Sander van Wijnen: 'Het kón gewoon bijna niet fout gaan'
Sander van Wijnen: 'Het kón gewoon bijna niet fout gaan' regio-voetbal.nl

Sander van Wijnen: 'Het kón gewoon bijna niet fout gaan'

Nieuws 245 keer gelezen

AMMERZODEN - Wanneer de kruitdampen in Ammerzoden na negentig minuten rennen en vliegen zijn opgetrokken, prijkt de onverbiddelijke 1-2 op het scorebord.

Zo wild en onrustig Wilco van Houtum tijdens de wedstrijd langs de zijlijn was, zo relaxed en blij staat de Hedel-trainer na afloop van de gewonnen derby na te genieten. Vooral als hij na afloop van zijn zoon hoort dat Ravenstein, de grote concurrent, punten heeft laten liggen op bezoek bij OSC'45.

"Ja, da's gunstig, maar we moesten wel eerst zelf winnen. En je kunt zeggen verdiend of niet verdiend; de gelukkigste heeft gewonnen vandaag. We pakken nu in één seizoen zes punten tegen Jan van Arckel. En ja, dat leeft wel in het dorp", stelt Van Houtum met gevoel voor understatement.

Periodetitel
Het is de voorbije jaren immers allesbehalve vanzelfsprekend dat Hedel tweemaal in een seizoen in competitieverband van Jan van Arckel wint. Vorig jaar lukte dat niet en in de vier jaar daarvoor speelden de Ammerzodenaren in de vierde klasse, terwijl Hedel op een niveau lager acteerde. Twee seizoenen geleden troffen beide ploegen elkaar wel al in de strijd om de districtsbeker, maar destijds speelde Jan van Arckel nog een klasse hoger.

De Maasdrielse rivaal liet echter een sterke mentale weerbaarheid zien en kwam terug van een 2-0 achterstand om vervolgens na strafschoppen te winnen. In datzelfde seizoen degradeerden de 'Jantjes' en misschien was dat wel de (voorlopige) kentering van de verhoudingen tussen beide streekrivalen.

Na een seizoen van vallen en opstaan is Hedel deze jaargang namelijk een ploeg om rekening mee te houden. Ze bezetten de eerste plaats in de vijfde klasse en kunnen op donderdag 12 april in Haren de tweede periode binnenhalen, weet ook Van Houtum: "Die donderdag blijf ik het belangrijkst vinden. Als we bij SBV winnen, hebben we een periode en dat had vorig seizoen niemand van ons verwacht. We doen het perfect en ik hoop dat we lang mee blijven doen. Zo lang mogelijk. Dan is het alleen maar goed dat je bovenaan staat. En dat je misschien een periode pakt, waar ik wel vanuit ga. Maar ik wil eerst hiervan genieten. Voor Jan van Arckel was er al een feest gepland waar ze gratis mochten drinken als ze zouden winnen. Die afterparty hebben we ze mooi door de neus geboord."

Teambelang
Ook matchwinner Sander van Wijnen was van die boze Ammerzodense plannen op de hoogte. De 20-jarige middenvelder stak daar eigenhandig een stokje voor met zijn prachtige treffer in de tiende minuut na rust. "Er is veel tegen me gezegd dat ik de afgelopen wedstrijden te weinig van afstand schoot. Ik heb gewoon een lekker schot en vandaag werd dat beloond. Ik draai weg en schiet 'm keihard in de bovenhoek. Daarna weet je niet wat je overkomt want alles en iedereen springt om je heen. Da's een hartstikke leuk moment. En zeker als je daarna weet dat je de winnende hebt gescoord. Dan daalt het besef pas in", stelt Van Wijnen, die ondanks de euforie ook het teambelang niet uit het oog verloor. 

"Dat ik zo'n doelpunt scoor is geweldig, natuurlijk, maar ik wil wel echt zeggen dat ik trots ben op ons allemaal. We waren zo gebrand op een overwinning dat het gewoon bijna niet fout kón gaan."

Heel apart
Waar winnaars zijn, zijn ook onvermijdelijk verliezers en dit keer waren die aan de zijde van Jan van Arckel te vinden. De 'Jantjes' waren al vijf wedstrijden ongeslagen, maar aan die serie maakte de rivaal zondag een einde. Een flinke klap voor Bart Goesten en zijn ploeg. "Ja, dit komt wel hard aan. Jan van Arckel-Hedel is toch de Ajax-Feyenoord van de vijfde klasse en die wil je nooit verliezen."

De 24-jarige interim-trainer kon in de derby niet beschikken over basisspelers Niels Oltmans en Thom de Looijer. Zij waren een weekend weg, tot onbegrip van Goesten: "Daar is al van alles over gezegd. Ik vind het heel apart dat je dat doet, maar het is hun eigen keuze. Daar heb je blijkbaar mee te maken. Het zijn onze centrale verdediger en onze meest scorende aanvaller. Die mis je, maar ik ga me er niet achter verschuilen dat die twee jongens er niet zijn", aldus de interim-trainer die de derby als volgt treffend samenvat: "De sfeer was geweldig, het resultaat is klote."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 16 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 16 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 20 uur geleden