Léon de Bruijn verantwoordelijk voor technisch beleid Schelluinen
Léon de Bruijn verantwoordelijk voor technisch beleid Schelluinen regio-voetbal.nl

Léon de Bruijn verantwoordelijk voor technisch beleid Schelluinen

Nieuws 15 keer gelezen

SCHELLUINEN – Léon de Bruijn is toegetreden tot het bestuur van derdeklasser vv Schelluinen. Hij wordt de verantwoordelijke man voor het technisch beleid op sportpark Scalune.

“Mijn zoon Levi is nu negen jaar en over een paar jaar wil ik hem zien spelen in het eerste elftal. Daarvoor moet er iets gebeuren bij de club, vooral op het voetbaltechnische gedeelte,” verklaart 'mister vv Schelluinen'.

De inmiddels 43-jarige De Bruijn weet waarover hij praat. Jarenlang was hij in de spits de schrik van menig Zeeuwse verdediger. Af en toe wordt hij nog weleens opgeroepen voor het keurkorps van hoofdtrainer Philip den Haan. “Maar eigenlijk is dat onverantwoord, mijn knieën laten dat niet meer toe. Met onder andere mijn leeftijdgenoot Robert Golverdingen wil ik mijn schouders onder het voortbestaan van ons cluppie zetten.”

Sfeer
De Bruijn weet hoe. “De club moet weer de uitstraling van weleer krijgen, waardoor de aantrekkingskracht bij met name jonge spelers wordt vergroot. We bieden geen geld of lucratieve contracten. Maar bij vv Schelluinen kom je voetballen als je gevoelig bent voor sfeer en gezelligheid na afloop. Met een tweetal routiniers willen we de jeugd binden aan de club. Er is een goede jonge lichting met spelers uit eigen kweek zoals Jordy de Groot, Damien de Jong, Jean-Paul van Boxtel, Diego Kemp en Ryan Snoek. We willen deze jongens toekomst bieden en daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Niet alleen voor het eerste elftal, maar juist ook voor jongere spelers. We hebben een prachtige accommodatie, waar je als jeugdspeler altijd kunt trainen en vooral voetballen.”

Clubicoon
Voorzitter Rolf Huijssen is blij met de komst van De Bruijn in het bestuur. “Léon is verantwoordelijk voor het volledige technisch beleid en de organisatie van de senioren. De nadruk ligt op het eerste elftal, maar de rest van de teams wordt niet vergeten. Hij is ons clubicoon en heeft veel kennis en ervaring. Voor vv Schelluinen is dit een aanwinst. Hij krijgt ondersteuning van diverse leden, waaronder zijn vriend Robert Golverdingen. De toetreding tot het bestuur is voor ons ook de eerste stap in de bestuurlijk vernieuwing die vv Schelluinen heeft ingezet.”

Huijssen, die op zoek is naar een opvolger, verklaart nader: â€œOns doel is dat jongere leden stapsgewijs de organisatie van vv Schelluinen gaan overnemen. De bestuurlijke ervaring gaat overigens niet verloren. De ‘oude rotten’ vormen straks een informele Raad van Advies, die als coaches of klankbord kunnen worden ingezet voor diverse zaken door bestuur of coördinatoren.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden