WNC verdedigt promotiekansen in Leerdam
WNC verdedigt promotiekansen in Leerdam regio-voetbal.nl

WNC verdedigt promotiekansen in Leerdam

Nieuws 5 keer gelezen

REGIO LEERDAM – WNC verdedigt zaterdag in Leerdam tegen LRC haar promotiekansen in de eerste klasse. In de derde periode staat WNC ongeslagen op de tweede plaats vlak achter kampioen DUNO Doorwerth, dat echter al een periodetitel heeft. Ook via de eindstand kan WNC de promotienacompetitie nog bereiken want de tweede plaats, die WNC met DTS Ede deelt, is daarvoor genoeg.

Voor middenmoter LRC staat zaterdag in Leerdam alleen de regionale eer op het spel. In Waardenburg won LRC eind november wel knap met 1-2. Nu zal WNC echter zelf willen winnen om het mooie uitzicht op de nacompetitie intact te houden. Het zou wel voor het eerst sinds drie seizoenen geleden zijn dat WNC over LRC weet te zegevieren, want de laatste drie duels werden door WNC in de eerste klasse tegen LRC allemaal verloren. Scheidsrechter zaterdag in Leerdam is arbiter Quinten uit Oirschot.

Brederodes-Tricht
Brederodes en Tricht presteren in de tweede klasse allebei verdienstelijk in de derde periode. Koploper Almkerk staat er in die periode echter het beste voor en strijdt ook nog voor het kampioenschap. Een klasse hoger zouden Brederodes en Tricht overigens erg weinig te zoeken hebben. In Tricht werd het tegen Brederodes vlak voor tijd na een vroege Trichtse voorsprong nog een 1-1 gelijkspel en ook zaterdag in Vianen zal het krachtsverschil tussen deze ploegen klein zijn.

Heukelum-SVW
Heukelum ontvangt zaterdag hekkensluiter SVW. Vòòr het begin van deze streekderby zullen de nieuwe kleedkamers en de nieuwe tribune in Heukelum worden geopend. In Gorinchem wist Heukelum met 1-3 van SVW te winnen. SVW probeert echter nog altijd om directe degradatie uit de tweede klasse te voorkomen. Toch moet Heukelum op eigen veld SVW kunnen verslaan, ook al zijn de Heukelumse belangen na de uitschakeling door Pelikaan voor de periodeprijs in deze competitie niet zo groot meer.

Groote Lindt-Leerdam Sport
Leerdam Sport is in klasse 3 C al gedegradeerd. Groote Lindt staat op de vijfde plaats, maar kan nog wel een succes gebruiken om zich helemaal veilig te stellen. In Leerdam werd het na een tumultueus duel met veel kaarten een 2-2 gelijkspel, maar in Zwijndrecht heeft Groote Lindt de beste winstkansen.

Alblasserdam-Asperen
Alblasserdam en Asperen staan in de derde klasse C met 28 punten allebei maar net boven de streep. De marge is nog slechts één punt. De verliezer in Alblasserdam komt dus in serieuze problemen. In Asperen won Alblasserdam met 1-3 en zo’n nederlaag kan Asperen zich zaterdag amper meer veroorloven.

De Zwerver-Vuren
Vuren speelt in Kinderdijk tegen De Zwerver, dat op Hemelvaartsdag een unieke kans miste om voor het eerst koploper in klasse 3 C te worden. De Zwerver verloor in Vuren nog met 1-0 maar is sindsdien veel beter op dreef gekomen en strijdt ondanks de tegenvaller tegen Schelluinen nog volop met vooral lijstaanvoerder EBOH voor het kampioenschap. Een kostbaar gelijkspel zou nu voor Vuren daarom al een prachtig resultaat zijn in de felle strijd voor directe handhaving.

GVV’63-Haaften
Debutant GVV’63 en Haaften staan allebei in de middenmoot van de derde klasse D. Thuis won Haaften met 4-2 van GVV’63 maar in Gameren zal dat lastiger worden want helemaal veilig is de thuisclub nog niet. Toch zal Haaften op de ranglijst boven GVV’63 willen blijven.

NOAD’32-Herovina
Herovina speelt in Wijk en Aalburg tegen koploper NOAD’32, dat al bij een gelijkspel zaterdag kampioen in klasse 3 D is. Herovina heeft een succes echter ook dringend nodig om in de felle race met vooral Sparta’30 en BLC straks boven de streep te eindigen. In Herwijnen won NOAD’32 al met 0-2 en ook nu is de lijstaanvoerder natuurlijk weer favoriet. Met een kostbare remise zal Herovina daarom zeker content zijn.

SV Lopik-HSSC’61
Inzet van de wedstrijd Lopik-HSSC’61 is zicht op kwalificatie voor de promotienacompetitie. Beide ploegen delen in de Utrechtse derde klasse samen met DESTO de belangrijke derde plaats, die goed is voor een prijs. Ook in de derde periode zijn Lopik en HSSC’61 kansrijk. Dat is eveneens een mogelijke route naar een prijs. In Hei- en Boeicop verloor HSSC’61 met 1-2, maar zaterdag in Lopik is een beter resultaat nodig om in de race te blijven.

Kockengen-SC Everstein
SC Everstein maakt nog kans in de derde periode maar dan zal er zaterdag in Kockengen wel moeten worden gewonnen. In Everdingen lukte dit met een 3-3 gelijkspel niet. Middenmoter Kockengen is nog niet helemaal veilig en dus zal SC Everstein een zege ook ditmaal allerminst cadeau krijgen. Sander Bergshoeff gaf op Regio-Voetbal al zijn visie op de kansen voor zijn club.

MVV’58-Kerkwijk
MVV’58 wil in de vierde klasse thuis revanche voor de ontgoochelende 1-0 nederlaag die in de Bommelerwaard tegen de huidige hekkensluiter Kerkwijk werd geleden. In Meteren moet MVV’58 op het eigen kunstgras inderdaad kunnen zegevieren.

ASH-SVS’65
Na twee kleine zeges op rij wil ASH zaterdag thuis ook van SVS’65 winnen. In Spijk bleek SVS’65 met 2-1 echter nog te sterk. In Hellouw moet blijken of dit nu weer zo is want net als ASH won ook SVS’65 haar laatste beide competitieduels nipt.

Rhelico-Zuilichem
Rhelico ontvangt Zuilichem, waarvan in de Bommelerwaard met 4-0 ruim werd verloren. Ook in Rumpt start Zuilichem weer als favoriet voor de overwinning want de bezoekers zijn op de vijfde plaats duidelijk de beste ploeg in de middenmoot. Al zal Rhelico na de eerste uitzege nu ook thuis graag opnieuw willen winnen.

Beesd-GVV
De belangen in de streekderby Beesd-GVV liggen zondag duidelijk aan de Beesdse kant want de thuisclub is inmiddels in de vierde klasse lelijk onder de streep beland. Na een lange reeks belabberde resultaten is herstel van Beesd dan ook urgent. In Geldermalsen leed Beesd nog een duidelijke 4-1 nederlaag, maar zondag in Beesd telt voor de thuisclub alleen de volle winst echt aan. Tegen de belangenloze middenmoter GVV moet een zege voor Beesd ook mogelijk zijn. Nadien volgen voor Beesd dan nog het cruciale bezoek aan rivaal Buren en de thuismatch tegen het sterke CHC uit Den Bosch als slot.

Maaskantse Boys-DSS’14
DSS’14 speelt zondag in Maren Kessel tegen middenmoter Maaskantse Boys. In Heesselt verloor DSS’14 met 0-3 van deze ploeg. Daarom zou nu een gelijkspel voor DSS’14 al een gunstig resultaat betekenen.  

Ophemert-Ravenstein
Ophemert ontvangt Ravenstein, dat in de vijfde klasse op de derde plaats staat en nog een piepkleine titelkans heeft. In Ravenstein verloor Ophemert met 3-1. Thuis zou een remise voor Ophemert al een prima resultaat zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33