Herovina strijdt tegen degradatie
Herovina strijdt tegen degradatie regio-voetbal.nl

Herovina strijdt tegen degradatie

Algemeen 3 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Herovina moet in de derde klasse D steeds meer tegen degradatie strijden. Alleen mededebutant Willem II staat er als hekkensluiter nog iets slechter voor, maar veel andere clubs zoals vooral Olympia’60 en BLC zijn eveneens nog in gevaar. Herovina’s komende tegenstander SSC’55 bivakkeerde ook even onderaan, maar heeft zich via liefst zeven punten uit drie duels recent weer tot net boven de streep opgewerkt.

Herovina-SSC’55
Herovina zelf pakte in de laatste vier wedstrijden alleen bij titelkandidaat SV Capelle nog een punt en zit nu in flinke problemen. In Sprang Capelle werd eind januari met 1-0 van SSC’55 verloren, maar zaterdag zal er thuis beslist gewonnen moeten worden. In Herwijnen lukte dat in deze competitie overigens nog pas nipt tweemaal. Hopelijk slaagt Herovina daar zaterdag tegen SSC’55 voor de derde keer in. Scheidsrechter bij dit belangrijke duel in de omvangrijke staartgroep is arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert.

WNC-De Merino’s
Het kampioenschap in de eerste klasse zal wel bij de huidige afgetekend leidende koploper DUNO Doorwerth belanden maar op de fraaie tweede plaats heeft WNC ook dit seizoen nog alle kans op kwalificatie voor de promotienacompetitie. In Waardenburg heeft WNC tegen De Merino’s overigens nog heel wat goed te maken, want in Veenendaal werd met liefst 4-1 van deze ploeg verloren. Thuis zal WNC het tegen De Merino’s zeker beter willen doen om de aspiraties op een prijs intact te kunnen houden. WNC mikt op de zevende zege in successie.

LRC-Bennekom
LRC en Bennekom zijn reeds flink bij de kopgroep in de eerste klasse achterop geraakt. LRC is momenteel zelfs nog pas negende op de ranglijst, al heeft de Leerdamse club nog wel enkele achterstallige duels tegoed. In Bennekom leed LRC eind januari een 3-1 nederlaag. De derde periode is voor Bennekom een laatste kans om nog net als vorig seizoen de promotienacompetitie te halen. Voor deze laatste periode zijn de gasten ook nog ongeslagen. Toch zal LRC in Leerdam de bezoekers op een nederlaag willen trakteren.

SVL-LRC
Dinsdagavond 17 april komt LRC opnieuw voor de competitie in actie. Dan wordt in Langbroek het restant van de in februari kort na de rust gestaakte wedstrijd tegen SVL uitgespeeld. LRC begint daar tegen SVL met een 0-3 voorsprong en zou dit duel tegen de hekkensluiter dus moeten kunnen winnen.

Brederodes-Heukelum
Heukelum speelt zaterdag in Vianen tegen Brederodes, dat goed bezig is om de plaats in de tweede klasse veilig te stellen. Thuis won Heukelum nipt met 1-0 van Brederodes en ook nu zal het krachtsverschil in dit duel voor de derde periode klein zijn. Bij winst zou Heukelum de zesde plaats op de ranglijst nog kunnen verbeteren, maar de beslissing over de kansrijke tweede periode valt pas eind april en begin mei.

Pelikaan-Tricht
Tricht voetbalt in Zwijndrecht tegen Pelikaan, waarvan thuis na een 0-2 achterstand na rust nog met 3-2 werd gewonnen. Pelikaan aast nog op deelname aan de promotienacompetitie, terwijl Tricht juist via een goed herstel een soortgelijk ‘toetje’ voor handhaving verder wil ontlopen. Met een kostbaar punt mag Tricht zaterdag bij Pelikaan al blij zijn.

Alblasserdam-Leerdam Sport
Met liefst twaalf punten achterstand op DFC, nummer voorlaatst, is de positie van Leerdam Sport als hekkensluiter in de derde klasse C vrijwel uitzichtloos. Alblasserdam won in Leerdam al met 0-3 en heeft de punten zelf ook nog nodig om veiliger te komen. De kans is dus groot dat Leerdam Sport al de veertiende competitienederlaag zal gaan slikken.

Ameide-Asperen
De wedstrijd tussen Ameide en Asperen is zaterdag van groot belang voor directe handhaving in de derde klasse. Asperen staat net onder de streep en Ameide heeft slechts drie punten meer. Thuis won Asperen met 3-2 van Ameide. Zo’n zege heeft Asperen inmiddels in Ameide weer broodnodig. Anders dreigen degradatieduels in de nacompetitie.

Vuren-De Alblas
Vuren heeft zich in klasse 3 C schitterend opgewerkt. Dat begon eind januari uit bij De Alblas al met verrassende 1-3 winst. Zaterdag is de return in Vuren. Met de eerste periodetitel al op zak is De Alblas reeds zeker van deelname aan de promotienacompetitie. Om veiliger te komen heeft Vuren thuis tegen De Alblas weer een goed resultaat nodig.

HSSC’61-Voorwaarts
HSSC’61 speelt in Hei- en Boeicop tegen Voorwaarts, dat afstand van de rode lantaarn heeft genomen en nu ook nog probeert aan de degradatienacompetitie te ontsnappen. Op de fraaie vijfde plaats wil HSSC’61 echter zelf nog verder op de ranglijst klimmen. Dan zal er net als in Utrecht met 1-2 al lukte ook thuis van Voorwaarts moeten worden gewonnen.

SC Everstein-FC Driebergen
SC Everstein ontvangt FC Driebergen, de hekkensluiter in de Utrechtse derde klasse. Na de eerdere 1-2 zege in Driebergen moet SC Everstein ook in Everdingen deze tegenstander kunnen verslaan.

Haaften-BLC
Haaften heeft in de derde klasse D een druk programma. Na het succesvolle midweekse bezoek aan Olympia’60 volgen er binnen een week drie thuiswedstrijden. Zaterdag komt BLC naar Haaften toe. De Bossche ploeg is nog volop in degradatiegevaar. In Den Bosch liet Haaften met een 2-2 gelijkspel de zege glippen. Thuis moet Haaften proberen nu wel te winnen om zo in de race te blijven voor een plaats in de promotienacompetitie.

Haaften-SV Capelle
Dinsdagavond 17 april heeft Haaften weer een thuismatch. Dan is het sterke SV Capelle de tegenstander, waarvan uit met 5-2 royaal werd verloren. De Brabanders staan keurig op de tweede plaats en Haaften zal het dus op eigen veld lastig krijgen. De belangen zijn groot. Ook als opmaat naar de topper thuis tegen koploper NOAD’32 vier dagen later.

Peursum-SVS’65
In de vierde klasse treffen de middenmoters Peursum en SVS’65 elkaar zaterdag in Giessenburg. Na de mooie zege tegen Brakel staat SVS’65 nu op de ranglijst voor het eerst boven Peursum. Dat zal SVS’65 zo willen houden. Dan moet er na de 3-2 winst in Spijk nu uit bij Peursum weer minstens een punt worden behaald.

Groot Ammers-ASH
ASH gaat na de midweekse nederlaag in Well zaterdag op bezoek bij Groot Ammers, dat op de derde plaats vlak achter koploper Arkel en Unitas nog om de titel meedoet. In Hellouw pakte ASH keurig een punt via een 1-1 remise maar zaterdag is Groot Ammers veruit favoriet want thuis werd tot nu toe alles gewonnen.

MVV’58-Rhelico
In Meteren is het duel MVV’58-Rhelico een derby in de gemeente Geldermalsen. Eind januari won MVV’58 in Rumpt met 1-3 van Rhelico. Op het eigen kunstgras heeft MVV’58 ook nu de beste winstkansen. Alleen bij een zege mag MVV’58 nog even hopen op een prijs in de derde periode, ook al is die kans inmiddels piepklein geworden.

Donderdag derby Ophemert-DSS’14
Donderdagavond 12 april wordt om acht uur in Ophemert de derby tussen Ophemert en buur DSS’14 ingehaald. Dit duel in de onderste regionen van de vijfde klasse resteert nog uit de eerste competitiehelft. Arbiter Kees van den Hout komt donderdag vanuit Vught naar Ophemert toe om deze derby te leiden.

SCR-GVV
Ook de inhaalmatch SCR-GVV wordt donderdagavond 12 april in het Betuwse Rijswijk gespeeld. Dit is een topper in de vierde klasse tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. Met allebei slechts twee verliespunten meer dan koploper Theole blijft alleen de winnaar van deze wedstrijd SCR-GVV meedoen om het kampioenschap.

DSC-GVV
Zondag heeft GVV in Kerkdriel tegen DSC weer een lastige uitbeurt. DSC is na een matig begin prima in vorm gekomen en aast nog op kwalificatie voor de promotienacompetitie. In Geldermalsen verloor GVV al met 2-3 van DSC. Dit illustreert alleen maar hoe moeilijk de opgave zondag voor GVV is.

Beesd-SCI
Beesd is met slechts één punt uit de laatste zes duels enorm afgezakt. Gelukkig voor Beesd falen de onderste drie clubs in de vierde klasse ook nog steeds, doch slechts vier punten boven de streep is de marge voor Beesd allerminst geruststellend. Thuis tegen middenmoter SCI is een succes dan ook urgent. Na het eerdere 1-1 gelijkspel in Sint Michielsgestel moet het ook nu tegen SCI minstens een remise worden. 

HRC’14-DSS’14
DSS’14 is na de winterpauze nog steeds ongeslagen. De laatste vijf duels leverden allemaal een gelijkspel op. Thuis tegen HRC’14 werd het in Heesselt met 0-0 ook al een remise. Daar zal DSS’14 het zondag in de Bommelerwaard tegen HRC’14 ook voor willen doen.

Ophemert-Hedel
Ophemert heeft het deze maand erg druk. Binnen acht dagen zijn er liefst drie thuismatches. Na de midweekse derby tegen DSS’14 is er zondag een thuiswedstrijd tegen koploper Hedel en op donderdag 19 april komt Heerewaarden de Waal over naar Ophemert toe. In dat laatste duel heeft Ophemert zeker winstkansen, maar lijstaanvoerder Hedel zal zondag beslist te sterk zijn want in Hedel verloor Ophemert al royaal met 6-2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 2 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 2 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 3 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 12 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 12 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 16 uur geleden