Arkel telt af richting het kampioenschap
Arkel telt af richting het kampioenschap regio-voetbal.nl

Arkel telt af richting het kampioenschap

Nieuws 131 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Na afgelopen zaterdag is het niet meer de vraag óf ASV Arkel kampioen wordt, maar wanneer. Het zou, als alles meezit, komende zaterdag al zover kunnen zijn.

Maar Arkel wacht een heet potje op Gelkenes. Groot-Ammers heeft de titel uit het hoofd gezet, maar strijdt met Unitas en VVAC nog wel om de beste uitgangspositie voor de nacompetitie.

Van de achtervolgers heeft Unitas op papier de makkelijkste klus. Thuis tegen Well moeten de drie punten kunnen worden binnen geharkt. VVAC moet daarentegen serieus aan de bak. In de derby tegen Peursum, in Giessenburg, zullen geen cadeautjes worden weggegeven. Het is aan de groenwitten om te laten zien dat ze dezelfde instelling kunnen opbrengen als tegen Groot-Ammers.

SteDoCo-Hoek
SteDoCo-Hoek is een topper in de hoofdklasse A. Het kampioenschap gaat in deze klasse naar Noordwijk, maar de strijd om plaatsing voor de promotienacompetitie woedt nog volop.

Eersteklasser Nieuw-Lekkerland is het de laatste weken helemaal kwijt. Toch zullen de manschappen van Ronald Hulsbosch hun sportieve plicht moeten doen tegen DCV, dat twaalfde staat.

GJS kan zich veilig spelen
In 1C heeft Sliedrecht de nacompetitie nog niet helemaal uit het hoofd gezet. Winnen van Woudenberg is dan sowieso het debies en gezien de stand op de ranglijst moet dat kunnen lukken. Met een zege op Delta Sports'95 zou GJS zich nagenoeg, of misschien zelfs al helemaal, veilig spelen.

In 2F zijn de belangen voor Hardinxveld groot. Maar dat geldt ook voor tegenstander Nivo Sparta, die in een negatieve spiraal zit, maar het aan z'n stand verplicht is de nacompetitie te halen. SVW heeft nog drie wedstrijden om van de laatste plaats af te komen. Wellicht dat er bij het 'uitgespeelde' Heukelum iets te halen valt. Bij SV Meerkerk-Papendrecht en Drechtstreek-Wilhelmina'26 staan er geen belangen meer op het spel.

3C
Hoe anders is dat in de 3e klasse C, waar vrijwel elke ploeg nog ergens om strijdt. De Zwerver zal zich moeten herpakken tegen Vuren. Een Kinderdijkse zege is met het oog op de nacompetitie ook van belang voor Streefkerk, dat zelf de handen zomaar eens vol zou kunnen krijgen aan Ameide. Schelluinen is vrijwel veilig, tegenstander IFC zit na de nederlaag tegen DFC in nood. De Alblas kan tegen DFC op flink verweer rekenen en gezien de stand op de ranglijst kan het niet anders of bij Alblasserdam-Asperen zullen de vonken er af vliegen.

SV Lopik-HSSC'61 is in de westelijke derde klasse een rechtstreeks duel om nacompetitieplaatsing.

De duels SV Noordeloos-Brakel en Lekvogels-VIOD zijn in de 4e klasse om des keizers baard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden