Wouter Schram: 'Een ontzettend cliché, maar dit is een zes-puntenwedstrijd'
Wouter Schram: 'Een ontzettend cliché, maar dit is een zes-puntenwedstrijd' regio-voetbal.nl

Wouter Schram: 'Een ontzettend cliché, maar dit is een zes-puntenwedstrijd'

Nieuws 26 keer gelezen

HERWIJNEN - Een serie neerzetten. Het wil maar niet lukken bij Herovina. In het begin van het seizoen werd op speeldag 2 en 3 twee keer achter elkaar gewonnen, maar daarna wist Herovina dit niet meer te herhalen. "We komen niet lekker in de 'flow'", zegt verdediger Wouter Schram. "We hebben het er veel over met elkaar, maar kunnen het ook niet echt verklaren. Aan de trainingen ligt het niet. Er wordt prima getraind en de opkomst is goed. Maar op zaterdag komt het er niet altijd uit. De ene wedstrijd spelen we goed en de volgende twee weken kan het weer veel minder zijn." 

Door die wisselvalligheid is Herovina in een felle strijd om handhaving in de derde klasse verwikkeld. De verschillen in de 3e klasse D zijn niet groot en dus is er nog van alles mogelijk. Zowel directe handhaving als een rechtstreekse afzink naar de vierde klasse zijn voor Herovina realistische scenario's. Het ontlopen van de fatale laatste plaats op de ranglijst heeft nu even prioriteit in Herwijnen.

Zaterdag gaan de mannen van Gertjan Potters in Tilburg op bezoek bij Willem II, dat momenteel de eigenaar is van de rode lantaarn. De 'Kruikenzeikers' staan drie punten en twee plaatsen onder Herovina. De ploeg uit Herwijnen heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Deceptie
"Zaterdag gaat het echt om rechtstreekse degradatie. Daarom moeten we die wedstrijd goed zien door te komen", beseft Schram. "We mogen absoluut niet verliezen en moeten eigenlijk gewoon winnen. Daarna kijken we wel of we ons ergens anders op kunnen richten. Het is een gigantisch cliché, maar dat is echt een zes-puntenwedstrijd."

Herovina heeft bij Willem II nog wat goed te maken. De eerste ontmoeting op Sportpark De Kol eindigde in een deceptie. Herovina eindigde de wedstrijd met negen man (wat de ploeg een week later nog een keer gebeurde) en verloor met 1-4.

Halt
Herovina reist met een goed gevoel af naar Brabant. De slechte reeks van de laatste weken werd afgelopen weekend een halt toegeroepen met een 3-0 overwinning op GVV'63. "Het veldspel was niet per se veel beter dan de laatste tijd", vertelt Schram. "Wij hebben geen ploeg die even vanuit het niets goed voetbal op de mat legt, daar liggen onze kwaliteiten niet. Maar het stond zaterdag wél goed. De linies stonden weer kort op elkaar en we wisten onze aanvallers beter te bereiken. En met Jeffrey van der Meijden en Kevin Steenbruggen hebben we dan wel spelers die altijd kansen krijgen en een doelpunt kunnen maken."

Minpuntje uit de wedstrijd was de gele kaart voor Mark Muller, die geschorst zal moeten toekijken. Daarnaast ontbreekt ook de afwezige Maarten Lievaart. "Het wordt weer even puzzelen, maar daar moeten we niet moeilijk over doen. Dat hoort bij degradatievoetbal en we moeten er gewoon staan met de mensen die er wel zijn", relativeert Schram.

Gemengde gevoelens
Over zijn eigen seizoen heeft Schram gemengde gevoelens. "Ik ben natuurlijk niet helemaal tevreden. Ik draai zeker geen topseizoen, maar dat is inherent aan voetbal onderaan de ranglijst. Niemand haalt zijn eigen niveau en dan is het moeilijk lekker in je spel te komen."

Toch kan Schram ook wel positief zijn. "Ik begon dit seizoen met een heel lange schorsing, maar daarna ben ik eindelijk weer eens lange tijd fit gebleven. De vorige jaren moest ik me elke keer terug knokken. Dan was ik weer een paar weken geblesseerd of had ik een schorsing. Nu ben ik fit en speel ik alles en dat merk je wel."

Nieuwe start
Na drie jaar Potters staat Herovina komend seizoen onder leiding van Glenn Calor voor een nieuwe start. Hoewel, helemaal nieuw is het niet. Calor was eerder al trainer in Herwijnen.

"Ik heb hem zelf nog heel even meegemaakt in zijn eerste periode", zegt Schram. "Veel mensen in de club kennen hem en we weten wat we aan elkaar hebben. We moeten zorgen dat we in de derde klasse blijven. Remon Steenbruggen komt terug en waarschijnlijk gaat ook Eddie Steenlage weer proberen bij het eerste elftal aan te sluiten. Met de ervaring die de jonge spelers in de derde klasse hebben opgedaan, worden we er dan weer sterker van. Het zou zonde zijn om dan in de vierde klasse te moeten spelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00