RV Round-Up #17: Almkerk na ruim jaar weer onderuit, zeven goals voor Venderbos
RV Round-Up #17: Almkerk na ruim jaar weer onderuit, zeven goals voor Venderbos regio-voetbal.nl

RV Round-Up #17: Almkerk na ruim jaar weer onderuit, zeven goals voor Venderbos

Nieuws 16 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In alweer de zeventiende editie van Round-Up zoomen we onder meer in op de verloren ongeslagen reeks van Almkerk, de zevenklapper van Unitas-spits Mike Venderbos en zetten we enkele al bekende kampioenen, deelnemers aan de nacompetitie en degradanten voor u op een rijtje.
 
Te beginnen met 2F, waar de titelstrijd door de winst van Roda Boys op Almkerk (2-0) weer helemaal open ligt. Door goals van Freek van Embergen (penalty) en Nils Loef bedraagt de achterstand van de ploeg uit Aalst nog slechts één punt, met nog twee duels te spelen. Voor Almkerk betekende de 2-0 het eerste verlies in de competitie sinds 6 mei 2017. 
 
Destijds gingen de blauw-witten in de eerste klasse met 2-1 onderuit bij Oude Maas. Omgerekend liefst 371 dagen geleden. Een record in de regio. Tevens hebben alle 85 clubs uit het Regio Voetbal-gebied dit seizoen nu minimaal één keer verloren. Samen met kampioenen Benschop (3D zaterdag) en Unitas (1B zondag) deelt Almkerk nu het record qua minste nederlagen in 2017/18 (zie schema onderaan). Vierdeklasser Arkel staat op twee verliespartijen.
 
Zevenklapper voor Venderbos
In diezelfde competitie als Arkel heeft Unitas-zaterdag nog altijd zicht op de titel dankzij een 10-0 zege (!) op laagvlieger Well. Liefst zeven van die goals kwamen afgelopen weekend van de voet en hoofd van Mike Venderbos. Hij werd, voor zover ons bekend, de eerste speler uit het RV-gebied met minstens zeven treffers in één duel sinds FC Perkouw-jongeling Harold Vrolijk dat in april 2016 tegen GOZ (7-0) deed. Eerder lukte het SV Meerkerk-spits Ruud Vink al eens tegen Groote Lindt.
 
Spelers die daar de laatste seizoenen in competitieverband bij in de buurt kwamen, zijn onder meer Nivo Sparta-spits Willem Looijen (zes goals tijdens Nivo Sparta – BLC, 12-1) en Leerdam Sport-aanvaller Marko Luksen (zes goals tijdens Leerdam Sport – The Gunners 10-2). Voormalig Kozak Arif Irilmazbilek tikte er in 2013 ook al eens zes binnen tegen DETO.
 
Nacompetitie in aantocht
Waar het seizoen er voor enkele regioclubs al op zit, daar staat er voor een flink aantal verenigingen nog een toetje op het schema in de vorm van de nacompetitie. Welke clubs promoveren sowieso via een kampioenschap, wie zijn nu al zeker van een plek in de nacompetitie voor promotie/degradatie en voor welke verenigingen is het doek al definitief gevallen? Een overzicht.
 
Regiokampioenen: NOAD’32 (3D Zuid), Benschop (3D West), Unitas-zondag (1B West)

Nacompetitie om promotie: Almkerk/Roda Boys* (2F), De Zwerver* (3C), De Alblas (3C), Altena (3D), Dilettant (3C), Arkel/Unitas-zaterdag* (4D), Groot-Ammers (4D), VVAC (4D), Bergambacht* (4E), Alem (4E), DSC (4E), Hedel* (5C). 

Nacompetitie voor degradatie: SV Meerkerk (2F), SVW/Hardinxveld (2F), HHC’09 (4D).

Directe degradanten: Leerdam Sport (3C), Gouderak (3C).
 
Clubs met een * zijn nu lijstaanvoerder of maken ook nog kans op de titel. Nu het seizoen bijna ten einde loopt ook wat tussenstanden van andere statistieken, omgerekend per duel.
 
Meeste zeges: Unitas-zondag (19, 86%)
Meeste goals voor: Bergambacht (91, 4.14 per duel)
Meeste goals tegen: Gouderak (114, 4.75 per duel)
Meeste punten: Unitas-zondag (59, 2.68 per duel)
Meeste gelijke spelen: SC Everstein, DSS’14 (9, 38%)
Meeste nederlagen: Gouderak (23, 96%)
 
Minste goals tegen: Unitas-zondag (12, 0.55 per duel)
Minste goals voor: DCV, Gouderak (17, 0.71 per duel)
Minste punten: Gouderak (3, 0.13 per duel)
Minste zeges: Leerdam Sport, SVW, Gouderak (1, 4%)
Minste gelijke spelen: Kerkwijk, Gouderak (0, 0%)
Minste nederlagen:Almkerk, Benschop (1, 4%)
 
Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44