Weken van de waarheid voor Groot-Ammers
Weken van de waarheid voor Groot-Ammers regio-voetbal.nl

Weken van de waarheid voor Groot-Ammers

Nieuws 7 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Groot-Ammers heeft de laatste negen wedstrijden in de 4e klasse D gewonnen en heeft zich hierdoor opgewerkt naar de tweede plaats achter ASV Arkel. Een prachtige serie, maar op Gelkenes weten ze ook: de échte weken van de waarheid komen er nu aan.

Komende zaterdag speelt Groot-Ammers de derby tegen VVAC. Een wedstrijd die Groot-Ammers móet winnen en VVAC wíl winnen. Met het oog op de thuistopper van een week later tegen koploper Arkel zijn de drie punten voor Groot-Ammers van levensbelang. VVAC heeft de hoop op de derde plaats -en een gunstiger uitgangspositie voor de nacompetitie- nog niet opgegeven, te meer daar ook Unitas nog tegen Arkel speelt. Dus ook op De Put zijn de punten welkom.

Kortom, een echte derby, mooi weer en ongetwijfeld veel volk op De Put. Gesterkt door de fraaie reeks, het plusje aan routine en de blessures die VVAC met name voorin parten spelen, lijkt Groot-Ammers licht favoriet; hoewel in een derby veelal andere wetten gelden.

Derde plaats hoofdklasse A
SteDoCo kan in de hoofdklasse A de derde plaats weer overnemen van Hoek. Dan moet er op eigen veld wel gewonnen worden van Zwaluwen.

De nacompetitiekansen van eersteklasser Nieuw-Lekkerland zijn verkeken. In Zeeland staat tegen Kloetinge dus slechts de sportieve eer op het spel.

GJS moet in 1C nog punten sprokkelen. De uitwedstrijd tegen De Merino's biedt wellicht perspectief. Het wisselvallige Sliedrecht strijdt met DHSC een rechtstreeks gevecht om de voorlopige vijfde plek.

Zelfvertrouwen broos
SV Meerkerk maakt zich in 2F op voor de nacompetitie om lijfsbehoud. Een thuiszege op Brederodes zou het broze zelfvertrouwen goed doen.

Hardinxveld wacht hetzelfde lot, maar kan er ook nog rechtstreeks uit. Het valt zeer te betwijfelen of er bij Roda Boys iets te halen valt. Dan maakt concurrent SVW in theorie bij Tricht wat meer kans.

Voor Nivo Sparta is de druk groot. Solide middenmoter Papendrecht kan daar mogelijk van profiteren. Drechtstreek treft in Pelikaan een ploeg die in vorm is.

Volop spanning in 3C
Dan de 3e klasse C. Een prachtige klasse qua spanning. Leerdam Sport'55 gaat degraderen, maar voor de rest is er bovenin en onderin nog niks beslist. De Zwerver heeft in theorie de beste papieren, zeker als er op De Schans gewonnen wordt van Groote Lindt. Een paar kilometer verderop wordt de topper Streefkerk-EBOH gespeeld. Streefkerk acht zich nog niet afgeschreven en als er gewonnen wordt van de Dordtenaren is dat ook zeker zo.

De Alblas zit op het vinkentouw. De Souburghbewoners hebben al een periodetitel op zak, maar dromen van meer. Zelf geen fouten maken, luidt dan sowieso het devies. Tegen rodelantaarndrager Leerdam Sport'55 moet dat kunnen lukken. Ameide en Schelluinen willen boven de rode streep eindigen. Die zekerheid hebben ze nog niet, dus ook op Meihoven zijn de punten duur.

Ook Alblasserdam is nog niet helemaal veilig, maar tegen DFC kan een grote stap in die richting worden gezet.

Beslissende krakers
Arkel kijkt al uit naar de krakers tegen Groot-Ammers en Unitas, die beslissend zullen zijn voor het kampioenschap. Maar eerst Brakel-uit, een wedstrijd in de categorie 'lastig'. Dat zal Richard Smaal zijn manschappen vast en zeker inprenten. Unitas kan zich op Molenvliet geen misser tegen MVV'58 permitteren.

Bij SV Noordeloos-ASH en Peursum-Rhelico staan er in deze klasse geen belangen meer op het spel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden