Beslissende weken voor Heukelum
Beslissende weken voor Heukelum regio-voetbal.nl

Beslissende weken voor Heukelum

Nieuws 7 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Met nog drie duels voor de boeg is Heukelum na vijf zeges en één gelijkspel nog ongeslagen in de tweede periode. In de komende drie weken zal duidelijk worden of Heukelum deze gunstige positie tot een periodetitel zal kunnen uitbouwen. Na uitmatches tegen Roda Boys en Woudrichem volgt op Hemelvaartsdag thuis het slotduel voor deze periode tegen Pelikaan, de voornaamste concurrent.

Roda Boys-Heukelum
Zaterdag wordt Roda Boys voor Heukelum in Aalst meteen al de hoge eerste horde. Bij het begin van de competitie bleek Roda Boys in Heukelum met 1-3 winst duidelijk sterker. Roda Boys heeft al de eerste periodetitel op zak, maar is nog de meest serieuze belager voor de ongeslagen koploper Almkerk met vier verliespunten meer dan de lijstaanvoerder. De Aalster equipe strijdt dus voor haar laatste kampioenskansen. Als Heukelum evenwel serieuze aspiraties heeft om de promotienacompetitie te bereiken, zal er in de Bommelerwaard minstens een gelijkspel moeten worden behaald. Dan zou Heukelum meteen al net boven Nivo Sparta op kop komen in de tweede periode. Scheidsrechter bij dit belangrijke duel is arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert.

WNC in wachtkamer
WNC is zaterdag vrij en zit in de eerste klasse op de derde plaats in de wachtkamer. Zowel via een hoge eindklassering als via de nu nog ongeslagen derde periode kan WNC net als vorig seizoen de promotienacompetitie nog bereiken. Pas in mei zal dit duidelijk worden.

Montfoort-LRC
LRC gaat zaterdag bij Montfoort op bezoek. Met nog zes duels te gaan zit de competitie in de eerste klasse er qua belangen voor LRC in feite al vrijwel op. Het als vierde gerangschikte Montfoort kan zich, met de eerste periodetitel reeds op zak, net als vorig seizoen eigenlijk al  voorbereiden op de promotienacompetitie. De vraag is dus hoe een dergelijke wedstrijd zaterdag in Montfoort zal gaan uitpakken.

Tricht bijna veilig
Tricht is in de tweede klasse net boven de streep bijna veilig. Als SV Meerkerk zaterdag in Almkerk van de koploper zou verliezen, kan de Meerkerkse ploeg maximaal Tricht nog in winstpunten evenaren. Dat geldt voor Hardinxveld als voorlaatste op de ranglijst alleen nog indien er zaterdag in en tegen Papendrecht weer zou worden gewonnen.

Schelluinen-Asperen
Schelluinen en Asperen staan in de derde klasse C allebei net boven de streep, maar de marges met de twee plaatsen voor degradatieduels zijn slechts miniem. De verliezer zaterdag in Schelluinen wacht dus nog een erg lastig competitieslot. In Asperen won Schelluinen met 1-2, maar na de kostbare zeges op Ameide en Groote Lindt zal Asperen het zaterdag tegen Schelluinen zeker beter willen doen dan in de thuismatch het geval was. Arbiter is scheidsrechter Toon Fitters uit Nieuwkuijk. Regio-Voetbal zal er zaterdag zelf bij zijn.

Vuren wacht af
Vuren is zaterdag vrij en zal de ontwikkelingen onderin klasse 3 C met belangstelling gaan afwachten, want veilig is de debutant vlak boven de streep zelf ook nog allerminst. De komende thuisduels tegen IFC en ZBC’97 worden in ieder geval voor Vuren cruciaal.

Leerdam Sport-Ameide
Ook na de eerste competitiewinst van vorige week heeft hekkensluiter Leerdam Sport nog altijd liefst twaalf punten achterstand op de voorlaatste plaats. Tegenstander Ameide is inmiddels onder de streep beland en verkeert op de twaalfde positie dus in acuut gevaar. Ameide heeft een succes daarom dringend nodig, maar gesterkt door de mooie 3-0 zege op IFC zal Leerdam Sport ongetwijfeld weer graag willen winnen en zo revanche nemen voor de in Ameide geleden kleine 1-0 nederlaag.

Willem II-Herovina
Voor Herovina is zaterdag in Tilburg tegen hekkensluiter Willem II de plaats in de derde klasse flink in het geding. Dat geldt voor de Brabanders natuurlijk nog meer, want de nummer laatst op de ranglijst zal straks rechtstreeks degraderen. Herovina-verdediger Wouter Schram gaf op Regio-Voetbal het belang van dit duel al aan. Herovina is zelf na de kostbare winst op GVV’63 twaalfde in de klassering. Aan het eind van de competitie zou dat degradatieduels inhouden. Voor een serieuze kans op directe handhaving zou Herovina zaterdag in Brabant moeten winnen. Een teleurstellende nederlaag zoals thuis in Herwijnen met 1-4 werd geleden tegen mededebutant Willem II zal in elk geval vermeden moeten worden.  

Haaften-SSC’55
Haaften ontvangt SSC’55, dat in de derde klasse D prachtig in opmars is en zo al flink afstand van de gevarenzone heeft genomen. SSC’55 dingt zelfs nog mee naar de derde periodetitel, maar deze wedstrijd in Haaften geldt zaterdag nog voor de tweede periode. Als Haaften na de prachtige zege op koploper NOAD’32 nog ambities heeft om de promotienacompetitie te halen, zal er zaterdag beslist weer gewonnen moeten worden. Gezien de prima vorm van SSC’55 wordt dat voor het onberekenbare Haaften echter nog een fikse opgave.

HSSC’61 en SC Everstein in de race
HSSC’61 en SC Everstein zijn zaterdag in de Utrechtse derde klasse allebei vrij, maar maken nog kans op kwalificatie voor de promotienacompetitie. Beide regioclubs zullen met grote belangstelling afwachten hoe de inhaalmatch Lopik-DOSC zaterdag zal aflopen. SV Lopik kan immers zowel via de eindstand als via de derde periode die nacompetitie ook nog bereiken. Dat geldt voor het fraai op een gedeelde vierde plaats staande HSSC’61 echter eveneens. Voor SC Everstein is alleen de spannende derde periode een serieuze optie voor succes.

Rhelico-VVAC
Hekkensluiter Rhelico speelt in de vierde klasse thuis tegen VVAC. In de Alblasserwaard werd het met liefst 14-0 voor Rhelico tegen VVAC een waar debacle. Het als vierde gerangschikte VVAC is nog volop in de race voor een normaliter bijna niet meer te missen plaats in de promotienacompetitie en heeft ook zaterdag in Rumpt verreweg de beste winstkansen. Voor Rhelico is het zaak om ditmaal wel een draaglijke score te realiseren.

SVS’65 en MVV’58
De middenmoters SVS’65 en MVV’58 zijn zaterdag in de vierde klasse allebei vrij. Beide clubs hebben overigens straks in hun laatste vier wedstrijden zelf geen grote belangen meer.

ASH-Peursum
ASH ontvangt Peursum, waarvan in Giessenburg met 2-0 werd verloren. Misschien zit er zaterdag in Hellouw voor ASH tegen deze middenmoter ditmaal wel een winstpunt in.

MEC’07-Beesd
Beesd is in de vierde klasse steeds meer in de zorgen geraakt. De laatste zes duels leverden slechts één punt op. Daardoor is de rode streep voor Beesd nu erg dichtbij gekomen. Hekkensluiter BZS zal wel degraderen maar twee andere clubs zullen degradatieduels moeten  spelen. Buren en MEC’07 staan nu nog op die posities en bij die beide clubs moet Beesd nog op bezoek. Zondag voetbalt Beesd in Maurik tegen het als voorlaatste gerangschikte MEC’07, dat voor haar laatste kans strijdt. Thuis won Beesd krap met 3-2 van MEC’07 maar de laatste zege van Beesd is al bijna drie maanden geleden. Het is hoog tijd dat Beesd de rug recht.

Buren-GVV
Debutant Buren strijdt verwoed voor directe handhaving in de vierde klasse en heeft op Beesd nog slechts twee punten in te halen. Nu treft Buren het zondag dat opponent GVV na de zeperd van vorig weekend tegen Teisterbanders al bijna uitgeschakeld is voor een prijs. De kans lijkt dus reëel dat Buren in eigen huis revanche gaat nemen voor de in Geldermalsen tegen GVV geleden kleine 2-1 nederlaag. Dat zou Beesd overigens erg slecht uitkomen.

DSS’14-RKVSC
DSS’14 heeft zondag in Heesselt tegen RKVSC nog heel wat goed te maken. Zowel voor de enorme 7-1 afgang in Velddriel tegen deze opponent als voor de recente 0-6 thuisverlies tegen titelkandidaat OSC’45. Het waren voor DSS’14 de grootste competitienederlagen. Tegen het ook erg matig presterende RKVSC moet DSS’14 zich op eigen terrein inderdaad kunnen herstellen.

OSC’45-Ophemert 
Ophemert voetbalt zondag in de Bossche wijk Orthen tegen het sterke OSC’45, één van de drie kampioenspretendenten in de vijfde klasse. Thuis verloor Ophemert al met 1-3 van deze Brabantse ploeg. Ondanks de mooie opmars van Ophemert is de kans groot dat het zondag voor de bezoekers in Den Bosch een nederlaag zal gaan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 5 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 23 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 23 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33