RV Round-Up #14: Eerste driepunter SVW, vier rake vrije trappen voor Van den Noort
RV Round-Up #14: Eerste driepunter SVW, vier rake vrije trappen voor Van den Noort regio-voetbal.nl

RV Round-Up #14: Eerste driepunter SVW, vier rake vrije trappen voor Van den Noort

Nieuws 141 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In de twintigste speelweek van het seizoen boekte SVW zijn allereerste overwinning, terwijl Be Ready ondanks vijf goals, waaronder vier directe vrije trappen, van Robin van den Noort niet wist te winnen. In 3C koerst FC Perkouw af op wederom een periode, terwijl VVAC opnieuw een monsterzege boekte.
 
Want waar de Ottolanders na het 1-1 gelijkspel tegen Unitas en de 1-0 nederlaag in en tegen Arkel definitief afgehaakt lijken te zijn in de titelstrijd, werd er zaterdag wel – weer – ruim gewonnen. Hekkensluiter Kerkwijk werd met 8-1 verslagen. Daardoor staan de drie grootste zeges in 4D Zuid I nu allemaal op naam van de ploeg van trainer Marten Boverhof. Eerder won VVAC thuis al eens met 14-0 (!) van Rhelico, terwijl ASH met een 8-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd.
 
[{"fid":"50151","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]
 
SVW van de nul af
Een paar kilometer verderop boekte SVW op bezoek bij SV Meerkerk zijn eerste zege in 2F en dus ook de eerste driepunter van 2018. Onder leiding van interim-trainer Cees van Bavel werd met 0-1 gewonnen door een goal van Nabil Kadiwahabi. De laatste overwinning vanDe Streepjes dateerde van 13 mei 2017 (!), toen Sparta ’30 thuis met 6-3 werd verslagen.

Meerkerk-trainer Michel de Raad zag zich door de nederlaag genoodzaakt op te stappen.

Leerdam Sport, actief in 3C Zuid I, is nu nog de enige ploeg uit het Regio Voetbal-gebied zonder overwinning in de huidige jaargang.
 
Van den Noort blijft maar scoren
Winnen had Be Ready afgelopen weekend ook zeker moeten doen, maar vijf treffers van de absolute regiogoalgetter Robin van den Noort waren niet genoeg voor drie punten. Op bezoek bij Boeimeer werd met 5-5 gelijkgespeeld. Opmerkelijk genoeg kwamen vier van zijn vijf goals voort uit een directe vrije trap. Door zijn vijf doelpunten staat Van den Noort inmiddels op een seizoenstotaal 34, waarmee geen enkele speler uit het RV-gebied zich tot op heden vaker trefzeker toonde. Van den Noort is na twintig duels betrokken bij liefst 69% van de 49 competitiegoals van Be Ready.
 
FC Perkouw koerst af op periode
In 3C West II is FC Perkouw bezig aan een uitstekende serie in de derde periode. Na vijf duels heeft de ploeg van Harm Spijker vijftien punten op naam staan, met een doelsaldo van zestien voor en drie tegen. Afgelopen weekend werd met 6-0 gewonnen van Zestienhoeven. Opmerkelijk aan het seizoen van de club uit Berkenwoude is dat het zaterdag de vijfde clean sheet behaalde en dat dit ook de vijfde keer in een thuisduel was. Geen RV-ploeg hield tot op heden vaker ‘de nul’ zonder dat dit een keer buitenshuis gebeurde.
 
Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 15 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44