Vuren: boven of onder de streep?
Vuren: boven of onder de streep? regio-voetbal.nl

Vuren: boven of onder de streep?

Nieuws 7 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor Vuren wordt het dinsdagavond thuis in de inhaalmatch tegen ZBC’97 bijna letterlijk ‘erop’ of ‘eronder’. Beide teams hebben in de derde klasse C nu 27 winstpunten en delen daarmee de elfde en twaalfde plaats. Dat is precies op de grens van degradatieduels. De winnaar in Vuren komt dus dinsdag net boven de streep maar de verliezer belandt er onder. 

In Zwijndrecht leed Vuren tegen ZBC’97 een royale 6-3 nederlaag. Beide clubs grossieren trouwens in wedstrijden met veel goals. Ditmaal kan Vuren zich tegen ZBC’97 zeker geen nieuw verlies veroorloven. Temeer daar ook DFC, de nummer voorlaatst op de ranglijst, aan een opmars bezig is en Vuren zelf op zaterdag bij kampioenskandidaat De Zwerver voor een loodzware opgave staat. Winst op ZBC’97 is dinsdagavond dus voor Vuren geboden.

Kerkwijk-Rhelico
Kerkwijk en Rhelico zijn in de vierde klasse duidelijk de onderste twee ploegen. In de Bommelerwaard wordt dinsdagavond duidelijk wie hekkensluiter is of wordt. Rhelico heeft momenteel één punt minder en kan Kerkwijk dus alleen passeren indien er net als in Rumpt (toen met 3-1) wordt gewonnen. Dat zou overigens pas de eerste uitzege van Rhelico in deze competitie zijn.

Hemelvaartsdag

DUNO D-LRC
LRC gaat op Hemelvaartsdag met bloemen naar Doorwerth want koploper DUNO D is in de eerste klasse inmiddels dikverdiend al kampioen. Voor beide clubs staat dus alleen de eer nog op het spel. In Leerdam werd het destijds een 1-1 gelijkspel. Daarmee zou LRC ook nu heel tevreden zijn, want na de winterpauze zijn de Leerdamse prestaties nogal teleurstellend.

Heukelum-Pelikaan
Op Hemelvaartsdag wordt in Heukelum tegen Pelikaan duidelijk wie de tweede periodetitel in de tweede klasse gaat veroveren. Alleen als Heukelum met een verschil van drie goals of meer wint, is die prijs voor de thuisclub. Bij elk ander resultaat gaat favoriet Pelikaan met die eer strijken. Ook via de eindstand en periode 3 kan het nu in de totaalstand als derde gerangschikte Pelikaan trouwens de promotienacompetitie nog bereiken. Voor Heukelum is deze tweede periode de enige mogelijkheid.

De opgave voor Heukelum wordt na de dure nederlagen in Aalst en Woudrichem echter wel erg zwaar. In Zwijndrecht won Heukelum inderdaad via 1-4 met drie doelpunten verschil, maar sindsdien is Pelikaan veel beter op dreef gekomen. Heukelum weet dus wat haar te doen staat. Heukelum-aanvaller Benjamin Meijdam geeft er woensdag op Regio-Voetbal zijn kijk op.

NEO’25-Herovina
Herovina staat in de derde klasse D na drie zeges op rij net boven de streep, maar de dreiging van degradatieduels blijft groot. NEO’25 presteert prima en kan op Hemelvaartsdag zelfs naar de tweede plaats klimmen. In de derde periode staat NEO’25 ongeslagen bovenaan, maar het duel in Sprang Capelle geldt voor periode 2. Een gelijkspel zou voor Herovina al een heel kostbaar punt zijn. Gesterkt door de drie overwinningen in successie hoopt Herovina er vurig op. Over anderhalve week komt het sterke NEO’25 ook nog eens naar Herwijnen toe. Bovendien speelt Herovina komende zaterdag nog in Wijk en Aalburg tegen koploper NOAD’32, zodat de slotfase van de competitie voor Herovina erg lastig zal worden.

Haaften-Sleeuwijk
Haaften is van slag en ontvangt op Hemelvaartsdag bezoek van Sleeuwijk, dat beter op dreef is. In Sleeuwijk verloor Haaften met 3-2 maar nu is een gunstiger resultaat nodig om niet gevaarlijk verder op de ranglijst van klasse 3 D af te zakken.

GVV-SCI
GVV speelt op Hemelvaartsdag in het zondagvoetbal thuis tegen SCI, waarvan in Sint Michielsgestel met 1-5 nog ruim werd gewonnen. Door veel invallers is GVV de laatste weken echter flink gehavend, met diverse nederlagen als gevolg. SCI doet het beter en kan in Geldermalsen al dichtbij GVV in de middenmoot van de vierde klasse komen.

Ophemert-SBV
Ophemert krijgt op Hemelvaartsdag in de vijfde klasse thuis tegen hekkensluiter SBV uit Haren een mooie kans op een overwinning. In Brabant lukte dat Ophemert al ruim en nu moet die missie op eigen veld ook kunnen slagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 4 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 22 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 22 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33