Avondduels voor LRC tegen GJS en Sliedrecht
Avondduels voor LRC tegen GJS en Sliedrecht regio-voetbal.nl

Avondduels voor LRC tegen GJS en Sliedrecht

Algemeen 5 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC speelt deze maand in de eerste klasse diverse avondduels. Zaterdag gaat LRC pas laat bij GJS op bezoek. Daarna volgen op dinsdagavonden de restanten van twee gestaakte wedstrijden. Eerst thuis tegen Sliedrecht en dan uit tegen SVL in Langbroek.

GJS-LRC
De streekderby tussen GJS en LRC begint zaterdag in Dalem pas ’s avonds om zeven uur. Debutant GJS strijdt net boven de streep fel voor direct behoud van de pas vorig jaar verworven plaats in de eerste klasse. LRC kan vanaf de huidige negende plaats op de ranglijst nog flink stijgen als diverse achterstallige duels succes zouden opleveren.

In Leerdam won LRC met 4-0 ruim van GJS, maar na de winterpauze is LRC veel wisselvalliger dan tijdens het sterke begin van de competitie het geval was. GJS was helemaal vanaf de laatste plaats in de voorbije maanden juist flink opgerukt maar na twee recente 2-0 nederlagen is de Gorkumse ploeg weer dringend aan een zege toe om veiliger te komen. Scheidsrechter zaterdagavond is arbiter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven.

LRC-Sliedrecht
Ook op dinsdagavond 10 april komt LRC voor de competitie in actie. Dan wordt in Leerdam de tweede helft van de begin december in de rust bij een 0-0 stand gestaakte thuismatch tegen Sliedrecht uitgespeeld. Door de rode kaart van Ali Yilmaz zal LRC deze resterende 45 minuten dinsdag met tien man moeten afwerken.

DHSC-WNC
WNC gaat zaterdag in Utrecht op bezoek bij het ambitieuze DHSC, dat in de laatste vier duels met tien punten ongeslagen bleef en nog op de derde periode aast. Zelf is WNC evenwel via vijf zeges op rij schitterend naar de tweede plaats opgerukt. Het kampioenschap in de eerste klasse zal wel bij koploper DUNO D belanden, maar WNC kan net als vorig seizoen ook nog op een prijs mikken via kwalificatie voor de promotienacompetitie. In Waardenburg won WNC vlak voor tijd met 1-0 van DHSC. Ook zaterdag in Utrecht zal het krachtsverschil klein zijn.

Heukelum-SV Meerkerk
Heukelum speelt in de tweede klasse thuis tegen SV Meerkerk, dat duidelijk onder de streep in degradatiegevaar verkeert. Heukelum staat op de zesde plaats en wist in Meerkerk reeds met 1-4 te winnen. Thuis moet Heukelum weer kunnen zegevieren. Dan kan Heukelum nog klimmen op de ranglijst. Pas eind april en in mei volgt voor Heukelum na duels tegen Roda Boys, Woudrichem en Pelikaan duidelijkheid over de afloop van de nu heel gunstige positie in de nog ongeslagen tweede periode.

Tricht-Papendrecht
Tricht ontvangt weer een middenmoter uit Papendrecht. Na Drechtsteeek komt zaterdag Papendrecht naar Tricht toe. In Papendrecht was Tricht al bij rust kansloos en werd het 4-1 verlies. Nu is op eigen veld een beter resultaat zeker nodig. Speculeren op het blijven falen van de concurrenten in de onderste regionen zou voor Tricht immers erg riskant zijn.

Leerdam Sport-De Zwerver
Leerdam Sport is in de derde klasse C ook na het 1-1 gelijkspel in Schelluinen bijna uitzichtloos hekkensluiter. De Zwerver is juist dankzij liefst acht zeges op rij enorm opgerukt en doet nog volop mee voor het kampioenschap. In Kinderdijk hield Leerdam Sport het nog prachtig op een 0-0 gelijkspel. Een prolongatie van zo’n remise zou thuis voor de Leerdammers al een geweldige stunt tegen De Zwerver zijn.

De Alblas-Asperen
Asperen is erg wisselvallig en zit na de teleurstellende thuisnederlaag tegen rivaal DFC rondom de rode streep opnieuw volop in de zorgen. De Alblas is na een lange kwakkelperiode weer wat aan de beterende hand. In Asperen werd het een 1-1 gelijkspel en daarmee zou Asperen zaterdag in deze uitmatch bij De Alblas ook wel tevreden mogen zijn.

Schelluinen-Vuren
Schelluinen en Vuren strijden als de nummers 9 en 8 op de ranglijst allebei om in klasse 3 C boven de streep te blijven en zo degradatieduels te ontlopen. De marge met die fatale streep is overigens voor beide teams slechts miniem. Thuis won Vuren verrassend met liefst 5-2, maar zo groot zal het krachtsverschil zaterdag in Schelluinen niet zijn. Gesterkt door drie zeges op rij en het punt dinsdagavond in Alblasserdam hoopt Vuren weer op minstens een gelijkspel.

DOSC-HSSC’61
DOSC en HSSC’61 zijn in de Utrechtse derde klasse nog in de race voor de derde plaats maar dan moeten beide ploegen wel DESTO, Lopik en elkaar voorblijven. Overigens doet HSSC’61 het dit seizoen al prima. In Hei- en Boeicop verloor HSSC’61 met 3-4 nipt van DOSC. Revanche in Den Dolder is wel nodig voor HSSC’61 om vanaf de huidige vijfde plaats nog verder op de ranglijst te kunnen klimmen.

OSM’75-SC Everstein
OSM’75 en SC Everstein staan allebei in de veilige middenmoot van de derde klasse. In Maarssenbroek heeft de thuisclub één punt meer dan de gasten. Net als in Everdingen bij het onderlinge 1-1 gelijkspel zou het ook nu wel eens een remise kunnen worden.

Sleeuwijk-Herovina
Herovina staat in de derde klasse D samen met mededebutant Willem II onderaan. Sleeuwijk is met slechts drie punten meer ook nog lang niet veilig, maar boekte vorige week wel ruime kostbare winst. In Herwijnen won Herovina met 1-0 van Sleeuwijk. Ook zaterdag in Brabant zijn voor beide clubs de belangen groot en de punten dus heel duur.

Sparta’30-Haaften
Haaften voetbalt zaterdag in Andel tegen Sparta’30, dat zich vanuit een benarde positie tot net boven de streep heeft opgewerkt maar na de midweekse nederlaag in de deels overgespeelde wedstrijd tegen het oprukkende NEO’25 toch in gevaar blijft. Haaften heeft al drie keer op rij niet meer gewonnen en zal het tegen Sparta’30 veel lastiger krijgen dan thuis toen met 5-1 ruim werd gezegevierd. Zeker nu Haaften naast blessures met enkele schorsingen te maken krijgt na de tegenvallende eerste thuisnederlaag tegen GDC.

Olympia’60-Haaften
Op dinsdag 10 april speelt Haaften voor de competitie nog een uitwedstrijd. In Dongen wordt dan tegen Olympia’60 ingehaald. De Brabanders zijn uit vorm en daardoor inmiddels in gevaar gekomen. Toch zal Haaften in Dongen net als thuis (toen met 5-3 werd gewonnen) moeten zien weer eens te zegevieren.

ASH-MVV’58
De streekderby tussen ASH en MVV’58 is in Hellouw vooral voor de bezoekers van belang. MVV’58 is in opmars en aast met nu zeven punten uit drie duels achter favoriet Groot Ammers nog op de derde periode in de vierde klasse. In Meteren werd het na een vroege 0-2 voorsprong voor ASH een 2-2 gelijkspel, maar dat zal ditmaal voor MVV’58 niet genoeg zijn. ASH zelf heeft echter ook een gunstig resultaat nodig om onderin de ranglijst niet weer terug te vallen. Arbiter bij dit Betuwse regioduel is scheidsrechter Nico Opstraat uit Den Bosch.

Rhelico-Unitas
In Rumpt krijgt Rhelico titelkandidaat Unitas op bezoek. Met nu drie punten achterstand op koploper ASV Arkel kan Unitas zich bovenin de vierde klasse geen grote misstap meer veroorloven. In Gorinchem had Unitas echter al moeite om Rhelico met 1-0 te verslaan. Dat zal Rhelico moed geven voor deze return.

SVS’65-Brakel
SVS’65 speelt in Spijk tegen Brakel, waarvan aan de Waaloever knap met 0-2 werd gewonnen. Brakel staat in de middenmoot net iets hoger dan SVS’65 en zal op revanche belust zijn. Of SVS’65 dit op het eigen kunstgras zal toestaan, is echter vers twee.

Teisterbanders-Beesd
Beesd is in de vierde klasse lelijk afgezakt naar de elfde plaats, want de laatste vijf duels leverden slechts één punt meer op. Nog slechts vier punten boven de streep en met nog een bezoek aan de ook bedreigde rivaal Buren voor de boeg nemen de zorgen flink toe. Allereerst is zondag in Kerk Avezaath tegen middenmoter Teisterbanders een goed resultaat dringend nodig. Na drie nederlagen op rij zal Beesd tegen Teisterbanders minstens moeten gelijkspelen. Thuis lukte dat door een 1-1 remise in elk geval.

Den Dungen-GVV
GVV gaat zondag op bezoek bij Den Dungen, dat al vijf wedstrijden op rij ongeslagen is en zich door vier zeges en één remise prachtig tot boven de streep heeft opgewerkt. Als GVV echter nog aspiraties op een prijs heeft zal er in Brabant net als thuis bij de krappe 1-0 zege moeten worden gewonnen. Ook Den Dungen is evenwel in de race voor de derde periodetitel.

DSS’14-Ravenstein
DSS’14 ontvangt zondag titelkandidaat Ravenstein, dat er in de vijfde klasse achter koploper Hedel op de tweede plaats relatief het beste voor staat. Na de winterpauze is DSS’14 heel knap echter nog ongeslagen. Als het in Heesselt lukt deze fraaie reeks tegen topploeg Ravenstein te continueren, zou dat voor DSS’14 een prima prestatie zijn want in Ravenstein werd destijds met 4-1 duidelijk van deze sterke opponent verloren.

MOSA’14-Ophemert
Ophemert is zondag te gast bij MOSA’14, waarvan thuis met 1-2 nipt werd verloren. Nu zou een gelijkspel in Macharen voor Ophemert dus al een fraai resultaat betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden