Woudrichem-Roda Boys mooi affiche, NOAD'32 kan dubbelslag slaan
Woudrichem-Roda Boys mooi affiche, NOAD'32 kan dubbelslag slaan regio-voetbal.nl

Woudrichem-Roda Boys mooi affiche, NOAD'32 kan dubbelslag slaan

Nieuws 8 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De voetbalclubs kunnen met de Pasen flink aan de bak. Kozakken Boys doet dat zelfs twee keer. Op zaterdag wacht de topper bij GVVV. Op maandag moeten de Werkendammers aan de bak bij en tegen De Treffers. Er staat maar één maat op en dat is winnen om in de titelrace te blijven.

In de hoofdklasse A zweeft Achilles Veen tussen hoop en vrees. Een nederlaag tegen Swift betekent waarschijnlijk een verloren seizoen. De aspiraties voor promotie kunnen dan de prullenbak in. Dus opstropen die mouwen zullen we maar zeggen zaterdag op De Hanen Weide.

Voor GRC 14 geldt in de eerste klasse maar één ding. Juist, dat is voor een verrassing zorgen bij De Merino’s. Dan neemt de Giessen Rijswijk Combinatie afstand van de gevarenzone en klaart de lucht op. Verlies zal pijnlijk zijn. Dan zijn de rapen gaar.

Om de prijzen
In de tweede klasse begint promovendus Woudrichem het stoute jongetje te worden. Nog een tandje bijschakelen en dan gaan de Bolwerkers zich bemoeien met de te verdelen prijzen. De groenwitten staan er uitstekend voor in de derde periode. De Woercummers krijgen zaterdag op het Bolwerk wel te maken met krachtpatser Roda Boys, dat nog titelaspiraties heeft. Ingrediënten genoeg voor een boeiende krachtmeting en een mooi affiche.

Titelpretendent Almkerk zal zich zaterdag op moeten richten om de aspiraties overeind te houden. Tegen Hardinxveld moet weer een keer de volle buit worden binnen gehaald. Anders zakken de Almkerkers door het ijs. Wilhelmina’26 krijgt te maken met het opverende SVW. Dus ook op de Ebbe wacht de spanning.

Dubbelslag
In de derde klasse staan alle vensters open voor NOAD’32. Een dubbelslag op zaterdag bij GVV’63 en op maandag uit bij de naaste concurrent SV Capelle kan de ranglijst definitief tekenen.

Altena moet ook twee keer aan de bak. Zaterdag wacht de lastige uitbeurt bij Herovina en op maandag tegen het tegen degradatie knokkende SSC’55. Wel twee kansen voor open doel zullen we maar zeggen.

Voor Sparta’30 breekt het uur van de waarheid aan. Zaterdag wacht de krachtmeting tegen de broeder in nood Willem II. Het wordt in Andel erop of eronder. Hetzelfde geldt voor Sleeuwijk, dat alleen bij winst tegen Olympia’60 gebaat is.

GDC kan zich ook nog niet rijk rekenen. Een verrassing bij en tegen Haaften geeft wel de nodige lucht.

Zondag
Op zondag dreigt het goed begonnen seizoen voor Be Ready op een 'fiasco' uit te draaien na twee nederlagen de laatste weken. Hopelijk komt het keerpunt tegen het niet te onderschatten Terheiden.

HHC’09 worstelt ook dit seizoen weer in de onderste helft van de ranglijst. Voor een verrassing tegen hoogvlieger TSV Gudok steken wij de handen niet in het vuur.

Bij Dussense Boys is de strijd nog niet gestreden. De smalle selectie en het wegvallen van keeper Wesley van Biesen kan de Dussenaren nog gaan opbreken. Dus zal er maandag vol moeten worden ingezet voor de drie punten tegen hekkensluiter VCW.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden