RV Round-Up #16: Recordzege voor De Alblas, Sleeuwijk heeft mirakel nodig
RV Round-Up #16: Recordzege voor De Alblas, Sleeuwijk heeft mirakel nodig regio-voetbal.nl

RV Round-Up #16: Recordzege voor De Alblas, Sleeuwijk heeft mirakel nodig

Nieuws 12 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In de zestiende editie van Round-Up onder meer aandacht voor de recordzege van De Alblas op Leerdam Sport, en voor Sleeuwijk, dat voor het eerst sinds jaren de nacompetitie dreigt mis te lopen.

Te beginnen met derdeklasser De Alblas, dat in 3C Zuid I nog altijd in de race is voor de titel. Dat dankt de ploeg van trainer mede aan de 10-0 (!) zege op hekkensluiter Leerdam Sport van afgelopen weekend. Voor zover bekend ook meteen de grootste competitieoverwinning ooit van de roodgroenen, in elk geval gedurende deze eeuw.

De 10-0 an sich betekende voor De Alblas geen seizoensrecord, RegioVoetbal-breed gekeken. In de zaterdagtak wonnen Lekvogels (tegen Kismet) en Bergambacht (tegen PKC’85) al eens met diezelfde cijfers, terwijl VVAC het absolute record in handen heeft in 2017/18. De Ottolandse vierdeklasser was eerder dit seizoen met liefst 14-0 te sterk voor het Rumptse Rhelico. In de zondagafdeling won Haastrecht eerder nog met 10-0 van Gouderak en zegevierde Alem al eens met 1-10 bij BZS.

Moet Sleeuwijk verstek laten gaan?
Voor Sleeuwijk, uitkomend in de andere zuidelijke derde klasse, ziet de wereld er in vergelijking met andere jaren een stuk minder zonnig uit. Waar de zwartwitten zich de voorbije vijf seizoenen steeds plaatsten voor de play-offs om promotie, daar lijkt de ploeg dit jaar noodgedwongen verstek te moeten laten gaan. Ondanks een 2-5 zege op SSC’55 is de achterstand op SV Capelle en NEO’25 dusdanig groot dat er voor het eerst sinds 2012 waarschijnlijk géén nacompetitievoetbal op De Roef te zien zal zijn. Ook het pakken van de derde periodetitel lijkt in Sleeuwijk niet meer aan de orde.

Van de clubs uit het RV-gebied deden ook Schelluinen en Unitas-zondag de laatste drie seizoenen steeds mee aan de nacompetitie. Hoewel op enigszins gelukkige wijze promoveerde Scalune afgelopen seizoen wel naar de derde klasse. De laatste 12 seizoenen dat Sleeuwijk acteerde in de derde klasse, eindigde het bovendien steeds hoger dan de achtste plek waarop het nu staat. Een fraaie serie, zeker als de vergelijking met wat andere regioclubs wordt getrokken.

GDC pest nieuwe trainer
In dezelfde competitie als Sleeuwijk, 3D Zuid I, won GDC afgelopen weekend met 1-0 van hoogvlieger SV Capelle. Het betekende voor Capelle-trainer Edin Curic de tweede nederlaag dit seizoen tegen zijn toekomstige club. Komend seizoen staat de 55-jarige voormalig Joegoslavisch international aan het roer in Eethen. Geen andere regiotrainer die komend seizoen overstapt naar een competitiegenoot ging deze jaargang twee keer onderuit tegen zijn nieuwe werkgever.

Unitas-zondag thuis subliem
Onderuit gaat Unitas-zondag überhaupt vrijwel nooit. Met nog vier duels te gaan bedraagt de voorsprong op naaste achtervolger Hoogland negen punten. Van de laatste 29 competitieduels verloren de Gorinchemmers er slechts één. En met elf thuiszeges op een rij presteert geen club dit seizoen bovendien beter voor eigen publiek dan het team van Rick Adjei.

Rest nog te vermelden dat na afgelopen weekend slechts twee van de 85 regioclubs dit seizoen nog niet gelijkspeelden, te weten: Kerkwijk in 4D Zuid I zaterdag en Gouderak in 3C West II zondag. Door de 4-4 remise tegen Wadenoijen schrapte RKVSC zichzelf van deze lijst.

Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden