Asperen, Herovina en Vuren strijden voor directe handhaving
Asperen, Herovina en Vuren strijden voor directe handhaving regio-voetbal.nl

Asperen, Herovina en Vuren strijden voor directe handhaving

Nieuws 15 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Drie clubs uit de gemeente Lingewaal strijden in het laatste bestaansjaar van deze gemeente al wekenlang fervent voor directe handhaving in de derde klasse. Zaterdag hebben Asperen, Herovina en Vuren allemaal een belangrijke thuiswedstrijd tegen een naaste rivaal voor het ontlopen van degradatieduels. Dan zal iets duidelijker worden of de drie regioteams in hun missie kunnen gaan slagen.

Herovina-Sparta’30
Dankzij twee mooie zeges in successie zonder tegengoals bezet Herovina in de derde klasse D nu de twaalfde plaats en dat is nog net onder de streep. Met slechts één punt meer staat Sparta’30 ook in groot gevaar daar vlak boven. In Andel wist Herovina begin oktober met 0-2 te winnen. Nu zal Sparta’30 weer verslagen moeten worden. Drie keer achtereen winnen lukte Herovina in deze competitie echter nog niet eerder. Zaterdag thuis tegen Sparta’30 is het evenwel broodnodig. Anders dreigt de degradatienacompetitie. Scheidsrechter zaterdag in Herwijnen bij dit cruciale duel in de onderste regionen is arbiter Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel.

Vuren-IFC
Ook de wedstrijd tussen Vuren en IFC in de derde klasse C is zaterdag een duel op het scherp van de snede in de jacht op directe handhaving. IFC is verrassend afgezakt naar een plaats net onder de streep en Vuren is met slechts twee punten meer ook nog allerminst veilig. In Hendrik Ido Ambacht bereikte Vuren tegen IFC een 1-1 gelijkspel. Zo’n resultaat heeft Vuren thuis tegen IFC nu ook minimaal nodig, maar pas een zege zou debutant Vuren echt wat meer lucht geven.

Asperen-ZBC’97
De ontmoeting Asperen-ZBC’97 gaat zaterdag eveneens tussen twee clubs die in klasse 3 C ernstig door degradatieduels worden bedreigd. ZBC’97 staat slechts één punt boven de streep en Asperen zelf bezet met één wedstrijd en één punt meer nauwelijks een betere positie. In Zwijndrecht leed Asperen tegen ZBC’97 een ruime 5-2 nederlaag. Zaterdag zal Asperen thuis beslist revanche moeten nemen. Een kostbare overwinning heeft Asperen dringend nodig.

LRC-Delta Sports
LRC ontvangt debutant Delta Sports, dat in de eerste klasse fel strijdt om directe degradatie te ontlopen en ook ten koste van GJS nog kans maakt op rechtstreekse handhaving. Zelf heeft LRC na een teleurstellend seizoen voor alle zekerheid nog één punt nodig. Dat is ook wel het minste dat LRC na twee ruime uitnederlagen aan deze thuismatch zou mogen overhouden. Net als in Houten met 0-1 krap lukte zou LRC in Leerdam weer eens moeten zegevieren.

WNC-GRC 14
In de laatste twee thuisduels bleef WNC beide keren op een gelijkspel steken. Tegen GRC 14 werd het in Waardenburg vorig seizoen zelfs na een vroege 4-0 voorsprong met 4-4 ook slechts een remise. GRC 14 is in de eerste klasse nog niet veilig en dus kan WNC weer op fel verweer rekenen. De mooie finaleplaats tegen Kozakken Boys in het toernooi om de EM Cup bewijst ook wel de kracht van GRC 14. In Giessen won WNC met 2-5 royaal, maar nu zal het zeker niet zo simpel gaan. Om de promotienacompetitie te halen heeft WNC ook in de totaalstand echter een succes tegen GRC 14 beslist nodig. Dan is het verder maar afwachten of koploper DUNO D al zaterdag in Ede tegen DTS via winst het kampioenschap en de tweede periode zal gaan veroveren. Daarna of anders na Hemelvaartsdag weet WNC preciezer wat in de derde periode of in de eindstand voor een prijs nodig zal zijn.

Woudrichem-Heukelum
Ook na de zure en onnodige nederlaag bij Roda Boys behoort Heukelum in de tweede klasse nog altijd tot de vijf kanshebbers op de tweede periodetitel. Voor een goede uitgangspositie voor de slotmatch in die periode thuis tegen Pelikaan op Hemelvaartsdag heeft Heukelum zaterdag in Woudrichem dan echter wel een gunstig resultaat en in feite een zege nodig. Dus zal Heukelum in Brabant beslist revanche moeten nemen voor de thuis tegen Woudrichem geleden 1-3 nederlaag. Dat wordt een fikse opgave.

Tricht-SVW
Tricht heeft in de tweede klasse nog één winstpunt nodig om definitief veilig te komen. Hekkensluiter SVW presteert na de winterpauze echter verdienstelijk en ruikt door het falen van Hardinxveld en SV Meerkerk nog steeds een kans om directe degradatie te kunnen ontlopen. Ondanks de 2-4 winst in Gorinchem zal Tricht er dan ook tegen SVW zeker niet te licht over mogen denken. SVW dwong immers de toppers Almkerk en Nivo Sparta ook al knap een gelijkspel af. Tricht is op eigen veld dus gewaarschuwd.

De Alblas-Leerdam Sport
Leerdam Sport gaat in de derde klasse C op bezoek bij De Alblas, dat al een periodetitel op zak heeft maar op de vierde plaats ook nog niet helemaal voor het kampioenschap is uitgeschakeld. In Leerdam won De Alblas al royaal met 1-5 en ook nu is de kans groot dat hekkensluiter Leerdam Sport zal gaan verliezen en dat de Leerdamse degradatie definitief een feit zal worden.

HSSC’61 en SC Everstein
In de Utrechtse derde klasse zijn al 23 competitierondes afgewerkt en wordt er op zaterdag 5 mei dus niet gevoetbald. HSSC’61 staat samen met Lopik en DESTO op de derde plaats, die straks in elk geval goed is voor deelname aan de promotienacompetitie. Ook via de derde periode kan HSSC’61 die prijs nog pakken. In dat kader wordt de wedstrijd Lopik-HSSC’61 op zaterdag 12 mei cruciaal. Ook SC Everstein is nog in de race, maar dan alleen via succes in de spannende derde periode.

Haaften-NEO’25
Haaften won in de laatste vier (thuis)duels wel knap van koploper NOAD’32 maar verloor de andere drie wedstrijden op eigen veld teleurstellend. Daardoor is de kans op kwalificatie voor de promotienacompetitie bijna verkeken. Tegenstander NEO’25 presteert na de winterpauze juist veel beter en klom zelfs naar de derde plaats. Bovendien staat NEO’25 ongeslagen bovenaan in de derde periode, maar de wedstrijd zaterdag in Haaften geldt voor periode 2. Alleen een wonder kan Haaften nog een kans op een prijs teruggeven. Om te beginnen zal er dan na het 0-0 gelijkspel in Sprang nu thuis van NEO’25 moeten worden gewonnen. Haaften weet dus wat het te doen staat.

SV Noordeloos-ASH
ASH gaat in de vierde klasse op bezoek bij SV Noordeloos, waarvan thuis met 2-1 werd gewonnen. In uitduels pakte ASH echter in deze competitie nog pas één punt; alleen bij het begin in Meteren. Toch kan ASH via eerste uitwinst Noordeloos op de ranglijst passeren. Door de duimbreuk die keeper Arjan Klip tijdens de training opliep zal nestor Tobi Bambacht mogelijk net als tegen Peursum opnieuw onder de lat staan. Kan hij zijn doel in Noordeloos weer schoon houden?.

Peursum-Rhelico
Hekkensluiter Rhelico voetbalt in Giessenburg tegen middenmoter Peursum. In Rumpt verloor Rhelico met 1-5 ruim van deze tegenstander. Nu zal het verschil vermoedelijk kleiner zijn, want zo sterk is Peursum niet meer. Dat moet Rhelico moed bieden.

Well-SVS’65
SVS’65 is bij Well te gast. In Spijk werd het een 0-0 gelijkspel. Ook zaterdag in de Bommelerwaard zal het krachtsverschil beperkt zijn. SVS’65 staat wel hoger geklasseerd, maar Well won in de laatste vier duels tegen overigens zwakkere teams drie keer.

Unitas-MVV’58
Met inmiddels zes punten achterstand op koploper ASV Arkel heeft Unitas in de vierde klasse door de zeperd in Kerkwijk alleen nog een piepkleine titelkans als de laatste vier competitiewedstrijden allemaal zouden worden gewonnen. MVV’58 wil echter revanche voor de ongelukkige 0-1 nederlaag die in Meteren tegen Unitas werd geleden. Niettemin start Unitas in Gorichem tegen MVV’58 wel als favoriet. In ieder geval heeft Unitas de eerste periodetitel nog altijd achter de hand en is de nacompetitieplaats dus al verzekerd.

Beesd-Theole
Beesd presteert na de winterpauze ronduit belabberd en heeft zich zo lelijk in de nesten gewerkt. Voor het eerst net onder de streep in de staartgroep van de vierde klasse dreigt de degradatienacompetitie voor Beesd inmiddels nadrukkelijk. Zeker nu koploper Theole zondag naar Beesd komt. In Tiel kreeg Beesd tegen die ploeg met liefst 7-0 een ware afstraffing. Met de Bossche concurrent CHC op de loer kan Theole zich bovenin geen misstap veroorloven. De kans op herstel voor Beesd lijkt dus miniem. Gezien het zware restprogramma belooft dat voor Beesd weinig goeds. Een zorgenvrij seizoen is weer een utopie gebleken.

GVV-CHC
GVV ontvangt zondag CHC, de sterke nummer 2 op de ranglijst in de vierde klasse. Door twee nederlagen in streekderby’s is GVV zelf vrijwel uitgeschakeld voor deelname aan de promotienacompetitie. In Den Bosch stuntte GVV nog door CHC knap met 0-2 te verslaan, maar prolongatie van deze topprestatie zondag in Geldermalsen is niet waarschijnlijk.

SCZ-DSS’14
DSS’14 treedt zondag in Zoelen in de vijfde klasse tegen middenmoter SCZ aan. In Heesselt werd het tussen deze ploegen een 1-1 gelijkspel. Met opnieuw zo’n resultaat zou DSS’14 in deze Betuwse tweestrijd content zijn, want de snit bij DSS’14 is er na een goede periode al even weer wat uit.

Ophemert-Maaskantse Boys
Ophemert speelt zondag thuis ook tegen een middenmoter: Maaskantse Boys. In Maren-Kessel verloor Ophemert met 4-2 van deze ploeg. Misschien zit er nu in Ophemert wel een beter resultaat in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden