan al zaterdag de door trainer Ron Laros nagestreefde eindscore van gemiddeld één punt per wedstrijd bereiken. Dan zal er in Rumpt wel van Rhelico moeten worden gewonnen. In Hellouw lukte dat niet en bleef het 0-0. Bovendien aast Rhelico na de zege in Kerkwijk en het verdienstelijke gelijkspel tegen Zuilichem thuis weer op een gunstig resultaat om zo in elk geval hekkensluiter Kerkwijk voor te blijven.

SVS’65-SV Noordeloos
SVS’65 ontvangt SV Noordeloos, dat al wekenlang weinig meer presteert. In Noordeloos werd het een 2-2 gelijkspel, maar nu in Spijk moet SVS’65 op het eigen kunstgras zeker kunnen winnen.

Zuilichem-MVV’58
MVV’58 is te gast bij Zuilichem, waarvan thuis na rust met 4-2 werd gewonnen. In de Bommelerwaard is Zuilichem thuis echter zeker een klasse sterker dan in uitmatches. Ook MVV’58 moet het vooral van  de thuisduels hebben en mag nu in Zuilichem nog één keer bewijzen ook op vreemde bodem goed te kunnen presteren.

Buren-Beesd
Beesd is in de vierde klasse van het zondagvoetbal eindelijk weer net boven de streep gekropen. De voorsprong op de directe rivalen Buren en MEC’07 is echter slechts twee punten. Dit illustreert hoe belangrijk voor Beesd de uitwedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent in Buren wordt. Een nederlaag zou voor Beesd fataal kunnen zijn en riskante degradatieduels erg dichtbij brengen. Beesd weet dus wat er op Pinksterzondag te doen staat. Tot dusverre won Beesd in uitduels alleen van degradant BZS. De 2-0 thuiswinst op Buren schreeuwt voor Beesd evenwel om een herhaling van dit wapenfeit.

GVV-SCR
GVV ontvangt zondag SCR, dat in de derde periode met zes zeges en slechts één nederlaag bovenaan staat. Vooral Den Dungen is de Rijswijkse concurrent. GVV heeft geen belangen meer. Ondanks al liefst negentien goals van topscorer Marcel van der Heijden grijpt GVV ook door erg veel invallers in de laatste wedstrijden overal naast. In Geldermalsen lijkt SCR, dat thuis al met 3-0 won, dus duidelijk favoriet.

DSS’14-Ophemert
In de vijfde klasse is Pinksterzondag in Heesselt de klassieke derby tussen DSS’14 en Ophemert. Dankzij een imposante opmars staat Ophemert na een zwakke competitiestart inmiddels toch drie punten boven de thuisclub. Met vier punten achterstand op de top in de derde periode heeft Ophemert zelfs nog een piepkleine kans op een ongedachte prijs. Zover zal DSS’14 vanuit haar eergevoel het echter niet willen laten komen. Dan zal de thuisclub wel beter moeten presteren dan in Ophemert toen met 3-1 werd verloren. In de huidige goede vorm aast Ophemert juist evenwel op een prolongatie van deze derbyzege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 1 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 5 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 5 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 14 uur geleden