Dennis van Munster (Altena) twijfelt tussen doorgaan of stoppen
Dennis van Munster (Altena) twijfelt tussen doorgaan of stoppen regio-voetbal.nl

Dennis van Munster (Altena) twijfelt tussen doorgaan of stoppen

Nieuws 10 keer gelezen

NIEUWENDIJK – Doorgaan of stoppen. Het is een item dat de laatste seizoenen opspeelt bij de bijna 33-jarige Dennis van Munster van Altena. Hij laat het liever nog even in het midden.

De overweging om wel of niet te stoppen is niet nieuw voor Dennis van Munster. Het blijft een moeilijk item voor de bijna 33-jarige aanvaller van Altena.

“Ik weet het nog niet”, zegt hij. “Het is even afwachten hoe het seizoen fysiek gaat aflopen voor mezelf. Het is al twee seizoenen soms aanmodderen. Nu heb ik weer een periode dat ik me fit voel, maar een tik op mijn zwakke enkels of mijn linkerbeen, kan dat zomaar veranderen. Dan moet je weer opnieuw beginnen en het is de vraag of ik dat nog kan opbrengen. Ook andere factoren als werk spelen een rol”, aldus Dennis, die een drukke baan heeft als hoofd technische dienst bij hotel Nassau in Breda.

Anderzijds kan de routinier het voetbal moeilijk los laten, geeft hij aan. “Ik weet dat ik me dan op zaterdag ga vervelen, me ga ergeren en het voetbal erg ga missen.”

Met stip    
Van Munster is na de degradatie afgelopen seizoen goed bezig met Altena, dat in 3D op nacompetitiekoers ligt. “We hebben een lastige start gehad met nieuwe jongens en wat aanpassingen. We moesten echt weer een team worden. Zelf was ik er ook drie weken tussenuit vanwege vakantie. Ook dat is een reden om te overwegen wel of niet te stoppen. Samen met mijn vrouw Jolie reis ik graag. Het liefst gaan we de hele wereld over”, aldus Dennis, die al een aantal verre oorden heeft bezocht als Thailand, de Filippijnen, Cuba, Peru en de Galapagos eilanden 

“Dat staat met stip bij mij op plaats één. Dat is voor mij belangrijker dan voetbal.“

Hoogtepunt en rampjaar
Dennis van Munster is nu aan zijn derde seizoen bezig bij Altena. Voor zijn overstap naar Nieuwendijk had Van Munster juist een stapje terug gedaan naar Good Luck in de buurt van zijn woonplaats Oosterhout om op zijn ‘gemakkie’ te gaan voetballen.

“Toen belde trainer Richard van Gils en begon het toch weer te kriebelen”, aldus Van Munster, die de interesse van Altena niet kon weerstaan. “Het eerste seizoen in de tweede klasse was het mooiste tot nu toe”, aldus Van Munster. “We kwamen ver in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Dat was tot dusverre voor mij het hoogtepunt bij Altena.”

Het tweede seizoen was een rampjaar met de degradatie naar de derde klasse. “We kwamen in de hoek waar de klappen vallen. Er zat niets meer mee en dat zat het ook niet”, herinnert Van Munster zich.

Punten
Nadat Dennis van Munster terugkwam van zijn tussentijdse vakantie in november, begon het dit seizoen juist te draaien bij Altena. “Waar ik voorheen wel heel veel moeite zou hebben, ben ik dit keer wel positief gebleven en knokte me terug in de basis”, aldus Van Munster.

Zijn band met Altena is hecht. “Ik ben begonnen bij Groot Ammers en heb meerdere clubs gehad als SVW, Almkerk en Good Luck. Groot Ammers blijft wel je club, maar Altena komt daar het dichtste bij. Qua sfeer heb ik het hier enorm naar mijn zin en het is een heel warme en gezellige club. Ik zit hier wel op mijn plek.”

Tenslotte kijkt hij nog even naar de rest van het seizoen. “We hebben een gretige groep”, stelt Van Munster, die slecht tegen zijn verlies kan. “Van een slechte wedstrijd kan ik een heel weekend balen. Dan ben ik echt pissig”, zegt Dennis, die in het verleden ook bekend stond als een ‘driftkikkertje’. “We moeten proberen nog zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. SV Capelle en NOAD’32 staan nog boven ons”, weet hij. “Dus we moeten ons eerst maar richten op sowieso een prijsje. Wel krijgen we NOAD’32 en SV Capelle nog. Dat worden hopelijk nog mooie affiches”, besluit Van Munster.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden